Nabla Cosmetics dierproefvrije make-up

Ik vind het leuk om voor Beautyspots steeds weer mooie nieuwe merken te ontdekken. Soms word ik door bedrijven benaderd, maar ook zelf ben ik voortdurend op zoek. Zo ontdekte ik onlangs Nabla Cosmetics, een merk met mooie ingrediënten en wat bovendien dierproefvrij is. Ik laat je vandaag enkele producten van dichtbij zien!

Nabla Cosmetics

Nabla Cosmetics: een Beauty van een make-up merk

Ik weet niet eens meer hoe ik Nabla Cosmetics ontdekte, volgens mij zag ik op Facebook een foto voorbij komen van de Cream Eyeshadow die je hierboven onder andere ziet. Ik nam een kijkje op de website van Beauty88, waar dit merk verkocht wordt, en was meteen erg onder de indruk. De looks van het merk doen mij denken aan Zoeva, en ook de prijzen zijn ongeveer van hetzelfde niveau. Ik besteld in eerste instantie drie producten, maar vorige week zijn er al weer drie producten bij gekomen (als je mij volgt op Instagram heb je ze vast al gezien). Ik laat de producten hieronder apart van elkaar aan je zien, uiteraard met swatches én een look!

Nabla

Velvetline Long-wear Matte Eye Pencil ‘Bombay Black’

Goede oogpotloden kun je nooit genoeg hebben, en omdat ik onlangs een paar exemplaren had waar mijn ogen gevoelig op reageerden, besloot ik deze te proberen. Het is een hele mond vol voor een zacht, mat, intens zwart oogpotlood. Het bevat geen parabenen, minerale olie en paraffine en is dusdanig samengesteld dat het risico op een allergische reactie minimaal is.

Nabla

De Velvetline Long-wear Matte Eye Pencil voelt heel zacht en romig aan bij het aanbrengen en is mooi intens zwart (swatches volgen verderop in het artikel). Ondanks de romige textuur is het potlood echt súper langhoudend, zelfs op een warme dag zit het aan het eind van mijn werkdag nog als een huis onder mijn ogen. Dit oogpotlood evenaart mijn favoriet op dit gebied, de Urban Decay 24/7 Glide on Pencil. Misschien is hij zelfs nog wel beter! En hij is een stuk betaalbaarder, ik vind € 7,50 een mooie prijs voor een oogpotlood met deze kwaliteit. Helaas is hij op dit moment even uitverkocht, maar ik ga er van uit dat de voorraad spoedig weer aangevuld zal worden.

Nabla

Cream Eyeshadow ‘Husky’

De Nabla Cream Eyeshadow in de kleur Husky is het product waardoor dit merk mijn aandacht trok. En als je zo de foto’s ziet, dan begrijp je vast waarom. Ik gebruik tegenwoordig steeds vaker Cream eyeshadows, vanwege de vaak mooi intense kleuren en het gemak waarmee ze aanbrengen.

Nabla

Het potje ziet er strak, maar wel sjiek uit. Het doet mij een beetje denken aan de creamy eyeshadows van Charlotte Tilbury.

Nabla

Zonder flits

Nabla

Met flits

Nabla Cream Eyeshadow heeft een super zachte textuur, de kleur Husky wordt omschreven als Silver grey with pink, sage green, coral and gold micro-highlights. Vooral op de foto met flits zie je de prachtige sparkle die deze oogschaduw heeft. De Cream Eyeshadow heeft een intense kleur die naar wens nog intenser te maken is door hem op te bouwen, en is langhoudend. Een werkdag houdt hij het met gemak vol, zonder te gaan creasen. Bij het aanbrengen is de kleur prima te blenden, maar als hij eenmaal is opgedroogd gaat dit uiteraard niet meer. De Cream Eyeshadow kost € 11,50 en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De kleur Husky vind je hier.

Nabla

Diva Crime Modern Matte Lipstick ‘Ombre Rose’

De Nabla Diva Crime Modern Matte Lipstick belooft volledig dekkend te zijn, long lasting en lichtgewicht. Bovendien zorgen rijke, hydraterende ingrediënten ervoor dat je lippen gehydrateerd en verzorgd aanvoelen, en dat is natuurlijk best bijzonder in combinatie met een matte finish.

Nabla

De lipstick bevat onder andere Japanse Camellia olie die hydraterende en anti-oxidant eigenschappen heeft. De lipstick bevat geen siliconen, minerale olie, parabenen, pegs, ftalaten, EDTA.

Nabla

De huls van de Nabla Diva Crime Lipstick doet mij erg denken aan die van Zoeva, maar dan een formaatje kleiner en lichter. Ik vind het er mooi en strak uitzien!

Nabla

Nabla

Ombre Rose is een ‘medium antique rose met mauve tint’, ik vind hem prachtig. Ik merk dat ik op dit moment een beetje meer naar dit soort tinten begin te neigen, na de zomerse felle kleuren van de afgelopen maanden. Misschien speelt het herfstachtige weer van de laatste weken daar een rol bij?

De textuur maakt alle beloftes waar. De lipstick voelt heel zacht bij het aanbrengen, hij glijdt als het ware over mijn lippen. De kleur is heel intens en mooi mat, maar ik voel nauwelijks dat ik een lipstick draag. Dit in tegenstelling tot heel veel andere matte lipsticks. Ook de houdbaarheid is prima, hij houdt het tot na de lunch (en een stuk of wat koppen koffie en een tussendoortje) vol, daarna werk ik de lipstick even bij. Dit juweeltje kost € 12,90.

Nabla

Hier zie je de swatches van alle drie de producten, dit ziet er toch prachtig uit? Ik ben echt enorm onder de indruk, eigenlijk klopt gewoon alles aan dit merk. Dierproefvrij, goede kwaliteit en houdbaarheid, prachtige kleuren en een navenant heel mooie prijs.

Nabla

Nabla

De Look

Ik gebruikte deze drie producten voor bovenstaande look, die op dit moment een van mijn favoriete ‘every-day’ looks is. Ik vind de lipstick echt prachtig, en de kleur van de Cream Eyeshadow past mooi bij mijn ogen.

Over de andere drie Beauties van Nabla Cosmetics vertel ik je snel meer, ik kan niet wachten om ze met je te delen!

De producten van Nabla zijn in Nederland verkrijgbaar bij de webshop Beauty88. Voor het complete assortiment kun je ook op de eigen website van Nabla Cosmetics kijken, ze verzenden ook naar Nederland. Wees wel gewaarschuwd: de website heeft een hoog ‘hebben-gehalte’!

15 Comments on Nabla Cosmetics dierproefvrije make-up

 1. Rianne
  6 februari 2017 at 17:11 (5 jaren ago)

  Weetje heel toevallig of er ook al een groothandel in Nederland is?
  ik zou het product graag toevoegen in mijn salon

  Beantwoorden
  • Natasja
   6 februari 2017 at 18:39 (5 jaren ago)

   Hoi Rianne, dat weet ik niet, maar ik zou even contact opnemen met het bedrijf zelf via deze website: https://www.nablacosmetics.com/en/ Zij kunnen je vast verder helpen. Succes!

   Beantwoorden
 2. Judith
  11 januari 2017 at 22:29 (5 jaren ago)

  Wat een mooi merk! Een vraagje over de creamy eyeshadow; hoe gebruik je dat precies? Blend je het met een andere kleur, of gebruik je alleen deze?

  Beantwoorden
  • Natasja
   12 januari 2017 at 09:57 (5 jaren ago)

   Ik gebruik deze creamy eyeshadow eigenlijk altijd alleen, omdat het gewoon een mooie, neutrale kleur is. De meeste creamy eyeshadows zijn wel met elkaar te blenden, maar dat moet je dan wel meteen na het aanbrengen doen, voor ze opgedroogd zijn. Eenmaal opgedroogd, gaan ze nergens meer heen, zeg maar 😉

   Beantwoorden
 3. Rachel
  30 november 2016 at 10:25 (5 jaren ago)

  Ik heb het merk ook ontdekt en ik vind het echt geweldig!

  Beantwoorden
 4. Romy
  9 juli 2016 at 19:47 (6 jaren ago)

  Vind de lipstick erg mooi, staat je goed ♥

  Beantwoorden
 5. Annette
  9 juli 2016 at 17:29 (6 jaren ago)

  Supermooi zeg. Ik heb de pinkwood al even op het oog maar nog niet gekocht :). De lipstick is ook echt prachtig dus daar ga ik er denk ik ook 1 van aanschaffen.

  Beantwoorden
 6. Yvonne
  9 juli 2016 at 09:45 (6 jaren ago)

  Mooie kleur oogschaduw en lippenstift en beide staan je inderdaad erg mooi.

  Beantwoorden
 7. Renée
  8 juli 2016 at 21:06 (6 jaren ago)

  Ziet er prachtig uit en wat een mooie kleur lipstick <3

  Beantwoorden
 8. Jori
  8 juli 2016 at 09:54 (6 jaren ago)

  Wauw wat een fijn merk,mooie kleur lipstick ook.

  Beantwoorden
 9. Hilde
  8 juli 2016 at 09:29 (6 jaren ago)

  De lipstick is prachtig! Fijn om weer een dierproefvrij merk te ontdekken!!

  Beantwoorden
 10. ilona
  8 juli 2016 at 09:00 (6 jaren ago)

  Prachtige oogschaduw!

  Beantwoorden
 11. chucky1012
  8 juli 2016 at 07:38 (6 jaren ago)

  Prachtige kleuren make-up en zo subtiel!
  Fijn dat het dierproefvrij is.
  Ik heb al een kijkje genomen. en op de website die dit verkoopt.

  Fijne dag Xoxo

  Beantwoorden
 12. Mireille
  8 juli 2016 at 07:26 (6 jaren ago)

  Inderdaad een prachtige kleur lipstick. Ben benieuwd naar de andere producten.

  Beantwoorden
 13. marije
  8 juli 2016 at 06:53 (6 jaren ago)

  Hele mooie kleur lippenstift. Eentje waarop je altijd kan terugvallen. Ben erg benieuwd naar het oogpotlood. Ben altijd op zoek naar een “betere” variant.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.