Mylene Queenie Shower gel en Body cream

Toen ik een week of 6 geleden weer een Mylene Homeparty bezocht (wat ik ongeveer eens per half jaar doe), viel mijn oog direct bij binnenkomst op twee knalroze tubes met lime-groene dop. Gaandeweg de avond hoorde ik dat dit een verzorgingslijn speciaal voor meisjes is, ik was in eerste instantie best een beetje teleurgesteld. Maar toen dacht ik: wat kan mij het schelen, ik ben toch ook een meisje, al is het dan een groot exemplaar? En dus ontving ik een week later Mylene Queenie Shower gel en Body cream, vandaag vertel ik je er wat meer over.

Mylene Queenie

Mylene Queenie Shower gel en Body cream

De Mylene Queenie lijn is speciaal ontwikkeld voor meisjes (voor jongens is er de Mylene Hero lijn) en bevat drie producten: de Shower gel, een Body cream en een Perfume spray in dezelfde, zacht zoete geur. De producten zijn speciaal ontwikkeld voor de tere kinderhuid.

Mylene Queenie

Mylene Queenie

Mylene Queenie Shower gel: de ingrediënten

Als eerste de Mylene Queenie Shower gel. Deze belooft de huid in alle zachtheid te reinigen. Opvallend vind ik in dit geval het tweede ingrediënt: Sodium Laureth Sulfate (SLES). Hoewel dit milder is dan Sodium Lauryl Sulfate (SLS), kan het wel degelijk de huid irriteren. Aangezien de kinderhuid gevoeliger is dan die van ons, zou ik persoonlijk aanraden om de Shower gel in kleine hoeveelheden te gebruiken, en het goed te verdunnen met water. En het uiteraard goed af te spoelen na gebruik, maar dat is logisch aangezien het om een douchegel gaat 😉

Verder bevat Mylene Queenie Shower gel voornamelijk milde ingrediënten, en dat is duidelijk voelbaar: het geeft een heel zacht schuim zodra het in aanraking komt met water. Na het douchen voelt mijn huid niet droog of trekkerig, maar zacht en comfortabel.

Mylene Queenie Body cream

Mylene Queenie Body cream: ingrediënten

Na het douchen gebruik ik uiteraard de Mylene Queenie Body cream. Deze bevat heel veel verzorgende ingrediënten: Macademia olie, glycerine, Sheaboter, zonnebloemolie, Rozemarijn-extract. het bevat tevens enkele siliconen, deze geven de huid een glad laagje en zorgen ervoor dat het vocht in de huid blijft. Ik ondervind zelf geen hinder van de siliconen, in de zin van een ‘zweterig’ gevoel na het aanbrengen (zoals ik bij sommige bodycrèmes of -lotions met siliconen erin wel heb). Ze lijken dus in beperkte hoeveelheid aanwezig.

Mylene Queenie

Mylene Queenie

Beide producten hebben een zachte, zoete geur van rood fruit gecombineerd met vanille. De geur is heel subtiel, en dus heel geschikt voor kinderen (of voor volwassenen die niet van te sterk geurende huidverzorgingsproducten houden). Desondanks blijft de geur nog best lang op mijn huid aanwezig: zo’n 2 à 3 uur.

Mylene Queenie Shower gel is doorzichtig en vrij dun van textuur, het geeft een zacht en koninginnen-waardig schuim. De Body cream heeft een rijke textuur, maar smeert heerlijk uit op de huid. Ook het intrekken gaat lekker snel, ideaal dus voor ongeduldige prinsesjes!

Mylene Queenie Shower gel (€ 6,80) en Body cream (€ 7,40) zijn beiden verkijgbaar via een Mylene Homeparty. Samen met de Perfume Spray in dezelfde geur is het een ontzettend leuk kadootje voor de verjaardag van je dochter, nichtje, of…

1 Comment on Mylene Queenie Shower gel en Body cream

  1. Miranda Aerts
    18 april 2014 at 08:47 (8 jaren ago)

    Leuke nieuwe lijn van Mylene!
    Wat maakt het uit voor welke doelgroep het oorspronkelijk bedoeld is; ik kan me de tijd nog herinneren dat we als tieners Axe deodorant gebruikten omdat we die veel lekkerder vonden dan de series deodorant voor tienermeisjes 😉

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.