Najel Dode Zee Kleimasker

Najel Dode Zee Kleimasker is een masker voor het lichaam en gezicht, wat voor 100% uit Dode Zee klei bestaat, het bevat verder geen enkele toevoeging. Vandaag vertel ik je wat meer over dit bijzondere product, en hoe ik het gebruik.

Najel Dode Zee Kleimasker

Najel Dode Zee Kleimasker

Najel Dode Zee Kleimasker

Dode Zee klei is bijzonder rijk aan mineralen. Het is dan ook niet voor niets dat dit al eeuwenlang wordt gebruikt om de huid te zuiveren en te herstellen. Najel Dode Zee Kleimasker is volledig vrij van kunstmatige geur- en kleurstoffen en conserveermiddelen, het bevat slechts pure klei uit de Dode Zee. Meer puur natuur dan dit vind je het nergens!

Najel Dode Zee Kleimasker

Najel Dode Zee Kleimasker

Omdat Najel Dode Zee Kleimasker een natuurproduct is, moet je het voor gebruik even goed doorroeren. De klei zakt namelijk naar beneden, waardoor bovenop een laagje water ontstaat. Als je het masker voor het eerste gebruik grondig doorroert, zal de klei daarna minder naar beneden zakken, en is voor een volgend gebruik even ‘omscheppen’ voldoende.

Najel Dode Zee Kleimasker

Najel Dode Zee Kleimasker: gebruik en werking

In principe is het Najel Dode Zee Kleimasker bestemd voor het lichaam, maar doordat het uit pure klei bestaat, zou je het ook voor het gezicht kunnen gebruiken. Je brengt het masker aan op een gereinigde (eventueel gescrubde) huid, waarna je het 15 tot 20 minuten laat inwerken. Omdat ik nooit zo’n zin heb om ruim een kwartier in mijn bemaskerde niksie op de badkamer te vertoeven (dat is ook zo k-k-k-koud!), gebruik ik het kleimasker altijd op mijn décolleté, als ik in bad ga. Terwijl ik lekker lig te ontspannen, reinigt en herstelt de klei mijn huid.

Najel Dode Zee Kleimasker

Najel Dode Zee Kleimasker

Het Najel Dode Zee Kleimasker droogt op tijdens het inwerken, maar gaat niet trekkerig of vervelend aanvoelen, zoals andere kleimaskers nog weleens willen doen. Mijn huid voelt na gebruik van het masker lekker zacht en een beetje rozig. Als ik het masker regelmatig gebruik, merk ik dat de huid van mijn décolleté gladder wordt, en waar ik normaal regelmatig last heb van kleine pukkeltjes, wordt dat zichtbaar minder. Met recht een grondige reiniging dus!

Het Najel Dode Zee Kleimasker zit in een pot van 150 gram en kost € 7,95. Omdat ik het alleen voor mijn décolleté gebruik, kan ik er wel een keer of 6 à 7 mee doen. Als je het voor je hele lichaam gebruikt, is de pot logischerwijs eerder leeg 😉

Je vindt het kleimasker, evenals andere producten van Aleppo Najel, in de webshop van SoloBioMooi. Wist je al dat je bij SoloBioMooi maar € 1,95 verzendkosten betaalt (bij besteding van meer dan 45 euro betaal je zelfs helemaal geen verzendkosten)?

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

Gebruik jij weleens een lichaamsmasker?

2 Comments on Najel Dode Zee Kleimasker

 1. Krista
  28 september 2014 at 14:23 (8 jaren ago)

  Ze zien er altijd zo vies uit die kleimaskers 😉 Maar wel goed voor je huid inderdaad. Klinkt goed, deze!

  Beantwoorden
 2. Bianca
  27 september 2014 at 20:06 (8 jaren ago)

  Oh een masker voor het lichaam dat is eens wat anders dan alleen maar het gezicht, heerlijk x

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.