Mylène eye shadow primer

Toen ik onlangs weer eens was uitgenodigd voor een Mylène Cosmetics Homeparty, zag ik op de website een nieuw product: de Mylène eye shadow primer. Nieuwsgierig als ik was, heb ik deze gekocht en de afgelopen weken aan mijn kritische “eisen” onderworpen.

Mylène eye shadow primer

De Mylène eye shadow primer is een primer in potloodvorm, net zoals je tegenwoordig oogschaduw in potloodvorm hebt (hierover zeer binnenkort meer op Beautyspots). Hierdoor kun je de primer precies, en zonder je vingers te gebruiken, aanbrengen. Je kunt de primer gebruiken onder je oogschaduw, maar ook (en dat is waar ik hem voor heb gebruikt) onder je kajal en/of eyeliner.

Mylène eye shadow primer

De Mylène eye shadow primer is heel zacht, waardoor aanbrengen heel eenvoudig is. Wel trek ik mijn ooglid, of het gedeelte onder mijn oog, even strak met mijn andere hand, zodat het aanbrengen nog makkelijker gaat. De eye shadow primer is kleurloos op je hand, en geeft verder geen speciale effecten (mat, parelmoer) zoals sommige oogschaduwprimers wel doen. Vanwege de kleurloosheid heb ik geen swatchfoto gemaakt.

Mylène eye shadow primer

Mylène eye shadow primer: ingrediënten

De Mylène eye shadow primer bevat vooral veel was, siliconen en talk, als ik de eerste vijf regels lees. Als je deze ingrediënten liever niet gebruikt, of er gevoelig voor bent, is dit dus niet echt een geschikt product voor jou. Maakt het je niet zoveel uit, of ben je toch nieuwsgierig naar de werking, lees dan gerust verder.

Mylène eye shadow primer: de werking

Ik heb de Mylène eye shadow primer eerst een aantal keren gewoon onder beide ogen gebruikt, onder mijn kajal-potlood. Ik heb het bij diverse merken geprobeerd, en ik had het idee dat het echt werkte. Om de werking goed te kunnen beoordelen, heb ik gisteren, op een warme dag dus, beide ogen voorzien van een kajal-lijntje. Onder één oog had ik wel eerst de Mylène eye shadow primer aangebracht, onder het andere niet. Zie hieronder het resultaat na een intensieve werkdag:

Mylène eye shadow primer

Links (zonder Mylène eye shadow primer) zie je dat de kajal (die overigens het Multiplay oogpotlood van Pupa is, in de kleur zwart) ver weggelopen is, er zitten alleen nog wat vage veegjes onder mijn oog. Rechts (met Mylène eye shadow primer) is nog een duidelijk, redelijk strak lijntje te zien. De Mylène eye shadow primer werkt dus prima!

Het enige nadeel aan dit product is (of kan zijn) dat het alleen te koop is tijdens de Mylène Cosmetics Homeparties, je kunt het niet in een winkel of webshop kopen. Sinds kort kun je als klant wel, tot 4 maanden na je bezoek aan een Homeparty, online bestellen, maar dat is dus alleen voor “vaste” klanten. De Mylène eye shadow primer kost € 9,65.

5 Comments on Mylène eye shadow primer

 1. Yolande
  10 februari 2016 at 09:40 (6 jaren ago)

  Hallo,

  Ik heb even een vraag. Ik heb namelijk overlaatst de primer gekocht en het werkt idd heel goed. Maar nu is de punt bijna op en ik vindt geen manier om deze te verlengen. Kan dat?
  Alvast bedankt voor de hulp!

  Beantwoorden
  • Natasja
   10 februari 2016 at 09:53 (6 jaren ago)

   Hallo Yolande, je kunt hem gewoon slijpen met een puntenslijper volgens mij.

   Beantwoorden
   • Josje18
    16 februari 2016 at 10:20 (6 jaren ago)

    Hier hetzelfde probleem, maar je gaat dat kunststof toch niet slijpen lijkt mij?

    Beantwoorden
    • Quirien
     1 mei 2016 at 20:51 (6 jaren ago)

     Je kunt hem gerust slijpen met de grootste opening van een make-up slijpertje!

     Groetjes van een Mylene consulente uit Maarssen/Utrecht.

     Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Mylène eye shadow primer

 1. […] Pen in de kleur 030 Eye Need! (review volgt later) – Mylène Eyeshadow Primer (review zie dit artikel) – Be Creative blush in de kleur 004 Blossom (review over de Be Creative producten volgt […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.