Mix-review: nieuwe producten van Catrice

Onlangs liet ik jullie in een video al een aantal van de nieuwe producten van Catrice zien. Vandaag laat ik in deze mix-review een paar producten in gebruik zien, en vertel je hoe ze mij bevallen. Met aan het eind van het artikel natuurlijk een complete make-up look met alle producten!

nieuwe producten van Catrice

Mix-review nieuwe producten van Catrice

Als het goed is, liggen de nieuwe producten van Catrice inmiddels overal in het schap. Er zitten een paar echt vernieuwende lijnen tussen, zoals bijvoorbeeld de Clean & Simple lijn. Een lijn producten die staat voor “schone” of minder ingrediënten in cosmetische producten. Dit houdt ook in dat zorgwekkende en dierlijke ingrediënten, evenals dierproeven, zijn uitgesloten. Hoe minder er in zit, hoe beter. Ik vind het echt een super ontwikkeling van Catrice!

nieuwe producten van CatricePoreless Perfection Mousse Foundation (€ 5,99)

No-make-up-look gezocht? De siliconenvrije Poreless Perfection Mousse Foundation is verkrijgbaar in vier kleuren, geeft de huid een egalere teint, verfijnt zichtbaar de poriën en laat een natuurlijk uitziende, matte finish achter. De lichte mousse formule blendt makkelijk en laat roodheid en kleine imperfecties verdwijnen. Voor een natuurlijke, gladde finish die fijn zacht aanvoelt. In de kleuren: 005 Warm Ivory, 010 Neutral Nude, 020 Neutral Sand, 030 Cool Walnut.

Een Mousse foundation is niet nieuw, een aantal jaar geleden zag je dit product al veelvuldig voorbij komen bij de bekende make-up merken. Wat wel nieuw is (voor mij althans), is het feit dat deze variant van Catrice geen siliconen bevat. Ik zie in de ingrediëntenlijst zelfs een paar natuurlijke, verzorgende bestanddelen voorbij komen, zoals Olijfolie, Vitamine E en Avocado olie.

Ik heb de kleur 010 Neutral Nude ontvangen.

De textuur is zoals ik die al kende van andere mousse foundations: luchtig en licht. Maar bij het aanbrengen merk ik duidelijk de afwezigheid van siliconen: geen onnatuurlijk glad laagje, maar juist een heel zacht, licht en natuurlijk gevoel op mijn huid. De dekking van de foundation is medium, maar is natuurlijk altijd verder op te bouwen door twee dunne laagjes aan te brengen. Ik breng de foundation aan met mijn foundationkwast, dat werkt het prettigst.

Het effect op mijn gezicht laat ik zometeen op foto zien, na het volgende product.

nieuwe producten van CatriceInstant Awake Concealer (€ 4,99)

Hét beautygeheim om de strijd aan te gaan met ongewenste donkere kringen onder je ogen voor een gegarandeerd frisse look? De Instant Awake Concealer! Dankzij de medium dekking en lichte, opbouwbare textuur zorgt de concealer voor een frisse, wakkere look en een gladde, natuurlijk matte finish. De hoogwaardige verzorgende ingrediënten hydrateren de huid, hebben een anti-rimpeleffect en verminderen zichtbaar fijne lijntjes. De zachte sponsapplicator zorgt voor een nauwkeurige applicatie tot de binnenste hoek van het oog. Onze ‘wake- up hero’ is verkrijgbaar in vijf kleuren – voor de ultieme wake-up call, of dat nu in ochtend is in de loop van de dag. In de kleuren: 002 Neutral Fair, 005 Neutral Light, 010 Cool Beige, 020 Warm Honey en 030 Neutral Almond.

Concealer is niet iets wat ik dagelijks gebruik, en dat komt vooral omdat ik nooit een variant heb gevonden die lekker snel en makkelijk aanbrengt. Doordeweeks gaat mijn wekker vroeg, en wil ik een make-up look die gewoon snel aan te brengen is. De Instant Awake Concealer breng je aan door middel van een sponsapplicator, en dat vond ik er meteen interessant uitzien!

nieuwe producten van CatriceAls je aan de knop onderaan draait, komt er een kleine hoeveelheid concealer rechtstreeks in het sponsje. Aanbrengen gaat dus hartstikke makkelijk!

De kleur 005 Neutral Light lijkt voor mijn huid perfect.

Het effect

Hieronder laat ik het effect van de foundation en de concealer zien op mijn gezicht. Op de eerste foto draag ik nog niets, op de tweede foto heb ik beide producten aangebracht. Let niet op het waardeloze licht, het was die dag ontzettend grijs en donker weer buiten, dus bijna onmogelijk om make-up foto’s te maken.

De kleur van de foundation is iets te geel voor mijn huid, en dat is wel jammer. Want verder ben ik erg tevreden over het effect. Het vermindert de roodheid en oneffenheden in mijn gezicht op een heel natuurlijke manier. De foundation voelt prettig aan op mijn huid, en blijft gedurende de dag ook mooi (ik draag er wel altijd nog een klein beetje gezichtspoeder overheen). De concealer vind ik echt héél fijn in gebruik, en geeft een heel mooi, fris effect. Dat is een blijvertje!

nieuwe producten van CatriceClean ID Volume + Lengthening Mascara (€ 4,99)

Voor fans van clean looks en producten breidt CATRICE haar Clean ID-lijn uit met een mascara: de siliconenvrije Volume + Lengthening Mascara bevat 92% natuurlijke ingrediënten, zoals verzorgende wax mirte en bloesemwax en is nog vegan ook! Het cilindervormige vezelborsteltje creëert prachtige, volumineuze, lange en intens zwarte wimpers zonder ze te verzwaren. In de kleur 010 Truly black.

Naar deze nieuwe mascara was ik echt héél benieuwd! De ingrediënten klinken natuurlijk meer dan veelbelovend, en ik vind het sowieso al top dat Catrice het heeft aangedurfd deze weg in te slaan.

nieuwe producten van CatriceHet borsteltje is niet al te dik, en dat vind ik erg prettig. Hierdoor brengt de mascara makkelijk aan, ook in de hoeken bij de kortere haartjes (die bij mij héél kort zijn). Sinds de Catrice The Little Black One mascara heb ik eigenlijk geen budget mascara meer kunnen ontdekken die net zo prettig en goed werkt.

Het resultaat

Helaas bevalt deze mascara mij niet zo goed. Zoals je op onderstaande foto’s kunt zien, geeft hij inderdaad volume en lengte aan mijn korte wimpers. De textuur is echter nogal ‘nat’, waardoor het me niet lukt mijn wimperhaartjes mooi te scheiden en in vorm te brengen. En dat zie je terug in het eindresultaat:

Jammer, maar ik hoop tóch dat Catrice deze ingeslagen weg voortzet, en volgend seizoen wellicht met een verbeterde versie komt! Het is toch geweldig dat je (grotendeels) natuurlijke make-up gewoon bij de drogist kunt kopen? En ook nog voor een budget prijs?

nieuwe producten van CatriceFull Satin Lipstick (€ 3,99)

Vol van leven, liefde en passie – deze luxe lipstick ademt purejoie de vivre en kwaliteit: de romige lipstick met satijnen finish biedt een intense, hoog gepigmenteerde kleurervaring. De romige lipstick voelt licht aan op de lippen, hydrateert en verwent ze met waardevolle, actieve ingrediënten als wilde rozenolie en vitamine C. Het kleurpalet bestaat uit tien Full Satin Lipsticks, variërend van zacht nude en bessenkleuren tot warme roodtinten. In de kleuren: 010 Full of optimism, 020 Full of dreams, 030 Full of passion, 040 Full of inspiration, 050 Full of happiness, 060 Full of joy, 070 Full of love, 080 Full of life, 090 Full of adventure, 100 Full of power.

Tussen de nieuwe producten van Catrice mag een nieuwe lipstick natuurlijk niet ontbreken! De textuur en finish spraken me direct erg aan, en de namen zijn natuurlijk weer erg leuk gevonden. Ik ontving twee kleuren: 020 Full Of Dreams en 070 Full Of Love ♥

Full Of Dreams is een vrij lichte nude kleur, die prima past in een bescheiden make-up look. Een echte ‘my lips but better’ kleur.

nieuwe producten van CatriceFull Of Love is een kleur die mij op het lijf geschreven is: I believe in the power of Red Lipstick ♥ Meteen een favorietje!

De swatches zien er veelbelovend uit: een hele fijne, romige textuur en een intense pigmentatie. That’s what I love! De Full Satin Lipstick voelt erg fijn en comfortabel aan op mijn lippen, en blijft dat ook gedurende de dag. Ze slijten wel iets sneller dan een matte lipstick, maar de kleur blijft zeker tot na de lunch mooi op mijn lippen. Hieronder laat ik beide kleuren aan je zien.

De look

Ik had verwacht dat Full Of Dreams me bleek zou maken, maar dat valt eigenlijk reuze mee. Het is heel anders dan wat ik normaal draag op mijn lippen, maar ik vind het wel een mooie, natuurlijke look zo.

nieuwe producten van CatriceFull Of Love is een kleur die ik vrijwel dagelijks draag: lekker knallend rood ♥ En dat doet het gewoon altijd goed bij mij, hier word ik blij van!

#colouryourlife

De nieuwe producten van Catrice zijn rond deze tijd verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on Mix-review: nieuwe producten van Catrice

 1. chucky1012
  20 februari 2020 at 17:49 (10 maanden ago)

  Prachtige subtiele look

  Xoxo

  Beantwoorden
 2. Babs
  19 februari 2020 at 10:47 (10 maanden ago)

  De concealer vond ik echt een verrassing, hij is heel zacht en luchtig van textuur!

  Beantwoorden
 3. bychristiana
  19 februari 2020 at 07:57 (10 maanden ago)

  Hoewel de kleur van de foundation inderdaad niet helemaal goed bij jouw huid past, kun je toch wel zien dat het resultaat an sich mooi is. Heel fris! Die concealer met dat sponsje lijkt mij ook wel wat.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.