My Magic Mud Whitening tandpasta

Het zal jullie vast wel opgevallen zijn dat ik geen stralend witte tanden heb. Daardoor vind ik het moeilijk om stralend te lachen op foto’s, ik schaam me er een beetje voor. Een paar jaar geleden heb ik mijn tanden laten bleken, maar dat gaf slechts een tijdelijk effect. Het is natuurlijk beter om te zoeken naar een blijvende oplossing, en dan uiteraard eentje die niet schadelijk is voor je tanden. My Magic Mud Whitening tandpasta is helemaal natuurlijk, en volkomen veilig voor je tanden. Ik heb hem getest, en vertel jullie vandaag mijn ervaring!

My Magic Mud My Magic Mud Whitening tandpasta

My Magic Mud komt oorspronkelijk uit Amerika. Toen de dochter van de Texaanse Jessica Arman last kreeg van gevoelige tanden en en het niet lukte een geschikte tandpasta voor haar te vinden, ging Jessica zelf aan de slag in haar keuken. Zo ontstond het recept van My Magic Mud. My Magic Mud ontwikkelde zich binnen een paar jaar van een klein lokaal familiebedrijfje in Texas tot een wereldmerk dat ‘100% natuurlijke ingrediënten koppelt aan een maximum aan effectiviteit’.

My Magic Mud Ingrediënten

My Magic Mud tandpasta bevat een unieke mix van geactiveerde koolstof van kokosnoot met bentonietklei, essentiële oliën en voedende kokosolie. En dat is denk ik wel de meest bijzondere samenstelling voor een tandpasta die ik ooit gezien heb. De tandpasta schuurt niet en is dus veilig voor het tandglazuur. De formule heeft naast een reinigende en polijstende werking op de tanden, ook een ontgiftende werking, waardoor de adem fris blijft.

My Magic Mud tandpasta bevat geen fluoride en genetisch gemodicifeerde ingrediënten, is glutenvrij, vegan en cruelty free. De tandpasta is NCS (Natural Cosmetics Standard) gecertificeerd.

My Magic Mud Kaneelsmaak?

My Magic Mud tandpasta is verkrijgbaar in drie verschillende smaken: frisse Peppermint, aromatische Spearmint en kruidige Cinnamon, kaneel. Ik heb de laatste getest, en dat vond ik best een beetje spannend de eerste keer. Maar eigenlijk smaakt het helemaal niet raar of gek, ik was er al heel snel aan gewend. Ik proef de kaneelsmaak alleen tijdens het poetsen, na het poetsen heb ik gewoon een frisse smaak in mijn mond.

My Magic Mud My Magic Mud in gebruik, en: werkt het?

My Magic Mud Whitening tandpasta is gitzwart van kleur, en blijft dat ook tijdens het poetsen. Nu heb ik al vaker zwarte tandpasta getest, dus ik was er al een beetje aan gewend. De eerste keer is het echter best een beetje gek, omdat we zo gewend zijn aan witte tandpasta en wit schuim. De tandpasta schuimt minder dan reguliere tandpasta’s, dat komt doordat er geen kunstmatige schuimmiddelen aan toegevoegd zijn. Maar geloof me: ook daar ben je snel aan gewend.

Na het poetsen en spoelen voelen mijn tanden glad, maar niet zo ‘glad met een laagje’ als bij reguliere tandpasta’s. Mijn adem is fris, eigenlijk net zo fris als met de meeste andere tandpasta’s.

My Magic Mud Het resultaat na twee weken poetsen met My Magic Mud

Ik gebruik al een hele tijd een whitening tandpasta van het AH eigen merk, maar merkte daar eigenlijk niet zoveel verschil mee. Hij deed verder echter wel gewoon zijn werk, dus bleef ik hem maar gebruiken. Na 1,5 week My Magic Mud Whiteining tandpasta gebruikt te hebben, zag ik al een subtiel verschil. Nog geen parelwitte tanden, maar ik zag wel dat ze beduidend minder geel waren. Na nog een paar dagen zag ik het verschil duidelijker. Nog steeds geen spierwitte tanden (maar dat zou ook heel onnatuurlijk zijn), maar de gele gloed is is gewoon echt een stuk minder. Me is happy!

Ik ben dus erg tevreden over het resultaat, en in gebruik is het gewoon een hele fijne tandpasta. Een tube is niet goedkoop (€ 12,99), maar gezien het resultaat en het feit dat de tandpasta 100% natuurlijk en veilig is, vind ik hem dat geld wel waard. Je koopt de tandpasta’s van My Magic Mud via de Nederlandse website. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

10 Comments on My Magic Mud Whitening tandpasta

 1. Evelien
  26 oktober 2018 at 21:52 (6 maanden ago)

  Wat apart zeg, kaneelsmaak. Wel fijn dat je dat tijdens het poetsen niet proeft! En heel fijn dat je toch al duidelijk verschil merkt. Volgens mij gebruik je hier ook minder van, waardoor het de prijs toch al iéts rechtvaardigd 😛

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  16 oktober 2018 at 07:21 (6 maanden ago)

  Ik vind het eigenlijk wel goed klinken , grappig trouwens die kaneelsmaak. Het valt me op dat echt natuurlijke tandpasta’s vaak verkrijgbaar zijn in die smaak en dat je adem daarna inderdaad toch verrassend fris ruikt (ik had dat van tevoren namelijk niet gedacht;-))

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  15 oktober 2018 at 20:43 (6 maanden ago)

  Met al die vele kopjes thee zie ik mijn tanden ook steeds meer verkleuren.
  Ik zal ook eens zoiets gaan proberen..

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  15 oktober 2018 at 20:27 (6 maanden ago)

  Ik moest ook heel erg wennen aan de smaak, maar mijn tanden zijn er echt witter van geworden!

  Beantwoorden
 5. Janny
  14 oktober 2018 at 23:00 (6 maanden ago)

  Nou echt, ik had nog niet gezien dat je géén witte tanden had/hebt hoor! Was me niet opgevallen. Maar ik zie op de foto’s wel een verschil. Bijzonder dat dat met 100% natuurlijke ingrediënten kan, heel positief bijzonder bedoel ik dan. Zeker iets om te onthouden, mijn tanden zijn ook niet zo wit als ik zou willen. Dank je voor de review! Liefs, Janny

  Beantwoorden
 6. Ellen Jacobs
  14 oktober 2018 at 14:37 (6 maanden ago)

  Klinktgoed, het tandbeen van binnen zal ook nooitwitkunnen worden wanneer ik het goed begrepen heb maar tanden kunnen wel anders van kleur worden

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  14 oktober 2018 at 10:27 (6 maanden ago)

  Dit klinmkt interessant.
  Ik heb nog nooit zoiets gebruikt.
  Ben er nu wel zelf benieuwd naar…

  Xoxo

  Beantwoorden
 8. Mieke Jansen
  14 oktober 2018 at 09:59 (6 maanden ago)

  Je niet witte tanden waren me nog niet opgevallen, hoor! Maar zeker interessant,die van mij zijn ook niet wit.

  Beantwoorden
 9. Caro
  14 oktober 2018 at 09:22 (6 maanden ago)

  Heel bijzonder, deze tandpasta. Wel een flinke prijs, maar als je er tevreden over bent, dan is dat natuurlijk prima. Je had ‘m een tijdje geleden al aangekondigd dus leuk om nu ook de ervaring en het resultaat te lezen. Mooi ook het verhaal erachter

  Beantwoorden
 10. Mariska
  14 oktober 2018 at 09:17 (6 maanden ago)

  Klinkt op zich dus wel goed 🙂 Wil nog steeds eens zoiets proberen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.