Mineralissima Minerale Make-up (met winactie!)

Onlangs werd ik benaderd door Mineralissima, een webshop met minerale make-up, om kennis te maken met hun producten. Hoewel ik in het verleden weleens minerale oogschaduw heb gebruikt, reikt mijn ervaring met minerale make-up niet verder dan dat. Ik was dan ook erg benieuwd naar de producten die ik zou ontvangen, en heb ze graag voor jullie getest!

Mineralissima

Mineralissima Minerale Make-up

De one-stop-make-up-shop voor mensen die kiezen voor een natuurlijke lifestyle én een natuurlijke uitstraling. Bij Mineralissima hebben wij voor jou een breed scala aan natuurlijke, mooie en onberispelijke minerale cosmetica en accessoires, allemaal gemaakt van de beste ingrediënten van Moeder Natuur.

De minerale make-up van Mineralissima bevat alleen de beste, meest zuivere en natuurlijke ingrediënten, en is vrij van kunstmatige toevoegingen en conserveringsmiddelen. Dit alles zonder in te leveren op kwaliteit: je vindt er natuurlijke, luxe lipsticks, foundations die niet vlekken, een breed assortiment oogschaduw in de prachtigste kleuren en kwasten om al dit moois mee aan te brengen.

Mineralissima

Dit zijn de producten die ik ontving van Mineralissima: foundation in drie kleuren (royale sample verpakkingen), een finishing poeder, een blush en twee kleuren oogschaduw (sample verpakkingen). Ik kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan!

Mineralissima

Mineralissima Minerale foundation

Ik ontving drie kleuren Minerale foundation: 3.0 Medium Warm, 3.03 Rosy Beige en 3.05 Medium Neutral. Wat ontzettend fijn is bij Mineralissima, is het feit dat je alle producten in een sample verpakking kunt bestellen. Vooral bij bijvoorbeeld foundation kan het best lastig zijn om online de juiste kleur te kiezen. Je kunt dan gewoon eerst een paar sample verpakkingen bestellen, en zo kijken welke kleur het beste bij jou past.

Mineralissima

Mineralissima

Mineralissima

Ik moet eerlijk bekennen: het was wel even wennen, minerale foundation. Ik heb nooit anders dan vloeibare foundation gebruikt, dus ik twijfelde enorm of foundation in poeder-vorm wel wat voor mij zou zijn. Zou het wel voldoende dekking geven aan mijn huid (die dat echt wel nodig heeft)? Zoals met alle nieuwe dingen: als je het niet probeert, dan weet je het niet, dus hup aan de slag ermee!

Ik vind het het makkelijkst om een beetje van de minerale foundation in het dekseltje te strooien, en het van daaruit met mijn kwast op te nemen. Poederfoundation breng je het beste aan met een kabuki-kwast of een foundation kwast. Met je vingers aanbrengen gaat een beetje lastig met het losse poeder.

Wat opvalt, is het feit dat de poeder vrij korrelig in het dekseltje is, maar bij het aanbrengen merk ik hier niets meer van. De minerale foundation van Mineralissima heeft een héél lichte geur, maar die is eigenlijk alleen waarneembaar als ik met mijn neus ín het potje ga hangen.

Mineralissima

Waar ik me eerst dus zorgen maakte over de dekking, blijkt bij het swatchen al dat dat nergens voor nodig is. De minerale foundation heeft een prima dekking! Ook blijkt de foundation eenmaal aangebracht minder poederig dan ik had verwacht. Hieronder laat ik een vóór en een na foto zien. Op de eerste foto draag ik niets, op de tweede foto alleen Minerale foundation in de kleur 3.03 Rosy Beige:

Mineralissima

Mineralissima

Ik ben echt enorm onder de indruk van het resultaat. Ik vind het aanbrengen wel iets lastiger dan een vloeibare foundation (maar dat is waarschijnlijk ook gewoon een kwestie van wennen), maar de dekking is heel goed, en het resultaat heel natuurlijk. Een groot pluspunt vind ik het feit dat de minerale foundation ‘droog’ aanvoelt op de huid, zeker bij warm weer kan een vloeibare foundation al snel wat te ‘nat’ aan blijven voelen. Nog een voordeel vind ik de matte finish, dit zul je met een vloeibare foundation niet zo snel bereiken, daar heb je toch eigenlijk altijd wel een matterende poeder bij nodig. Ook de houdbaarheid van de minerale foundation is prima!

Mineralissima minerale foundation (€ 1,95/0,5 gram en € 14,50/10 gram) is verkrijgbaar in maar liefst 14 verschillende kleuren.

Mineralissima

Mineralissima Finishing Poeder Chiffon Finish

De Finishing poeder Chiffon Finish is volgens eigen zeggen de bestseller van Mineralissima. Het is een hele lichte, transparante, zijdezachte minerale poeder die alleen of over een (minerale) foundation gebruikt kan worden.

Mineralissima

Mineralissima

Hier zie je al hoe fijn de poeder is, hij is daardoor ook super zacht. Hij brengt ontzettend fijn aan, en geeft mijn huid een hele mooie, matte finish, zonder ‘poederig’ te zijn.

Mineralissima

Eén veegje, niet uitgevaagd, zodat je de fijne textuur van de poeder nog kunt zien. Op de foto’s hieronder zie je eerst de foto waar ik alleen de minerale foundation draag, op de foto daaronder heb ik hier overheen een laagje van de Chiffon Finish aangebracht. Zoals je ziet, matteert de poeder alleen, hij heeft een transparante finish. Ik vind het een ontzettend mooie en fijne gezichtspoeder!

Mineralissima

Mineralissima

Mineralissima Chiffon Finish is tevens verkrijgbaar als tester (€ 1,95/0,5 gram), een fullsize potje kost € 14,50 voor 10 gram.

Mineralissima

Mineralissima minerale blusher Promise

Naast de foundation en de finishing poeder kreeg ik ook een minerale blusher opgestuurd, in de prachtige kleur Promise: “een gedempte zachtrode blusher met lavendel ondertonen”. Ik vind het een heel mooie, natuurlijke kleur die ik graag draag bij mijn dagelijkse ‘werk-looks’.

Mineralissima

Mineralissima

Ook de minerale blusher heeft een heel fijne, zachte textuur. Op mijn arm lijkt de kleur niet heel intens gepigmenteerd, maar schijn bedriegt: ik gebruik echt maar een héél klein beetje op mijn wangen, want de blush is ontzettend intens van kleur in gebruik.

De minerale blushes kosten € 2,30 voor een samplepotje met 0,5 gram en € 11,50 voor een fullsize potje met 5 gram. De blush is verkrijgbaar in 11 verschillende, prachtige kleuren.

Mineralissima

Deze mooie kabuki kwast kan zowel voor het aanbrengen van de minerale foundation als de finishing poeder gebruikt worden. Ik vind hem zelf het prettigst om te gebruiken bij het aanbrengen van de finishing poeder, voor foundation gebruik ik liever een kwast met een rechte, platte bovenkant. Maar dat ligt er maar net aan wat je zelf het prettigst vindt.

Mineralissima

Als toegift kreeg ik twee sample verpakkingen minerale oogschaduw, in de prachtige kleuren Whisper en Nutmeg:

Whisper is een enigszins metallic lichtbruine oogschaduw.

Nutmeg oogschaduw is een schitterende, mauve minerale oogschduw met zilveren accenten.

De Mineralissima minerale oogschaduws bevatten geen bismuth, talk, nanodeeltjes, parabenen of geurstoffen.

Mineralissima

Beide oogschaduws hebben een prachtige glans, en een geweldige pigmentatie. Het aanbrengen vanuit het sample-zakje gaat niet helemaal zonder knoeien, maar inmiddels heb ik de kleuren in een fullsize potje in huis, en dat gaat een stuk makkelijker. De oogschaduw is een beetje ‘plakkerig’ van textuur, waardoor hij goed aan mijn oogschaduwkwast blijft hangen bij het aanbrengen en weinig fallout geeft. De oogschaduw laat zich goed aanbrengen en blenden, en heeft een prima houdbaarheid. Ik vind het echt toppers!

De minerale oogschaduw is verkrijgbaar in 46 (!) kleuren en kost € 1,35 voor een ziplockzakje (waar ongeveer een kwart theelepel in zit) en € 6,25 voor een fullsize potje.

Mineralissima

Mineralissima

In bovenstaande look heb ik alle producten samen gebruikt, ik vind het een erg mooie en vrij natuurlijke look geworden. De kwaliteit van de minerale make-up producten heeft mij erg verrast, de tijd dat je bij minerale make-up moet inleveren op kwaliteit, ligt duidelijk achter ons!

Mineralissima

Wil jij ook kennis maken met de producten van Mineralissima? Ik mag één van jullie blij maken met drie kleuren van de prachtige oogschaduw, met een bijbehorende oogschaduwkwast. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is de Facebookpagina van Beautyspots (maar dat doen jullie al, toch? 😉 ) en Mineralissima te liken (als je het bericht deelt via Facebook zou ik dat natuurlijk erg leuk vinden 🙂 ), en hieronder in een reactie te laten weten dat je meedoet. De winactie loopt tot en met zaterdag 22 augustus, daarna maak ik de winnaar bekend. Mineralissima stuurt de prijs rechtstreeks naar de winnaar. Succes!

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

26 Comments on Mineralissima Minerale Make-up (met winactie!)

 1. Riekie Bos
  22 augustus 2015 at 17:07 (7 jaren ago)

  pfffff zag deze mooie winactie gelukkig net op tijd!
  Ik like de Facebookpagina van Beautyspots en ook die van Mineralissima.
  En ik probeer onwijs graag of die minerale make-up producten wat voor mij zijn.
  groetjes en fijn weekend,
  Riekie

  Beantwoorden
 2. zoë
  22 augustus 2015 at 13:30 (7 jaren ago)

  ik doe mee!
  alles gedaan
  facebook; zoe louwerse

  Beantwoorden
 3. Mimi Hobs
  21 augustus 2015 at 08:16 (7 jaren ago)

  Wauw wat mooi! Ik doe graag mee met de winactie want ik heb een hele gevoelige huid, ook mijn ogen. Dan kunnen mijn ogen eindelijk is een keer eruit knallen door de goede pigmentatie 🙂

  Beantwoorden
 4. Debbie
  18 augustus 2015 at 01:14 (7 jaren ago)

  Wat een leuke actie! En mooie foto’s bij deze blog 🙂

  Ik doe graag mee met de winactie.

  Beantwoorden
 5. kizzy
  18 augustus 2015 at 00:14 (7 jaren ago)

  ik doe mee 😀 ik ben er wel benieuwd naar of het ook iets voor mij zou zijn

  Beantwoorden
 6. astrid van dis
  17 augustus 2015 at 13:56 (7 jaren ago)

  Wat een prachtige foto’s, Natas! Super!

  Ik doe graag mee met de winactie, ben benieuwd of het ook voor mij iets is 🙂

  Beantwoorden
 7. Wilma van 't Hof
  16 augustus 2015 at 21:13 (7 jaren ago)

  Ik maak graag kans op deze leuke prijs. Ben dol op leuke oogschaduw-kleurtjes.

  Beantwoorden
 8. Ilja
  16 augustus 2015 at 19:38 (7 jaren ago)

  Oh wow! Ik vind de oogschaduws echt ontzettend mooi en heb nog nooit minerale make-up gebruikt dus ik doe graag mee.

  Beantwoorden
 9. Nuray
  16 augustus 2015 at 19:09 (7 jaren ago)

  Ik ben 47 jaar, en heb een hele gevoelige huid. Met name voor siliconen en talk. Zou heel graag kennis maken met deze makeup!

  Beantwoorden
  • Nuray
   16 augustus 2015 at 19:12 (7 jaren ago)

   En ik heb helaas geen facebook

   Beantwoorden
 10. chucky1012
  16 augustus 2015 at 18:35 (7 jaren ago)

  Wauw, wat ben ik hier benieuwd naar…..;-) Om de meest mooie make-up looks te kunnen maken doe ik graag mee en ik gebruik al jaren lang vast kleuren.
  Ben zo benieuwd naar de te winnen producten.

  Xoxo

  Beantwoorden
 11. Annette - Ann Ages Gracefully
  16 augustus 2015 at 16:45 (7 jaren ago)

  Leuk, ik doe graag mee. Ik gebruik wel eens minerale foundation maar nog nooit blush of oogschaduw van geprobeerd. De producten zien er erg mooi uit.

  Beantwoorden
 12. Krista
  16 augustus 2015 at 13:47 (7 jaren ago)

  Wouw ziet er goed uit zeg!! Jaren geleden was ik helemaal weg van Everyday Minerals, ik heb er nu niks meer van 🙁 Was ook een fijn merk!
  Uiteraard doe ik mee, jou likete ik al 😉 Nu Mineralissima ook!

  Beantwoorden
 13. Sax and the Pretty
  16 augustus 2015 at 12:48 (7 jaren ago)

  Mooi effect heeft die minerale foundation. Kan me helemaal voorstellen dat dit het perfecte product zou zijn op dagen dat je niet zoveel zin hebt in een volledig dekkende laag op je gezicht. Dit ziet er heel natuurlijk en gezond uit, beetje blush erbij, klaar. 🙂 x

  Beantwoorden
 14. Mariëlle
  16 augustus 2015 at 12:26 (7 jaren ago)

  Ik heb laatst een make-up cursus via vakantieveilingen gedaan, ook met minerale make-up. Ik stond er ook van te kijken wat je daar wel niet mee kan! Ik vind je look erg mooi!

  Beantwoorden
 15. Sabine
  16 augustus 2015 at 11:30 (7 jaren ago)

  Ik moet zeggen dat ik ook wel onder de indruk ben, helemaal van de foundation. Dekt toch erg goed! Ik waag zeker een gokje met je winactie. Altijd leuk om nieuwe merken ook te proberen.

  Beantwoorden
 16. Nancy Zijlstra Grundeler
  16 augustus 2015 at 11:20 (7 jaren ago)

  Heel mooi ! Ik zou graag eens uitproberen of minerale poeders ook op mijn vette acne huid blijven zitten.

  Beantwoorden
 17. Wilke
  16 augustus 2015 at 10:39 (7 jaren ago)

  ik doe mee! Het resultaat mag er zijn..prachtig!

  Beantwoorden
 18. Marion
  16 augustus 2015 at 10:23 (7 jaren ago)

  Wauw, ik ben enorm onder de indruk van de poederfoundation. Dit is misschien wel iets voor mij. Ik heb een hele lichte en gevoelige huid. Vloeibare foundation gebruik ik zelden omdat ik er altijd pukkeltjes van krijg. Wellicht is dit een oplossing. Ik ga zeker op de site kijken. Fijn artikel!

  Beantwoorden
 19. Lizet van Gestel
  16 augustus 2015 at 09:54 (7 jaren ago)

  Wat een prachtig resultaat! Ik ben zelf overgevoelige voor veel make up omdat er allerlei rommel inzit. Vroeger heb ik eens een minerale foundation gehad maar vond dat zo een gedoe (lees jong en onervaren ;)) zou de minerale producten graag een 2de kans geven nu ik zelf ook anders in t leven sta.
  Ik ben erg benieuwd naar de kwaliteit en hopelijk een nieuwe best Friend voor mijn huid 🙂

  Beantwoorden
 20. Miranda Aerts
  16 augustus 2015 at 09:49 (7 jaren ago)

  Wat een mooie producten, vooral de foundation vind ik heel mooi.
  Ik doe niet mee aan de winactie want ik gebruik het liefst oogschaduwpalettes of combinatiedoosjes om ’s morgens tijd te besparen ☺️

  Beantwoorden
 21. Wendy
  16 augustus 2015 at 09:25 (7 jaren ago)

  Leuke actie! Ik reageer snel op toevoegingen in make-up dus doe graag mee.

  Beantwoorden
 22. Cindy
  16 augustus 2015 at 09:20 (7 jaren ago)

  Ik heb wat producten van Bare Minerals, ook een heel fijn merk, wel wat duurder helaas… De foundation gebruik ik zo af en toe eens.
  Ik vind van deze producten vooral de blush erg mooi! De winactie skip ik, weet gewoon dat ik altijd mijn vaste e/s pak (heb een berg minerale, maar pak ze gewoon nooit, teveel gedoe ofzo)

  Beantwoorden
 23. Hennie
  16 augustus 2015 at 07:51 (7 jaren ago)

  Done!

  Ik sla minerale cosmetica eigenlijk altijd over aangezien het allemaal zo poederig is. Maar ik moet bekennen dat ik erg onder de indruk ben van het resultaat bij jou! Dus ik waag graag een kansje!

  Beantwoorden
 24. Esmeralda L
  16 augustus 2015 at 07:42 (7 jaren ago)

  Ik heb jaren terug minerale foundation gebruikt. Nu ik dit zie vraag ik me af waarom eigenlijk nu niet meer. Ik denk dat ik weer eens foundation ga aanschaffen.

  Beantwoorden
 25. Jiska
  16 augustus 2015 at 07:31 (7 jaren ago)

  . Ik loop altijd te tobben met losse poeder make up, maar misschien moet ik het met dit merk toch nog eens een kans geven. Jouw enthousiasme werkt zeer aanstekelijk dus ik ben nu toch wel heel erg nieuwsgierig! Ik doe heel graag mee. 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.