Mireille plogt: Cenzaa Diamond Update dag

Door Mireille – Regelmatig ga ik op training voor één van mijn merken. Dit zijn vaak intensieve en leerzame dagen. Vrijdag 17 februari moest ik een dagje naar Cenzaa in het Twentse Bornerbroek. Dat betekent vroeg opstaan (en dat is zo niet mijn hobby) en op tijd in de auto voor een rit van zo’n 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van het verkeer. En ik dacht: dat is een leuk dagje om te ploggen.

Plog vrijdag 17 februari

Omdat ik al om 7.15 in de auto moet zitten, is mijn ochtendritme compleet verstoord. Gelukkig kan manlief de zorg voor zoon en hond op zich nemen zodat ik alleen voor mezelf hoef te zorgen. De spullen die mee gaan zoals mijn Diamond Touch apparaat, handdoeken en de vragenlijst die ik van te voren moest beantwoorden (ja je kennis wordt echt getest daar bij Cenzaa) heb ik de vorige avond al klaar gezet. Dus dat betekent wassen, aankleden en natuurlijk een leuk make-upje. Daarvoor ga ik even naar de salon zodat ik me kan opmaken met de nieuwste tinten uit de Pink Muse Lente Look van Pupa Milano. Het is verdorie nog pikkedonker als ik de oversteek naar de salon maak.

Om 7.15 zit ik strak in het pak in de auto om Marjan op te halen. Marjan is mijn steun en toeverlaat als het gaat om de administratie en de webshop, en gaat vandaag mee als model. Met zijn tweeën een eindje rijden is toch echt gezelliger dan alleen. De reis verloopt voorspoedig zonder files of rare incidenten. Om 8.55 uur komen we aan bij de Summery Cosmedical Group waar Cenzaa onderdeel van is.

We laden onze spullen uit. Waarna we hartelijk ontvangen worden door de lieve dames van Cenzaa en we verwend worden met een heerlijk kopje Cappuccino.

Het is nog even wachten op de andere cursisten dus hebben we tijd om even lekker te kletsen met collega’s en medewerkers van Summery Cosmedical. Mijn accountmanager Eveline neemt ondertussen de vragenlijst in ontvangst en gaat deze nakijken. Heel goed zo’n herhaling van de theorie (ik had maar één vraag half fout 😊). De Diamond Touch is een soort Dermabrasie apparaat waarmee diverse huidproblemen aangepakt kunnen worden.

Dermabrasie houdt eigenlijk in het dunner maken van de hoornlaag waardoor je een fijnere en egalere huidstructuur krijgt en indirect wordt de celdeling gestimuleerd.

Ik heb het apparaat al vele jaren en een opfris cursus is dan zeker op zijn plaats. Niet zo zeer hoe ik het apparaat moet gebruiken maar meer hoe kan ik het allemaal inzetten en hoe kan ik het combineren met andere technieken zoals Bindweefselmassage, MicroNeedling en Fruitzuren.

We werken niet met ons eigen apparaat omdat deze die dag meteen gekeurd wordt door degene die deze apparaten levert aan Cenzaa. Een jaarlijkse keuring voor elektrische apparatuur is verplicht, erg handig dat dit tegelijkertijd met een training kan. Ondertussen is iedereen gearriveerd en gaan we naar de cursusruimte. Waar Debbie, een huidtherapeute die bij Summery Cosmedical diverse trainingen geeft, van start gaat met de cursus.

We starten de training met een stukje theorie over het ontstaan van huidveroudering en wat wij als schoonheidsspecialisten daartegen kunnen doen. Daarna gaan we model voor model een behandelplan opstellen. Bij het opstellen van zo’n behandelplan kijken we goed naar de huid en luisteren goed naar de wensen van de klant (model). Bij Marjan (mijn model) aangekomen komen haar wensen overeen met het behandelplan wat ik voor ogen heb. We kiezen voor haar niet de Diamond Touch. Dit omdat haar huidstructuur eigenlijk best goed is en we denken dat we met Bindweefselmassage en MicroNeedling meer kunnen bereiken.

Een Bindweefselmassage is een stevige massage met speciale Roltechnieken om de stevigheid van de huid te verbeteren en collageen en elastine aanmaak te optimaliseren.

Marjan vond het een pittige massage zullen we maar zeggen. Eigenlijk was ze gewoon het hele weekend een beetje beurs bij haar kaakrand. Sorry Marjan, het is voor een goed doel: een mooie stevige huid. Eigenlijk geeft het een soort gevoel alsof je flink gesport hebt, maar dan met je gezicht. Bij MicroNeedling maak je dmv. een speciaal apparaat minuscuul kleine gaatjes in de huid. De huid reageert hier op door de aanmaak van collageen en elastine en vult zich als het ware op. Helaas alleen een foto van de Bindweefselmassage, ben gewoon foto’s vergeten te maken van de MicroNeedling. Plogster van niks of toch een beginners foutje🙈

Nadat we de resultaten besproken hadden was het tijd voor de lunch. En ik kan je vertellen dat is altijd een feestje bij Cenzaa. Vooraf een amuse van kippensoep (foto vergeten) daarna een buffet van prachtige belegde broodjes, zoals Zalm, Brie, zelfs een Club Sandwich (weer foto vergeten, echt hè wat een plogger). Maar niet getreurd, ik heb restjes van de lunch bij elkaar gezet en daar kwam deze foto uit.

Na de lunch werd er een collega in het zonnetje gezet onder het genot van een glaasje (alcoholvrije) champagne. Zij is de eerste Cosmedical Specialist van Cenzaa. Wat een topper. Hier moet ik nog een paar cursussen voor volgen. Maar ik ben op de goede weg.

Het was nog even wachten op de keuring van mijn Diamond Touch apparaat, dus dat betekende tijd om nog even te shoppen en mijn voorraad aan te vullen. En kan je vertellen dat is geen straf daar bij de Summery Cosmedical Group.Met een doosje vol spullen en een gelukzalig gevoel vertrekken Marjan en ik weer richting Brabant. Daaaaag Cenzaa!

Zoals gewoonlijk verloopt de terug weg iets minder voorspoedig. Dikke file bij Arnhem en Nijmegen. Maar ach door de knipoogjes en hartelijke zwaaipartijen van de supporters van FC Emmen die onderweg weg waren naar Helmond voor een robbertje voetbal werd onze terugrit toch erg gezellig. Thuis werden Marjan en ik verwelkomd met een heerlijke frietje van Flip onze favoriete frietboer, en na nog wat nagebabbeld te hebben, vertrok ik richting mijn mannen. Natuurlijk nog even de auto uitgeladen en daarna lekker met de beentjes omhoog. Het was weer een geslaagde dag.

Lieve dames tot de volgende keer!

6 Comments on Mireille plogt: Cenzaa Diamond Update dag

 1. Cindy
  24 februari 2017 at 20:08 (4 jaar ago)

  Leuke plog, en erg interessant om te lezen. Kom zelf paar keer per jaar bij huidtherapeute i.v.m. huidproblemen.
  En mijn hobby is het ook niet, vroeg opstaan, maar helaas gaat dat kreng elke werkdag om 6.00 uur 😉

  Beantwoorden
 2. Jolanda
  24 februari 2017 at 14:35 (4 jaar ago)

  Heerlijke dag zeg! Leuk om je zo te mogen volgen Mireille!

  Beantwoorden
 3. jeapiebel
  24 februari 2017 at 13:00 (4 jaar ago)

  Super leuk dat je deze blog met ons deelt. Bindweefselmassage dat lijkt mij pittig, wel heerlijk. 🙂

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  24 februari 2017 at 08:24 (4 jaar ago)

  Wat leuk om te zien! Lijkt me heerlijk om zo in het wereldje te zitten met fijne behandelingen 🙂

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  24 februari 2017 at 07:19 (4 jaar ago)

  Zo leuk om een dagje mee te kunnen kijken wat je allemaal doet als gastblogger!

  Xoxo

  Beantwoorden
 6. marije
  24 februari 2017 at 06:11 (4 jaar ago)

  Wat leuk om een plog van Mireille te lezen. Zeker vaker doen!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.