Mineral Care Mud & Mineral haarverzorgingslijn

Onlangs liet ik jullie al de nieuwe Mineral Care Mud & Mineral verzorgingsproducten zien, een milde verzorgingslijn op basis van Zeemineralen en -modder. Ik vertelde toen al dat er ook een serie haarverzorgingsproducten binnen deze lijn is, deze laat ik vandaag aan jullie zien!

Mineral Care Mud & Mineral

Mineral Care Mud & Mineral haarverzorging

Alle producten uit de Mineral Care Mud & Mineral lijn hebben een mooie, serene uitstraling. Producten die niet misstaan op de badkamer (het oog wil toch ook wat?).

Mineral Care Mud & Mineral

De Mineral Care Mud & Mineral haarverzorgingslijn bestaat uit een shampoo, een conditioner en een haarmasker. De producten zijn geschikt voor alle haartypen. Lekker simpel en basic!

Mineral Care Mud & Mineral

Mineral Care Mud & Mineral Shampoo (€ 17,50)

De Mineral Care Mud & Mineral Shampoo bevat (net als de overige producten uit deze lijn) Salie-extract. Dit zorgt voor een intensieve voeding en hydratatie van het haar en de hoofdhuid met als resultaat soepel en zacht, glanzend haar.

Mineral Care Mud & Mineral

Helaas (tenminste, als je hier gevoelig voor bent is het helaas, zelf heb ik er geen problemen mee gelukkig) bevat de shampoo wel SLES, een ingrediënt wat ervoor zorgt dat een shampoo of douchegel schuimt, maar wat tevens ontvettend en uitdrogend kan werken op de (hoofd)huid of zelfs voor irritaties kan zorgen. Mijn huid reageert er gelukkig niet gevoelig op, ik kan hem dus zonder problemen gebruiken. Verder bevat de shampoo Dode Zee water en -modder, die je haar voorzien van een prachtige, natuurlijke glans.

Mineral Care Mud & Mineral

Ik vind de Mineral Care Mud & Mineral Shampoo erg fijn in gebruik. Hij schuimt goed (mede dankzij de SLES dus), reinigt mijn haar goed zonder het uit te drogen. Na het wassen voelt mijn haar redelijk zacht, ik hoef niet persé na iedere wasbeurt een conditioner te gebruiken. De geur is subtiel en fris, al met al is het een heerlijke basic shampoo die uitstekend doet waarvoor hij gemaakt is.

Mineral Care Mud & Mineral

Mineral Care Mud & Mineral Conditioner (€ 17,50)

Om de andere wasbeurt gebruik ik na het wassen van mijn haar de Mineral Care Mud & Mineral Conditioner. Deze ondersteunt en versterkt de voedende werking van de shampoo, en voedt en verzorgt het haar vanaf de wortel tot in de puntjes. Niet alleen herstelt de conditioner het haar, het beschermt het ook tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals gebruik van föhn en andere stylingproducten en uitdroging door bijvoorbeeld de centrale verwarming.

Mineral Care Mud & Mineral

Na water zijn de eerste twee ingrediënten die je tegenkomt, twee soorten alcohol. Alcohol kan je (hoofd)huid uitdrogen, maar in dit geval zijn het gelukkig twee ‘goede’, niet uitdrogende soorten. Minerale olie in conditioner kan vervelend aanvoelen, als het een duidelijk voelbaar laagje over het haar legt. Daar is in dit geval gelukkig geen sprake van. Ook in de conditioner vind je verder Dode Zee water en -zout en Salie-extract.

Je gebruikt de conditioner na het wassen van het haar, laat hem vervolgens even intrekken en spoelt hem weer goed uit. Mijn haar voelt daarna lekker zacht zonder zwaar aan te voelen, en is uitstekend in model te brengen. Het heeft een mooie, natuurlijke glans.

Mineral Care Mud & Mineral

Mineral Care Mud & Mineral Hair Mask (€ 23,50)

Het Mineral Care Mud & Mineral Hair Mask gebruik ik ongeveer één keer per week. Het geeft je haar een extra intensieve verzorging en voeding, versterkt de haarwortels en beschermt de hoofdhuid tegen uitdroging.

Mineral Care Mud & Mineral

Het haarmasker heeft een heel prettige, zachte textuur, het voelt niet vet of vol aan. Hierdoor brengt het heel makkelijk aan in mijn halflange haar. Waar je veel haarmaskers voornamelijk in de haarpunten aanbrengt, kun je dit masker over de hele lengte van je haar gebruiken, tot de hoofdhuid aan toe. Na 4 à 5 minuten inwerken spoel je het masker uit, ook dit gaat heel makkelijk en snel.

Mineral Care Mud & Mineral

Na gebruik van het Mineral Care Mud & Mineral Hair Mask voelt mijn haar heerlijk zacht, ik voel echt verschil met de conditioner. Opvallend is het feit dat ook mijn hoofdhuid goed aanvoelt, ik zou het bijna ‘comfortabel’ noemen (als het niet zo’n gekke uitdrukking zou zijn voor de staat van je hoofdhuid). Ik zie het haarmasker dan ook als een stukje extra verzorging, maar absoluut een belangrijk stukje verzorging van mijn haar. Me-time voor mijn haar, zeg maar!

Mineral Care Mud & Mineral

Links de Mineral Care Mud & Mineral Shampoo, rechts de Conditioner

Mineral Care Mud & Mineral

Mineral Care Mud & Mineral Hair Mask

Ondanks de aanwezigheid van ingrediënten die ik eigenlijk niet had verwacht bij dit merk (SLES en minerale olie), vind ik de Mineral Care Mud & Mineral haarverzorgingslijn ontzettend fijn in gebruik en qua werking. De producten geven mijn haar verzorging zonder het vet of zwaar te maken, en passen uitstekend in een vast en snel doucheritueel in de ochtend (of avond natuurlijk). Ik denk dat de frisse, subtiele geur van de producten veel mensen zal aanspreken. De producten zijn niet echt goedkoop, maar wel zuinig in gebruik waardoor ze veel langer meegaan dan menig goedkoop haarverzorgingsproduct.

Alle producten uit de Mineral Care Mud & Mineral lijn zijn verkrijgbaar via de webshop van Mineral Skin Cosmetics en via verschillende schoonheidssalons.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

4 Comments on Mineral Care Mud & Mineral haarverzorgingslijn

 1. chucky1012
  24 januari 2015 at 21:33 (7 jaren ago)

  Het ziet er goed uit en inderdaad lijken me dit zulke fijne producten!

  Beantwoorden
 2. Dana
  24 januari 2015 at 18:21 (7 jaren ago)

  De producten lijken mij erg fijn, de prijsjes zijn minder mooi 😉

  Beantwoorden
 3. Babs
  24 januari 2015 at 11:24 (7 jaren ago)

  Wat fijn dat het je haar niet slap maakt. Conditioner en haarmaskers breng ik alleen op de punten aan, anders hangt mijn haar vet en slap langs mijn gezicht en kan ik er niets mee doen. Deze producten klinken heel goed!

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  24 januari 2015 at 09:04 (7 jaren ago)

  Het is een uitgebreide collectie en zo te lezen zijn het erg fijne producten.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.