Mireille’s All time favourites (deel 1)

(Door Mireille) Ik ben natuurlijk een bevoorrecht mens als het gaat om huidverzorging, make-up, bodycare en lifestyle producten. Mijn assortiment is zo uitgebreid ik hoef eigenlijk zelden naar een parfumerie of drogisterij om mijn verzorgingsproducten te kopen. Eigenlijk zijn alleen mijn tandpasta (altijd Paradontax) en mijn haarverzorgingsproducten niet uit mijn eigen assortiment. Wat betreft Haarverzorging ben ik absoluut niet trouw als ik maar een goede crèmespoeling heb ben ik al gauw tevreden. Alle overige producten denk hierbij aan gezichtsverzorging, douche en badproducten, lichaamsproducten en make-up komen uit mijn eigen winkeltje. En ook geurkaarsen, Reed Diffusers etc. komen uit mijn eigen shoppie.

Een aantal producten uit mijn grote assortiment zijn niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse of wekelijkse routine. Lezen jullie mee welke producten dit zijn?

Mireille's All time favouritesMireille’s All time favourites: Dermalogica

Ik begin met een aantal producten van het merk wat ik al meer dan 14 jaar gebruik in de salon, het Amerikaanse product Dermalogica. Deze producten maken echt al jaren deel uit van mijn huidverzorging. Ik gebruik wel eens wat anders maar val toch altijd terug op deze toppers. De producten die ik van Dermalogica gebruik vallen onder de rubriek Cleansers. Ik vind Dermalogica echt het sterkste merk als het op reinigen aankomt.

De Ultra Calming Cleanser is mijn favoriete reinigingsmilk. Deze zachte gel-achtige Milk verwijdert op milde wijze make-up en andere onzuiverheden en kan ook gebruikt worden voor het verwijderen van Oogmake-up. Extracten van Framboos, Lavendel, Komkommer en Panthenol (pro-vitamine B5) hebben een kalmerende, verkoelende en hydraterende werking. Ondanks dat ik geen gevoelige huid heb is deze reiniging toch mijn favoriet om mijn make-up te verwijderen. Wat ik namelijk zo prettig vind is dat deze reiniging heel makkelijk met water af te spoelen is.

Mireille's All time favouritesToch wil ik wat betreft reinigingsmilk nog wel eens wisselen, wat ik echt niet kan missen is de Dermal Clay Cleanser. Dit product gebruik ik om de dag soms twee dagen als reiniging voor in de ochtend. Ondanks het feit dat hij eigenlijk bedoeld is voor een onzuiverder huidtype dan dat ik zelf heb; eigenwijs is ook wijs 😊. Ik hou gewoon van de verfrissende en zuiverende werking van deze reiniging op klei basis. Ik gebruik deze reiniging in de ochtend als oppepper maar ook soms als een snel masker tijdens het tanden poetsen. De huid voelt zo lekker fris aan na het gebruik van de Dermal Clay Cleanser.

In feite is de Dermal Clay Cleanser een reiniging voor de onzuivere en vettere huid. Daarom gebruik dit product ook niet elke dag maar om de één of twee dagen. Ingrediënten zoals Bentoniet en Kaoline absorberen overtollige talg en verfijnen de poriën terwijl Salie en Komkommer de huid verzachten en kalmeren. Menthol geeft het frisje aan dit mooie product.

Mireille's All time favouritesEn dan de ultieme topper van Dermalogica de Daily Microfoliant. Dit unieke product is niet alleen mijn favoriet maar ook van mijn man. Daily Microfoliant is een uniek poeder op basis van rijstenenzymen, Papaya en Salicylzuur. Op milde wijze worden dode huidcellen verwijderd, de huid wordt zichtbaar gladder en stralender. Ik gebruik het product niet dagelijks maar wel regelmatig en meestal in de avond. Het gebruik is simpel maak met water een papje van de poeder en masseer hiermee ongeveer 1 minuut je gezichtshuid en spoel af met lauwwarm water. Resultaat een frisse en egale huid zonder irritatie. Bij onzuivere huiden mag de Daily Microfoliant dagelijks gebruikt worden. Ook wanneer je last hebt van overmatige pigmentatie is Daily Microfoliant een echte aanrader.

Het nieuwste product van Dermalogica is een variant op de Daily Microfoliant en zal binnenkort door Natasja gereviewd worden. Ik kan je wel alvast verklappen dat deze waarschijnlijk ook in het rijtje All Time Favourites gaat belanden.

Mireille's All time favouritesMijn toppers van Cenzaa

Het Nederlandse merk Cenzaa heb ik ook al zo’n 8 jaar in de salon en ook hier heb ik een aantal favoriete producten van die eigenlijk altijd wel in mijn badkamer te vinden zijn.

Mireille's All time favouritesIlluminating Masq is werkelijk het allerbeste masker EVER. Wat gaat je huid stralen van dit masker en wat een super schoon gevoel heb je na gebruik van dit masker. Ik gebruik dit masker zeker één keer per week. Het Illuminating Masq is een intensief masker wat een beetje tintelt op de huid. Huidoneffenheden, verwijde en grove poriën worden aanzienlijk minder bij regelmatig gebruik. De doffe teint verdwijnt en fijne lijntjes worden minder. Kortom een ideaal masker voor vele huiden. En zo ook voor die van mij en Natasja. Een heel tijdje terug schreef zij een review over dit masker. In deze review vindt je ook een opsomming van de overigens prachtige ingrediënten die dit masker bevat. Ik heb een hekel aan selfies trouwens maar vooruit eentje dan 😖

Mireille's All time favouritesMireille's All time favouritesCenzaa heeft een aantal geurlijnen die bestaan uit een aantal bodyproducten in die geur en ook een dag -en nachtverzorging. Mijn favoriete geur is de Sweet. Wanneer ik bv. in bad ga met het Sweet Himalaya Salt wordt ik helemaal happy. Wat een fantastisch geur is dit warm, zoet en een tikkeltje oriëntaals, echt hemels. Je kunt de Himalaya Salts van Cenzaa gebruiken als badzout maar ook als Bodyscrub ik doe het altijd beide.

Terwijl ik het bad vol laat lopen scrub ik mijn huid met het Himalaya Salt, de restjes vallen dan in het water. Vervolgens voeg ik nog een extra handje toe om nog meer te genieten van deze geweldige geur. De Sweet Bodyrelief (bodylotion) gebruik ik in de zomer, in de winter kies ik liever voor een Bodybutter van één van mijn andere favorieten (hierover in een volgende artikel meer). Verder is er nog een Sweet Bath Experience (badolie). Heerlijk product maar ik ben toch meer fan van het zout.

Mireille's All time favouritesDe gezichtsverzorging uit de Sweet lijn gebruik ik regelmatig. Dit zijn fantastische vocht-herstellende en voedende producten maar ik wil ze niet tot All Time Favourites rekenen. Eigenlijk heb ik op het gebied van gezichtsverzorging niet echt een All Time Favourite. Ik wissel regelmatig af en probeer eens wat nieuws maar wel altijd op elkaar afgestemd. Dat wil dus zeggen het serum, de dag -en nachtverzorging en de oogcrème van één merk. Op dit moment is dat toevallig Cenzaa. Ik gebruik op dit moment de Wake Up Boost uit de NWYRK lijn met daar overheen de Energetic Dream. Beide heerlijke producten die mijn huidje goed verzorgen.

Mireille's All time favouritesMireille's All time favouritesEen nieuwkomer: Payot

Payot heb ik pas anderhalf jaar in het assortiment, maar twee producten zijn nu al niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse routine. Dat is de Uni Skin CC Cream met SPF 30 (dit product is pas een half jaartje in de collectie ) en de klassieker van Payot de Pâte Grise.

De Uni Skin CC Cream met SPF 30 gebruik ik over mijn dagcrème. Meteen ziet mijn huid er frisser en egaler uit. Ingekapselde pigmenten corrigeren en camoufleren onvolmaaktheden in de teint en ook verdoezelt deze rode plekjes etc. Dankzij de SPF is mijn huid meteen beschermd. Wanneer ik de CC Cream uit de tube knijp is deze wit/grijs van tint maar zo gauw deze in aanraking komt met de huid verandert deze in een perfecte kleur om je huid te egaliseren en te camoufleren. Een perfecte basis voor make-up en in het weekend lekker alleen deze CC Cream, of ik moet natuurlijk een feestje hebben dan ga ik helemaal los.

Mireille's All time favouritesPâté Grise bestaat dit jaar al 70 jaar. Natuurlijk is er wel wat gesleuteld aan de samenstelling maar eigenlijk is het product weinig veranderd in al die jaren. Pâté Grise is een iconisch product als het gaat om puistjes en onzuiverheden. Dit product op basis van Klei (uit leisteen), zink en amandelextract werkt tijdens de slaap aan de verdwijning van puistjes en onzuiverheden. Wanneer ik een puistje voel opkomen zal ik dus altijd een dotje Pâte Grise aanbrengen voor het slapen gaan. Het is een beetje dikke massa, eigenlijk gewoon een beetje raar spul maar werken dat het doet. De volgende ochtend is het puistje vaak al gewoon te verwijderen. Ook heel geschikt om verstopte poriën tegen te gaan. Pâté Grise is te gebruiken bij elk huidtype.

Een nieuwkomer: PayotParfums

Wat betreft Eau de Toilette en Eau de parfum ben ik eigenlijk ook wel heel trouw. Er zijn een aantal geuren waar ik altijd op terug val. Eentje is helaas op dit moment op, gelukkig is het over een tijdje Moederdag 😊. Dat is Chloé By Chloé eau de parfum. Dit is een bloemrijke parfum met een klassiek signatuur. Ingrediënten als honing, roos, pioen, lychee, magnolia, amber en ceder zorgen voor een vrouwelijke en elegante geur. Ik ben er dol op. Zou niet weten wat hij kost want ik krijg bijna altijd mijn geurtjes cadeau.

Zo ook mijn andere All Time Favourite Insolence van Guerlain. Guerlain Insolence bevat noten van viooltjes die worden begeleid door rode bessen, zoals frambozen. Een hint van oranjebloesem en roos geven een opvallende intensiteit, terwijl sensuele iris en tonkaboon de geur afmaken. Guerlain Insolence is uitgebracht in 2006 en afkomstig van de neus Maurice Roucel. De geur is verkrijgbaar in eau de toilette en eau de parfum.

Onlangs heb ik twee geuren aan mijn lijstje toegevoegd. Aliën van Thierry Mugler en de NWYRK Eau de Parfum van Cenzaa. Eigenlijk is Aliën de favoriete geur van mijn man maar ik moet zeggen mijn hartje kan de geur ook wel bekoren. Thierry Mugler Aliën is in 2005 uitgebracht. Deze spectaculaire vrouwelijke geur bevat een mix van amber, hout, oranjebloesem, groene noten en vanille. De neuzen achter Alien zijn Laurent Bruyère en Dominique Ropion.

En dan Eau de NWYRK van Cenzaa. Natasja schreef al een review over deze geweldige geur dus ik zou zeggen lees dit nog eens even terug. Ik ben echt verliefd op deze warme geur, die bestaat uit Iris, Arabische Jasmijn en Oranjebloesem verrijkt met Patchouli, Praline en Vanille. Weet je wat ik nu zo lekker vind aan deze geur er blijft een zweempje zeg maar zoetje hangen in je haren en kleding waardoor je steeds aan deze geur herinnerd wordt. Het flesje is al bijna leeg zoals je ziet. Gelukkig hoef ik hiervoor alleen maar mezelf lief aan te kijken voor een nieuwe.

Nou dat was een hele lijst, al zeg ik het zelf. In een volgend artikel volgen mijn favoriete producten wat betreft make-up en handverzorging, geurkaarsen en nog een andere verslaving.

Lieve groet, Mireille

4 Comments on Mireille’s All time favourites (deel 1)

 1. Natascha
  28 maart 2017 at 16:06 (4 jaar ago)

  Wat een mooie favorieten heb je, we hebben een aantal dezelfde 🙂 De Dermalogica Daily Microfoliant vind ik ook erg fijn, en ook Cenzaa vind ik super! Alleen Alien, dat is volgens mij zo’n je haat het of houdt ervan geur hihi. En ik houd er niet zo van 😉

  Beantwoorden
 2. Marinke
  28 maart 2017 at 14:56 (4 jaar ago)

  Erg leuk artikel! Mijn favoriet is oa ook Dermalogica Daily Microfoliant, beste scrub ooit! En ik ben nu wel erg benieuwd naar de Pâté Grise, die gaat op de wishlist 🙂

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  28 maart 2017 at 08:29 (4 jaar ago)

  Zo een leuk artikel!
  Zeker om haar alltime favorites beautyproducten te zien.

  Xoxo

  Beantwoorden
 4. marije
  28 maart 2017 at 06:08 (4 jaar ago)

  Wat leuk om de favorieten van een beauty expert te lezen. Dermalogica’s Microfoliant staat hoog op mijn beauty lijstje om te proberen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.