Moskinto: een pleister die helpt tegen jeuk bij muggenbeten?

Eén van de vervelendste dingen van de zomer (naast té warme dagen) vind ik muggen. Ik ben helaas blijkbaar lekker voor muggen, want ik ben altijd de sigaar. En zeker als het zogenaamde ‘bosmuggen’ zijn die steken, levert dat bij mij behoorlijke bulten op. Onlangs kreeg ik een pakketje met daarin de nieuwe Moskinto pleisters. Deze pleisters zouden ervoor moeten zorgen dat de jeuk vermindert of verdwijnt. Je hebt dus geen zalfjes of andere middeltjes meer nodig! Dat wilde ik natuurlijk wel testen, vandaag vertel ik je mijn ervaring!

Moskinto

Moskinto, de intelligente pleister

Eerst even wat ’technische’ informatie over een muggenbeet:

Wanneer een mug ons bijt, boort ze met haar scherpe monddelen een gaatje in een bloedvat. Tegelijkertijd brengt ze speeksel met een antistollingsmiddel in de huid waardoor ons bloed vloeibaar blijft en op die manier kan de mug ons bloed blijven drinken. Het muggenspeeksel zorgt voor een reactie in de huid, waardoor de muggenbult ontstaat. Na een muggenbeet komt in ons lichaam de stof histamine vrij om het muggenspeeksel onschadelijk te maken, hetgeen de jeuk veroorzaakt.

MoskintoWerking van de pleisters

Het gebruik van de Moskinto pleisters is heel eenvoudig. Je plakt de pleister direct over de muggenbult. Door de pleister wordt de druk van de muggenbult verminderd, waardoor de jeuk afneemt. Volgens mij kun je het vergelijken met het zetten van een kruisje met je nagel in de muggenbult. Althans, dat werd mij vroeger altijd verteld, dat je dat moest doen om de jeuk te verminderen. Doordat de jeuk vermindert of zelfs verdwijnt, voorkom je het openkrabben van de muggenbult, met soms wondjes of infecties als gevolg. Ik heb zelf jaren geleden tegen bloedvergiftiging aan gezeten na een insectensteek, ik weet dus wat voor gevolgen zo’n simpele steek kan hebben.

De Moskinto pleister is waterbestendig en kan 4 tot 7 dagen blijven zitten. Ze zijn latex-vrij, en vrij van chemicaliën of hulpstoffen, waardoor ze ook geschikt zijn voor de gevoelige huid. De pleisters zitten per 24 stuks verpakt in een klein handzaam doosje, waardoor je ze overal mee naartoe kunt nemen.

Moskinto1,2,3 test!

Tja, en toen kwam de grote vraag: hoe ga ik de Moskinto pleisters testen? Want ik zou toch écht eerst een muggenbult moeten hebben natuurlijk. Nou, dat bleek redelijk eenvoudig. Op een warme dag ging ik ’s ochtends met Benthe in het bos wandelen. Mét blote benen. Na een half uur had ik al vier exemplaren te pakken. Ja, ik zei al dat ze me lekker vonden he? 😉

MoskintoEn zo zag het eruit toen ik weer thuis kwam: rode, vurige plekken die meteen al begonnen te jeuken. Het testen kon beginnen!

Moskinto Wat meteen opviel, was het feit dat de Moskinto pleisters heel dun zijn, en nauwelijks voelbaar. Ik had verwacht dat ze echt tegendruk zouden geven aan de muggenbult, maar dat is niet het geval. En het tweede pluspunt: je ziet ze nauwelijks zitten. Want je zit er als 44-jarige vrouw natuurlijk niet op te wachten om een paar dagen met een pontificaal zichtbare pleister op je knie rond te lopen 😉

Waar gewone pleisters het bij mij nooit langer dan een dag (of minder) volhouden en er meestal met douchen afvallen, blijft de Moskinto pleister zitten als een huis. En inderdaad: geen jeuk te bekennen, terwijl de andere muggenbulten die ik niet bedekt had, jeukten als een malle. Na drie dagen heb ik de pleister er voor het douchen afgehaald, omdat ik dat inmiddels wel zo fris vond. Ik dacht: die jeuk zal nu toch wel over zijn, ik kan de pleister er nu wel afhalen? Fout gedacht: vlak na het douchen begon de jeuk weer. Dus meteen weer een nieuwe pleister geplakt, en die heb ik nog een dag of vijf laten zitten. Daarna was de plek helemaal rustig, en de jeuk was weg. En al die tijd had ik gewoon echt he-le-maal geen jeuk gehad!

Conclusie

Hoewel het principe van de Moskinto pleisters me eigenlijk te simpel in de oren klonk, kan ik niet anders dan concluderen dan dat het werkt! Bovendien zijn de pleisters erg prettig in gebruik, blijven ze hartstikke goed zitten en laten zich ook nog eens goed verwijderen. Complimenten voor degene die dit bedacht heeft. Ik zorg dat ik voortaan altijd een doosje in huis heb hoor!

De Moskinto pleisters kosten € 6,75 per 24 stuks en zijn verkrijgbaar bij verschillende zelfstandige drogisterijen en webwinkels. Op de Nederlandse website vind je meer informatie over de pleisters. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

7 Comments on Moskinto: een pleister die helpt tegen jeuk bij muggenbeten?

 1. R. Huigen
  7 juli 2019 at 13:04 (3 jaren ago)

  Ik heb deze pleisters inmiddels zelf geprobeerd en ik noem het bijna een wondermiddel. Ik ben zeer allergisch voor muggenspeeksel (dikke, grote, bloedhete schijven met een blaar erop), dus ik slik er tabletten voor. Die zorgen er weliswaar voor dat de schijven niet ontstaan maar deden weinig tegen de jeuk. Door de combi van die tabletjes EN de pleisters ga ik nu jeukvrij de zomers door en loop ik geen littekens meer op. Heerlijk!

  Beantwoorden
 2. Jeanelle
  22 juni 2018 at 08:23 (4 jaren ago)

  Deze lijken me echt super! Ik ben ook altijd de klos met muggenbulten. Ook op werk, we hebben daar wederom dit jaar een groot muggenprobleem.Blijf er ook altijd zo lang last van hebben.

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  15 juni 2018 at 16:27 (4 jaren ago)

  Die moet kopen 😉
  Ben al talloze keren gestoken….

  Beantwoorden
 4. bychristiana
  15 juni 2018 at 14:38 (4 jaren ago)

  Interessant dit! Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo veel last heb gehad van muggenbeten als dit jaar. Het rare is alleen dat het nauwelijks jeukt (niet dat ik dat trouwens erg vind natuurlijk…) het ziet er alleen zo lelijk uit, vooral op mijn voeten en mijn armen hebben ze me steeds flink te pakken.

  Beantwoorden
 5. Wendy
  15 juni 2018 at 08:26 (4 jaren ago)

  Dat zijn fijne pleisters. Zeker het proberen dus waard.
  Bedankt voor het testen.

  Beantwoorden
 6. Mariëlle
  15 juni 2018 at 07:54 (4 jaren ago)

  HO! Ik geloofde er niks van, maar ik MOET dit eigenlijk wel hebben, want ze vinden mij ook altijd heel lekker schijnbaar. Thanks voor het delen van de review, ik ga eens kijken in de winkel!

  Beantwoorden
 7. Marije
  15 juni 2018 at 06:11 (4 jaren ago)

  Oh my die pleisters had ik deze vakantie moeten hebben. Ben helemaal lek geprikt

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.