MUA nagellak – swatches en review

In mijn MUA shoplog van anderhalve week geleden zag je ze al voorbij komen: drie zomerse kleuren MUA nagellak. Uiteraard wilde ik de lakjes eerst even goed testen, voor ik mijn ervaringen met jullie deelde. Inmiddels kan ik jullie er alles over vertellen: meet MUA Strawberry Crush, Bright Coral en Pistachio Ice Cream!

MUA Nagellak

MUA Nagellak: Essie-look-a-likes

De MUA Nagellak flesjes lijken als twee druppels water op de Essie nagellakjes. Ik vind het een beetje retro aandoen: de vierkante flesjes met de naam in reliëf-print erop. Ter vergelijking: de Essie nagellakjes kosten € 9,99 voor 13,5 ml, de MUA nagellakjes kosten € 2,49 voor 6,2 ml. Een stuk goedkoper dus, maar de vraag is: kunnen ze tippen aan de goede kwaliteit van Essie?

MUA nagellak Strawberry Crush

 

Essie nagellak Strawberry Crush

MUA nagellak Strawberry Crush

MUA nagellak Strawberry Crush

MUA Strawberry Crush is een lekker zoet, roze nagellakje. Een kleur die ieder meisje-meisje in haar verzameling nagellak moet hebben 😉 Strawberry Crush heeft drie laagjes nodig voor een mooie dekking, en heeft een crème finish.

MUA nagellak Bright Coral

MUA nagellak Bright Coral

MUA nagellak Bright Coral

MUA nagellak Bright Coral

MUA Bright Coral vind ik het mooiste lakje van deze drie. Een prachtig koraalrode kleur, die bij mij direct het gevoel van zon, strand en cocktails oproept. Dit wordt komende zomer één van mijn favorieten, ik voorspel het je nu al! Hoewel Bright Coral vrij dun is, heeft hij aan twee laagjes voldoende. Dit lakje heeft een semi-jelly finish.

MUA nagellak Pistachio Ice Cream

MUA nagellak Pistachio Ice Cream

MUA nagellak Pistachio Ice Cream

MUA nagellak Pistachio Ice Cream

MUA Pistachio Ice Cream valt mij in het echt een beetje tegen, hij maakt mijn handen erg bleek vind ik. Wellicht dat hij het over een paar weken beter doet, als ik (hopelijk) wat bruiner ben. Pistachio Ice Cream heeft een crème finish, hij heeft drie laagjes nodig voor een goede dekking.

De MUA nagellakjes hebben mij aangenaam verrast, ondanks het feit dat twee van de drie kleuren drie laagjes nodig hebben voor een mooie dekking. Ze drogen lekker snel, vooral Bright Coral die wat dunner is dan de andere twee, was echt binnen no-time droog. Ook over de houdbaarheid heb ik niets te klagen: gemiddeld blijven ze 3 à 4 dagen mooi, na deze tijd vertonen ze slechts wat tipwear. Chippen deden ze geen van drieën. Prima lakjes dus, voor een lekker budget prijs!

MUA nagellak vind je in het MUA-schap bij een aantal vestigingen van Kruidvat, voor de verkooppunten check je het beste even deze lijst.

Morgen, 30 april, heeft Kruidvat een bijzonder leuke aanbieding tussen 17.00 en 20.00 uur: 1+1 gratis op ALLE make-up!

4 Comments on MUA nagellak – swatches en review

 1. Babs
  30 april 2014 at 21:48 (8 jaren ago)

  Toevallig vanavond bij het Kruidvat geweest.. helaas hebben ze hier geen MUA.. maar de Bright Coral is zeker ook mijn favoriet! Bedankt voor de lijst met verkooppunten, erg handig!

  Beantwoorden
 2. Bertine
  29 april 2014 at 19:43 (8 jaren ago)

  ze zien er prachtig uit maar bij lakjes die 3 laagjes nodig hebben haak ik al af, dan duurt de droogtijd mij te lang!

  Beantwoorden
 3. Jori
  29 april 2014 at 08:29 (8 jaren ago)

  In de tig Kruidvadts die Tilburg heeft zie ik er geen 1 op de lijst staan 🙁 Gister nog even gekeken maar idd geen Mua,dus ik moet nog even wachten tot we een keer in een andere stad zijn. Ik vind de kleurtjes erg leuk die je hebt aangeschaft.

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  29 april 2014 at 07:31 (8 jaren ago)

  Ik heb nog geen nagellak van MUA gekocht, maar dat gaat zeker nog gebeuren!
  Ik ben al lang op zoek naar een hele doorzichtige blauwe kleur, ik hoop dat MUA deze te bieden heeft.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.