MoreThanHip verkoopt Oekraïne slingers voor giro 555

De duurzame webshop MoreThanHip is een inzamelingsactie ‘Samen voor Oekraïne’ gestart. Zij verkopen tijdelijk papieren slingers met blauwe en gele vredesduiven of harten voor het symbolische bedrag van € 5,55 per stuk. De opbrengst wordt gedoneerd aan Giro 555.

MoreThanHip Oekraïne slingers

Deze verticale slingers zijn bedoeld om voor het raam te hangen om medeleven en morele steun te betonen aan de inwoners van Oekraïne. Ze zijn circa 2 meter lang en bestaan uit 10 vredesduiven of harten van dun karton, afwisselend in de kleuren blauw en geel.

“Wij hopen dit bedrag voor eind april over te kunnen maken aan Giro 555”, aldus initiatiefnemers Ingrid en Kees Meijer van MoreThanHip. “De oorlog in Oekraïne houdt ons vanaf het begin al erg bezig. Het leed en de verwoesting gaan ons erg aan het hart. Daarom wilden we iets doen om geld in te zamelen en hebben we de slingers met harten en vredesduiven in de kleuren van de Oekraïense vlag bedacht. Onze leverancier van papieren slingers in India was in staat om in korte tijd 1000 papieren slingers te produceren, waardoor het mogelijk was deze actie binnen enkele weken op te zetten. Er zijn al ruim 200 slingers verkocht, dus we hebben goede hoop de gehele oplage binnen een maand te hebben verkocht.”

De slingers zijn verkrijgbaar voor € 5,55 per stuk. Van elke verkochte slinger wordt € 4,58 (de prijs exclusief BTW) gedoneerd. In totaal zijn er 1000 slingers beschikbaar, waardoor het streefbedrag van de inzamelactie € 4.580,- is.

Over MoreThanHip

Alle producten van MoreThanHip worden eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerd. Eigenaren Kees en Ingrid Meijer stellen hoge eisen aan de wijze waarop de artikelen worden gemaakt. Niet alleen eerlijke handel vinden zij belangrijk, maar ook productie in sociale omgevingen, zoveel mogelijk recycling en ambachtelijk handwerk. Dit levert unieke producten op, waarvan er vaak geen twee exact hetzelfde zijn. Ingrid: “Ons doel is om iedereen blij te maken: van de maker in een ontwikkelingsland, tot de gebruiker in Nederland.” De producten zijn verkrijgbaar in de fysieke winkel in Montfoort en via de webwinkel

3 Comments on MoreThanHip verkoopt Oekraïne slingers voor giro 555

 1. Annette Elias
  24 april 2022 at 03:59 (4 maanden ago)

  Leuk Natasja! Ik heb zelf ook een dergelijke actie. Met mijn exclusieve handgemaakte kaarten heb ik een medische hulpmiddelentransport naar Oekraine gesteund,en we zijn nu bezig met de volgende. Zo fijn om iets te kunnen bijdragen!

  Beantwoorden
 2. Deb
  6 april 2022 at 19:31 (4 maanden ago)

  Wat een goede actie en ontzettend leuke slingers! Mooie manier om je steun te betuigen aan Oekraïne! Ik kocht laatst een setje kaarten ontworpen door kunstenaars uit Oekraïne waarvan ook een deel naar Giro 555 ging.

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 april 2022 at 06:32 (4 maanden ago)

   Ja he, ik houd zo van dat soort initiatieven. Ik heb twee hartjesslingers besteld

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.