Naaimachine uit het stof!

Oh jongens, binnenkort ga ik zo iets leuks doen! Ik ga een workshop doen bij Elizabeth Sweetwater, een workshop retro kleding maken. Ik volg Elizabeth al een hele tijd op facebook en Instagram, zij maakt zulke toffe patronen voor retro jurkjes, rokjes en andere items. Maar ik had er eigenlijk nooit over gedacht om zelf (weer) kleding te gaan maken, tot een jurkenzusje vroeg wie er zin had om mee te gaan naar een workshop bij Elizabeth.

Naaimachine

Workshop bij Elizabeth Sweetwater

De workshop is op een zaterdag en duurt een hele dag. We zijn maar met zijn tweeรซn, en krijgen dus echt alle aandacht en uitleg. We mochten van te voren aangeven wat we die dag willen maken, en krijgen dan ook een op maat gemaakt patroon mee naar huis. Ik heb gekozen voor een A-lijn rokje, ik had bedacht om maar eenvoudig te beginnen. Echt, ik heb er zoveel zin in! Ik heb gekozen voor deze stof van Bobbeez, helemaal retro en helemaal vrolijk.

Naaimachine

Ik heb jaren geleden al naailes gehad, bij mijn eigen moeder. Samen met mijn twee zussen hadden we een vaste avond in de week, waarop we van mijn moeder uitleg kregen over zelf kleding maken. Mijn moeder maakt al zelf kleding zolang als ik me kan herinneren. En hoewel ik als kind echt een ontzettende hekel had aan het tussentijds passen (altijd wel een speld die in je benen prikte), is het natuurlijk wel ontzettend knap. Zelfs onze trouwjurken heeft ze zelf gemaakt ♥

Naaimachine

Op een gegeven moment ben ik helemaal gestopt met zelf kleding maken, ik maakte alleen af en toe nog een fleece hoes voor een hondenkussen. Mijn naaimachine, die ik gekocht had toen ik de naailessen bij mijn moeder volgde, staat sindsdien stil. Inmiddels heb ik hem weer ‘van zolder’ gehaald en heeft mijn moeder hem gesmeerd en opnieuw op spanning gezet. Mijn bedoeling is om, als de workshop goed bevalt, de komende tijd wat meer kleding weer zelf te gaan maken. Vrolijke jurkjes en rokjes uiteraard ๐Ÿ˜‰ Ik heb al zoveel leuke stofjes gezien, mede dankzij de webshop-tips die Elizabeth gegeven heeft. En natuurlijk ga ik jullie op de hoogte houden!

Maak jij weleens zelf kleding?

7 Comments on Naaimachine uit het stof!

 1. Yolanda
  13 februari 2022 at 10:11 (5 maanden ago)

  Succes een super leuke tijdsbesteding

  Beantwoorden
 2. Ellen
  13 februari 2022 at 09:51 (5 maanden ago)

  Super leuk je zult vast wat moois maken.
  Vroeger maakte ik veel zelf, kleding voor Kim, gewoon maar ook veel verkleed kleding. En broeken voor mijzelf die lang genoeg waren

  Beantwoorden
 3. Petra van Schijndel
  13 februari 2022 at 09:10 (5 maanden ago)

  Wat ontzettend leuk dat je bij Liesbeth het naaien weer op gaat pakken. Ik ben heel benieuwd naar de resultaten. Veel plezier!

  Beantwoorden
  • Esther
   13 februari 2022 at 10:26 (5 maanden ago)

   Gaaf, heel veel plezier. Mijn mams maakte vroeger ook al onze kleding zelf. Nu denk ik wat leuk, vroeger dacht ik wel eens ik wil iets uit de winkel. Ik begin er zelf maar niet aan weet nu al waar het gaat eindigen. Heel veel plezier en ik zie graag je creaties voorbij komen.
   Kus Esther

   Beantwoorden
 4. Neeltje
  13 februari 2022 at 08:53 (5 maanden ago)

  Ja, ik naai ook. Vooral voor de kinderen op dit moment. Maar ben recent weer begonnen met lingerie voor mezelf. Ik hoop dat je de naaiflow weer vind en lekker kunt ontspannen achter de naaimachine.

  Beantwoorden
 5. Karin Bodt
  13 februari 2022 at 08:47 (5 maanden ago)

  Ook ik kreeg vroeger les van mijn moeder. Zij was een wonder achter de naaimachine. Ze maakte prachtige items. De keren dat mijn zus en ik haar (mรฉt notitie-boekje, meetlint en potlood) meetroonde naar dure boetiekjes…..;)
  Later toen onze zoons klein waren, naaide ik van alles. Van trainingspakken tot winterjassen. Altijd kleurig van uiterlijk. Maar ook voor mezelf. Ben er helemaal mee gestopt…zelfs na aankoop van een een nieuwe machine, die nu staat te verstoffen in de verpakking! Op de bso, waar ik werk, naai ik nog regelmatig kleine tasjes etc met de kinderen. Maar thuis komt er op dat gebied niks meer uit mijn handen…jammer hรฉ?
  Wie weet, breng jij weer wat kriebels in mijn vingers…

  Beantwoorden
 6. Jelka
  13 februari 2022 at 08:38 (5 maanden ago)

  Ik heb mezelf twee jaar geleden leren naaien, en het is echt mijn favoriete hobby ooit! Zo leuk! Maar pas op; leuke retro stofjes verzamelen is hรฉรฉl verslavend!
  Heel erg veel plezier, ik hoop dat je je sewjo weer helemaal terugvindt!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.