Moroccan Natural Rhassoul Clay masker

Ik probeer minimaal één keer per week, maar liever nog twee keer per week een gezichtsmaskertje te nemen. Mijn huid, die bij tijd en wijle nogal onrustig is, vaart daar wel bij, zeker als het maskers zijn die mijn huid verzorgen, maar haar ook (diep) reinigen. Een voorbeeld hier van is het Moroccan Natural Rhassoul Clay masker, ik vertel je er in dit artikel meer over.

Moroccan Natural Rhassoul Clay masker

Moroccan Natural Rhassoul Clay masker: natuurlijke krachtpatser

Het Moroccan Natural Rhassoul Clay masker komt in een eenvoudige verpakking, zonder al te veel poespas. Hierboven op de foto zie je een zakje van 50 gram, in de verpakking zitten 5 van deze zakjes. Handig, want op deze manier blijft het poeder veel beter bewaard, en kan er geen vocht bij komen.

Moroccan Natural Rhassoul Clay masker

Het Moroccan Natural Rhassoul Clay masker bestaat voor 100% uit lava klei. Het heeft een zeer gunstig effect op acné, het wordt dan ook vaak toegepast bij anti-acné behandelingen. Daaarnaast vermindert het droogheid en schilfering van de huid, verbetert het de elasticiteit en huidstructuur, verwijdert het dode huidcellen waardoor de huid egaler en stralender wordt, en verwijdert het vuil en vet uit en rondom puistjes en meeëters. Bijzonder is het feit, dat je het Rhassoul Clay masker ook voor je haar kunt gebruiken: het werkt zowel reinigend als verzorgend voor je haar, een conditioner nadien is niet nodig.

Moroccan Natural Rhassoul Clay masker

Moroccan Natural Rhassoul Clay masker

Moroccan Natural Rhassoul Clay masker: bereiding

In een kommetje (gebruik geen metaal bij het mengen van het masker) meng je 20 gram van de Rhassoul Clay (ik gebruik iets minder, ik denk 15 gram) met water tot het een egaal papje wordt. Eventueel voeg je nog een paar druppels Argan Olie toe.

Moroccan Natural Rhassoul Clay masker

Dit breng je aan op een gereinigde huid. Ik scrub mijn huid altijd vóór ik een masker aanbreng, zodat mijn huid echt helemaal schoon is, en de ingrediënten van het masker nog beter hun werk kunnen doen.

Moroccan Natural Rhassoul Clay masker

Het masker voelt wat koel aan bij het aanbrengen, maar dit duurt maar even. Mochten jullie je afvragen waarom ik het masker ook over mijn wenkbrauwen gesmeerd heb: ik had wat onzuiverheden aan de bovenkant van mijn wenkbrauwen, dus besloot ik ze maar gewoon mee “in te pappen” 🙂

Het masker moet volgens de gebruiksaanwijzing 20 minuten inwerken. Tijdens deze inwerktijd voel ik van alles gebeuren met mijn huid: eerst tintelt het, daarna lijkt het alsof mijn huid gemasseerd wordt (het klinkt gek, maar ik voel gewoon de werking van het masker) en tenslotte wordt ze warm. Ik vind 20 minuten persoonlijk net iets te lang, het masker voelt dan erg strak (te strak) op mijn huid. Zie de foto hieronder, het lukt me niet eens meer om te lachen, hihi:

Moroccan Natural Rhassoul Clay masker

Moroccan Natural Rhassoul Clay masker: het resultaat

Ik laat het masker daarom een minuut of 16 à 17 inwerken, daarna spoel ik het af. Dit gaat het makkelijkst onder de douche, maar met een natte, warme doek gaat het ook (dan duurt het wel wat langer voor je alle restjes van je gezicht gewassen hebt).

Na het afspoelen houdt het warme gevoel nog even aan, en mijn huid ziet wat rood. Het voelt niet vervelend, het is meer een “voldaan” gevoel, hetzelfde gevoel als je lichamelijk hebt als je net een sportieve prestatie hebt geleverd. Mijn huid voelt ontzettend zacht en glad, en ziet er heel mooi gaaf uit. Het rode trekt na ongeveer een half uurtje weg, daarna ziet mijn huid er letterlijk stralend uit, het masker doet mijn huid echt goed.

Over het effect op de lange termijn kan ik weinig zeggen, omdat ik met één verpakking 3 keer een masker heb kunnen doen, en dat is gewoon te weinig om effecten als verbetering van de elasticiteit te kunnen bemerken. Ik ben echter enorm onder de indruk van de directe werking van het masker: mijn huid is egaler en stralender, en poriën zijn minder zichtbaar. Opkomende puistjes zijn zo goed als verdwenen, en mijn huid heeft een mooie, natuurlijke glow. Ik heb het Moroccan Natural Rhassoul Clay masker niet voor mijn haar gebruikt, omdat ik dat zonde vond vanwege het geweldige effect op mijn huid, en ik het dus liever daarvoor wilde gebruiken.

Het Moroccan Natural Rhassoul Clay masker (€ 11,50) is verkrijgbaar bij Heavenly Pure, een webshop die verschillende internationale biologische niche merken verkoopt zoals Celgenics, Earth Mama Angel Baby, Hadali, Mademoiselle Gabrielle en Moroccan Natural.

Samen met mijn team selecteer ik de allerbeste biologische producten. Het gaat ons om luxe en kwaliteit. Onze inkopers doen persoonlijk onderzoek naar alle producten en testen en gebruiken elk item dat u in onze online winkel aantreft. Elk product is zorgvuldig ontworpen en gecertificeerd en bestaat voor minimaal 80% uit biologische bestanddelen en materialen. Bijna alle producten zijn veganistisch en geen enkel product is op dieren getest. U als klant moet tevreden zijn. Daarom bieden wij alleen unieke, biologische producten aan van de beste merken en met geweldige resultaten.

Als je van natuurlijke cosmetica houdt, moet je zeker eens een kijkje op de website van Heavenly Pure nemen, ik keek (en kijk nog steeds) mijn ogen uit met zoveel moois…

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

1 Comment on Moroccan Natural Rhassoul Clay masker

  1. Miranda Aerts
    5 september 2014 at 06:59 (8 jaren ago)

    Lijkt me een heerlijke oppepper voor je huid.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.