Mogad’or Pure Argan Oil

Ik denk dat er geen beauty-ingrediënt is wat de afgelopen paar jaar zo in populariteit is toegenomen als Arganolie. Arganolie, ook wel “het vloeibare goud” genoemd, is dan ook een ontzettend veelzijdig product wat vol vitamine E en anti-oxidanten zit, en daardoor een beschermende en herstellende werking heeft voor huid én haar. Die populariteit is dus niet voor niets. Ik mocht onlangs kennismaken met Arganolie in zijn puurste vorm: Mogad’or Pure Argan Oil: 100% pure, biologische en koudgeperste arganolie. Lees snel verder voor mijn ervaring met dit product.

Mogad’or Pure Argan Oil

Mogad’or Pure Argan Oil: 100% Arganolie

Waar veel merken de populariteit van Arganolie aangrijpen om dit op een goedkope manier in hun producten te verwerken (lees: men stopt een héél klein percentage Arganolie in het product en zet vervolgens met grote letters op de verpakking “Met Argan olie”, of bewerkt of mengt de Arganolie met andere stoffen), gebruikt Mogad’or 100% pure, koudgeperste Arganolie. Geen toevoegingen, geen consessies: 100% puur en eerlijk.

Mogad’or Pure Argan Oil

Mogad’or Pure Argan Oil: niet alleen goed voor jou

Ooit bedekte de arganboom heel Noord-Afrika, maar nu is zij een bedreigde boomsoort volgens UNESCO en komt zij alleen nog maar voor in het zuidwesten van Marokko. Vechtend tegen de oprukkende woestijn is het aantal aanzienlijk afgenomen. De lokale bevolking is arm, maar omdat ze de waarde van de boom onderkennen wordt zij door hen beschermd. Arganolie is daarmee een zeer zeldzame plantaardige olie geworden. De boom laat zich heel erg moeilijk stekken en het duurt minimaal 15 jaar voordat de eerste vruchten eraan groeien. Daarnaast is de hand geperste methode zeer arbeidsintensief. Eén vrouw is ongeveer 3 dagen bezig om van 30 kilo arganvruchten 1 liter olie te persen. Het is voor de arme bevolking en met name voor de vrouwen in de regio een belangrijke bron van inkomsten geworden. Met Mogad’or Arganoil steunt u dus ook de lokale vrouwencoöperaties.

Mogad’or Pure Argan Oil

Mogad’or Pure Argan Oil: heel veel-in-één product

Mogad’or Pure Argan Oil is zeer rijk aan vitamine E. De olie stimuleert de celvernieuwing waardoor huidveroudering wordt tegengegaan. Wetenschappelijke analyses tonen aan dat Argan olie een erg gunstig effect heeft op het bindweefsel, en de elasticiteit en hydratatie van de huid verhoogt. Arganolie heeft dan ook een bewezen heilzame werking bij de genezing van littekens en onzuiverheden van de huid.

De toepassingen van Mogad’or Pure Argan Oil zijn ontelbaar: als lichaamsolie, massage-olie, haar-olie, natuurlijke gezichtsreiniging, after-sun, tegen kloven, bij acné, eczeen of psoriasis, voor je nagelriemen, als lipverzorging, tegen striae… Omdat het 100% puur is, is de kans op allergieën klein (let op: het wordt geperst uit noten, dus in het geval van een noten-allergie is het even oppassen), daardoor is het door heel veel mensen te gebruiken. Je kunt het zelfs gebruiken bij luier-uitslag of schrale billetjes bij baby’s.

Mogad’or Pure Argan Oil

Mogad’or Pure Argan Oil: verpakking en geur

Mogad’or Pure Argan Oil zit verpakt in een doorzichtige kunststof pompflacon van 100 ml. Een kunststof verpakking heeft als voordeel boven een glazen fles dat het wat minder breekgevoelig is. Een nadeel is dat een product als dit in een kunststof fles minder lang houdbaar is dan in (UV) glas. Zorg er dus voor dat je de Mogad’or Pure Argan Oil op een zo donker mogelijke en koele plaats bewaart, dat verlengt de houdbaarheid van het product (6 à 12 maanden).

De geur van de olie is een beetje weeïg, ik moest er in het begin even aan wennen. Ik  herkende de geur niet van enig product met toegevoegde Arganolie wat ik tot nu toe heb gehad. Waarschijnlijk komt dat doordat aan die producten parfum of andere stoffen zijn toegevoegd, die de geur van de Arganolie overheersen. De geur is bij gebruik overigens nog nauwelijks waarneembaar, ik ervaar de weeïge geur dan ook niet als vervelend.

Mogad’or Pure Argan Oil

Mogad’or Pure Argan Oil

Mogad’or Pure Argan Oil: gebruik en werking

Ik gebruikte de Mogad’or Pure Argan Oil op verschillende manieren: dagelijks als lichaams-olie, een paar keer per week ’s nachts als extra verzorging voor mijn haar en als verzorging voor mijn handen en nagelriemen. Als lichaamsolie is de Arganolie heerlijk: het is een olie die zich goed laat verdelen. Bij het eerste pompje olie was ik een beetje teleurgesteld in de kleine hoeveelheid die uit het flesje kwam, maar dit blijkt een reden te hebben: je hebt gewoon maar heel weinig nodig, en daarom is de dosering prima zoals hij is. De olie trekt lekker snel in en laat mijn huid verzorgd en zacht achter. Ik gebruik hem zonder problemen ’s ochtends na het douchen, ik kan vrijwel direct mijn kleren aantrekken.

Voor mijn haar gebruik ik Mogad’or Pure Argan Oil ongeveer twee keer per week: ’s avonds na het wassen masseer ik twee pompjes olie door mijn haar en laat dit de hele nacht inwerken. De volgende ochtend was ik de olie er weer uit. Ook na het uitspoelen voelt mijn haar heerlijk zacht en ziet er gezond en glanzend uit.

’s Avond voor het slapen gaan masseer ik 1 pompje Arganolie over mijn handen en nagelriemen. Ook hier is het prettig dat de olie snel intrekt. De volgende ochtend zijn mijn handen nog steeds lekker zacht, en zeker nu met het koudere weer merk ik de heilzame werking van de olie: mijn handen zijn beter bestand tegen de kou.

Mogad’or Pure Argan Oil arganolie is verkrijgbaar in de webshop van Mogad’or Cosmetics, een flesje van 100 ml kost € 29,95. Dit lijkt vrij duur, maar ik heb even globaal berekend dat ik, bij dagelijks gebruik voor mijn lichaam en handen en twee keer per week voor mijn haar, zeker 2 maanden met 1 flacon doe. En dan valt 30 euro wel weer mee, toch? Voor 3 flesjes betaal je slechts € 59,90, je krijgt dan dus 1 flacon gratis.

Gebruik jij weleens producten met Arganolie voor je huid en/of haar?

2 Comments on Mogad’or Pure Argan Oil

 1. Vera
  1 februari 2014 at 10:09 (8 jaren ago)

  Ik gebruik deze olie ook sinds een aantal weken. Ik smeer er één of twee keer per dag mijn voeten mee in, ideaal!

  Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  31 januari 2014 at 07:01 (8 jaren ago)

  We realiseren ons te weinig dat dit soort producten steeds zeldzamer worden.
  Ik ken het als ingrediënt van verzorgingsproducten, maar wist niet dat het zo kostbaar was.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.