MUA Luxe Utopia en Paradise oogschaduwpalettes

Een paar weken geleden zag ik via (volgens mij) Instagram een prachtig oogschaduwpalette van MUA voorbij komen, uit de MUA Luxe serie. Ik ben toen meteen naar de website van MUA in Engeland gesurfd, en zag dat er maar liefst twee nieuwe oogschaduwpalettes uitgebracht waren: MUA Luxe Utopia en Paradise. Ik bestelde ze beiden (ik kon niet kiezen, hihihi!) en ik laat deze Beauties vandaag aan je zien!

MUA Luxe Utopia

MUA Luxe Utopia en Paradise 10 Shade Palettes

Het Utopia en Paradise palette komen uit de MUA Luxe collectie, een prachtige lijn met (zoals de naam al aangeeft) producten met een luxe uitstraling. Of de kwaliteit ook beter is, kan ik niet echt zeggen, ik vind de kwaliteit van MUA over het algemeen al prima in orde.

MUA Luxe Paradise

MUA Luxe Paradise – Plush Plum & Copper

MUA Luxe Paradise is een oogschaduwpalette met ‘Plush Plum & Copper’ tinten: paars, roze en koper kleuren. Paars en rode-roze kleuren zie je dit najaar erg veel, ik vind ze prachtig! Het geeft je look een heel warme uitstraling, en is wat intenser dan bruine en/of nude tinten.

MUA Luxe Paradise

Op de achterkant van het doosje staan naast de ingrediënten ook de kleuren vermeld. Volgens de omschrijving zijn de oogschaduws luxe en zijdezacht. Beide palettes bevatten tien kleuren.

MUA Luxe Paradise

Het doosje zelf is gemaakt van glanzend zwart kunststof met goudkleurige letters. Zoals je ziet, is het doosje gevoelig voor beschadigingen, er zaten bij mij al wat krassen op. Jammer, maar bij een budget make-up product vind ik dat toch net iets minder erg dan wanneer ik een paar tientjes voor een palette heb betaald.

MUA Luxe Paradise

MUA Luxe Paradise

Het bijzondere aan deze palettes is het feit dat de kleuren niet in losse pans zitten, maar in elkaar overlopen. Net als bijvoorbeeld de shimmer bricks van Bobbi Brown. Of het handig is, ga ik zo vertellen, maar het ziet er in ieder geval prachtig uit!

MUA Luxe Paradise

Hieronder laat ik de kleuren per vijf geswatcht aan je zien, van links naar rechts±

MUA Luxe Paradise

MUA Luxe Paradise

Zoals je hierboven ziet, is de pigmentatie uitstekend. De oogschaduws hebben een vrij zachte textuur, waardoor ze prettig aanbrengen en goed blenden. Ook de houdbaarheid is uitstekend: met een oogschaduwbasis eronder houden ze het een hele werkdag keurig vol. Alle kleuren zijn voorzien van een flinke portie glans, daar moet je natuurlijk wel van houden. Ik vind het altijd wel mooi (al wordt soms beweerd dat je boven je 35e geen glans oogschaduw meer zou mogen gebruiken), het geeft een ooglook net dat beetje meer, vind ik.

Zoals je aan sommige swatches kunt zien, blijkt bij het swatchen dat de smalle streepjes oogschaduw niet altijd even handig zijn, ik heb hier en daar per ongeluk een streepje van de buren meegenomen. Bij het aanbrengen met mijn oogschaduwkwasten heb ik hier overigens geen last van; mijn vingers zijn blijkbaar gewoon net iets te dik 🙂

MUA Luxe Utopia

MUA Luxe Utopia – Nouveau Nude & Bare

Voor wie de rood en paarstinten van Paradise toch iets te heftig vindt, bevat MUA Luxe Utopia ‘Nouveau Nude & Bare’ tinten, iets meer natuurlijke tinten dus. Maar nog steeds met veel glans!

MUA Luxe Utopia

MUA Luxe Utopia

MUA Luxe Utopia

MUA Luxe Utopia is al net zo mooi als Paradise, ik kan eigenlijk niet kiezen welke ik het mooist vind. Het ligt er ook maar net aan in wat voor bui ik ben: de ene dag kies ik voor een nude look, de andere dag kies ik voor kleur.

MUA Luxe Utopia

MUA Luxe Utopia

MUA Luxe Utopia bevat zowel beige, als rosé, als bruine, grijze en kopertinten. Een hele mooie variatie, nude is zó veel omvattend! Je zou dit palette zelfs nog als highlighter/bronzer voor je gezicht kunnen gebruiken.

Hieronder zie je de swatches:

MUA Luxe Utopia

MUA Luxe Utopia

Ook de oogschaduws van Utopia hebben een uitstekende pigmentatie. Beide palettes zijn gewoon van een prima kwaliteit, MUA is wat dat betreft echt een heel fijn budget merk.

Helaas zijn de MUA Luxe Utopia en Paradise oogschaduwpalettes nog niet in Nederland verkrijgbaar (voor zover ik weet), maar ik vermoed dat ze nog wel deze kant op zullen komen. Wil je niet zolang wachten: de webshop van MUA Engeland verzendt naar Nederland. Beide palettes kosten 8 pond, dit is omgerekend ongeveer 11 euro.

Welke van deze twee Beauties zou jij kiezen?

10 Comments on MUA Luxe Utopia en Paradise oogschaduwpalettes

 1. Krista
  25 oktober 2015 at 13:03 (7 jaren ago)

  Wouw, wat een mooie palettes, vooral het plum palette!

  Beantwoorden
 2. Bianca
  24 oktober 2015 at 15:54 (7 jaren ago)

  Beide paletten zien er heel mooi uit, zou zelf ook voor beide varianten gaan haha x

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  24 oktober 2015 at 06:17 (7 jaren ago)

  Wauwwww zulke prachtige kleuren die goed gepigmenteerd zijn!
  Fijne prijs voor de palettes.

  Xoxo

  Beantwoorden
 4. Hennie
  23 oktober 2015 at 20:40 (7 jaren ago)

  Jeetje, dat ziet er echt schitterend uit! Ik houd me in, ik houd me in, ik houd me in…

  Het is dat ik iets gekker ben op matte kleuren, dus dat is mijn redding. Maar mijn hemel, wat mooi!

  Beantwoorden
 5. Renée
  23 oktober 2015 at 15:01 (7 jaren ago)

  De eerste! Wat een schitterende kleur paars!

  Beantwoorden
 6. Wojis
  23 oktober 2015 at 14:37 (7 jaren ago)

  Geen geld en wat mij opvalt is dat deze kleuren ook schots en scheef zijn, net als bij de Shimmer Brick. Maar wat een mooie prijs voor zulke mooie paletten. Kiezen, ik zou niet kiezen, gewoon beide doen net als jij. Ondanks at ik denk dat Plush Plum & Copper meer bij mij past, zouden de kleuren uit het Nouveau Nude & Bare weer beter en natuurlijk staan. Ha! Ik kan nooit echt kiezen, zou het ook niet doen als het niet hoeft. En ik ben dol op een beetje glans, wat men ook mag zeggen, a bit of sparkle never hurt anybody.

  Beantwoorden
 7. Wilke
  23 oktober 2015 at 10:03 (7 jaren ago)

  Wauw, prachtig..mooie kleuren!

  Beantwoorden
 8. Mariëlle
  23 oktober 2015 at 08:58 (7 jaren ago)

  Oooh wauw, het uiterlijk alleen al! Dit merk doet het érg goed 🙂

  Beantwoorden
 9. Beautytalk
  23 oktober 2015 at 08:01 (7 jaren ago)

  Oh wauw, wat zijn dat 2 mooie palettes! Ik zou voor de 2de kiezen.. en inderdaad ook gebruiken als highlighter..
  Liefs,
  Eefje

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.