NAK Aromas Curl haarverzorgingslijn met Argan olie

Sinds ik mijn haar halflang draag, is het van ‘slag’ naar echte krul gegaan. En iedereen die ook maar een beetje krullen heeft, weet dat pluizig haar het grootste ‘probleem’ is bij krullend haar. Tijdens het Mr. Goodiebag event maakte ik kennis met het merk NAK, een prachtig salonmerk afkomstig uit Australië. Ik kreeg een aantal producten uit de NAK Aromas Curl haarverzorgingslijn mee om uit te proberen. Deze producten  verzorgen én hydrateren krullend haar, waardoor pluizig haar tot het verleden zou moeten behoren.

NAK Aromas CurlNAK Aromas Curl shampoo en conditoner

Ik ontving maar liefst vier producten uit de NAK Aromas Curl haarverzorgingslijn: de shampoo en conditioner, de styling crème en het serum. Hier was ik erg blij mee, sowieso natuurlijk omdat het een heel mooi, vrij luxe merk is en ik daar als beautyliefhebber erg blij van word. Maar ook omdat ik op deze manier een goed oordeel over de producten afzonderlijk én in combinatie met elkaar kan geven.

NAK Aromas CurlIk begin met de NAK Aromas Curl shampoo (€ 19,40/275 ml) en conditioner (€ 19,40/275 ml). Beiden bevatten onder andere Argan olie, en beloven het haar te reinigen, te hydrateren en pluizig haar te ‘temmen’. De producten zitten in een rechthoekige flacon, wat er meteen al bijzonder uit ziet. En vraag me niet waarom, maar ik vind een vierkante fles er altijd meer luxe uitzien dan een ronde flacon, hihihi! Verder is de uitstraling van het merk heel puur, ik vind het mooi!

NAK Aromas CurlNAK Aromas Curl shampoo en conditioner hebben een heerlijke, zoet-bloemige geur van lavendel, patchouli en geranium. Echt zo’n luxe kappersgeur, je begrijpt vast wat ik bedoel.

NAK Aromas CurlIngrediënten shampoo

Wat als eerste opvalt in de ingrediëntenlijst van de shampoo, is dat deze geen SLS of SLES bevat. Om de shampoo toch goed te laten schuimen, is Sodium Methyl Cocoyl Taurate gebruikt, dit is een veel milder schuimend middel, en is afkomstig van kokosnoot. Parfum staat wel vrij hoog in de ingrediëntenlijst, dus wellicht is de shampoo niet zo geschikt bij een gevoelige hoofdhuid. Maar verder bevat de shampoo vrij veel natuurlijke ingrediënten zoals Argan olie, Amandelolie, en verschillende mooie planten- en kruidenextracten. Een shampoo waar ik behoorlijk blij van word, alleen al bij het zien van dit lijstje.

NAK Aromas CurlIk was mijn haar om de andere dag, en gebruik na het wassen altijd een conditioner. Anders is er gewoon niet met de borstel door mijn dikke, stugge haar te komen. Gelukkig heeft de NAK Aromas Curl lijn een bijpassende, al even hemels ruikende conditioner in het assortiment 🙂

NAK Aromas CurlIngrediënten conditioner

Ook de ingrediënten van de conditioner zien er mooi uit. Ik zie nagenoeg dezelfde natuurlijke, verzorgende oliën en plantenextracten voorbij komen als bij de shampoo. Wel bevat de conditioner amodimethicone en cyclomethicone, beiden zijn siliconensoorten die een water afstotend en beschermend laagje rond je haar vormen. Ze maken het haar glad, zacht, makkelijk doorkambaar en voorkomen pluis, maar helaas zorgen ze er ook nogal eens voor dat je haar slap en zwaar wordt. Ik probeer ze waar mogelijk te voorkomen, mijn dikke haar is al zwaar genoeg van zichzelf 😉

NAK Aromas CurlGebruik en werking

Ik heb NAK Aromas Curl shampoo en conditioner steeds in combinatie met elkaar gebruik, op een paar keer na. Die paar keer heb ik alleen de shampoo gebruikt, om te zien hoe mijn haar na het drogen en stylen zou aanvoelen. De shampoo reinigt mijn haar prima, al met één keer wassen. Zelfs als ik geen conditioner gebruik, voelt mijn haar na het afdrogen lekker zacht. Het kost alleen iets meer moeite om het door te borstelen, maar het valt me geenszins tegen.

NAK Aromas CurlDe conditioner is een ander verhaal. Al bij het aanbrengen en inmasseren voel ik duidelijk de aanwezigheid van siliconen. De eerste keer had ik de conditioner gewoon een paar minuten laten inwerken, zoals ook staat aangegeven. En waar ik al een beetje bang voor was: er was niets met mijn haar te beginnen, zo slap…Daarna heb ik de conditioner na het wassen aangebracht en heel kort ingemasseerd, en meteen weer uitgespoeld. En dat bleek een prima zet. Hierdoor werd mijn haar wel zacht en glad, maar nog wel handelbaar en goed te stylen. Nu moet ik hier wel bij vermelden dat ik natuurlijk geen heel fijne krullen heb. Ik kan me voorstellen dat hoe fijner de krul, hoe pluiziger je haar ook zal zijn, en dan zul je wellicht wel baat hebben bij de conditioner.

Bijkomend voordeel van beide producten: de heerlijke geur blijft nog een paar uur aanwezig in mijn haar ♥

NAK Aromas CurlNAK Aromas curl serum en crème

Niet alleen de verzorging, ook de styling van krullend haar heeft speciale aandacht, en bij voorkeur daarop afgestemde producten nodig. Niet alleen om je haar in model te houden gedurende de dag, maar ook om je krullen ‘definitie te geven’ zoals de merken dat zo mooi zeggen. En om ze pluisvrij te houden. Wat mij opvalt, is dat mijn haar altijd het meest pluist op de tweede dag nadat ik het gewassen heb. Dus eigenlijk op de wasvrije dag. Is dat herkenbaar voor meer dames met krullen? Ik besloot daarom om op die dag het serum uit de NAK Aromas curl lijn in te zetten.

NAK Aromas CurlHet serum bevat wat siliconen, maar vooral ook weer de mooie, natuurlijke oliën en plantenextracten. Geadviseerd wordt om 1 à 2 pompjes door het haar te verdelen, en daarbij vooral de uiteinden en het middelste gedeelte van het haar mee te nemen. Dit soort producten moet je niet bij je haaraanzet gebruiken, want dan stort je haar in, hahaha!

Ik gebruik het curl serum (€ 19,40/60 ml) ‘s ochtends, op de dag nadat ik mijn haar gewassen heb. Ik blaas dan altijd eerst een paar minuten de föhn door mijn haar om er wat volume in te krijgen, en verdeel daarna 1 pompje van het serum door de punten van mijn haar. En wauw, wat knapt mijn haar daar van op! Niet alleen is het directe effect erg mooi (de doffe punten krijgen meer glans en de krullen vallen mooier), maar ook gedurende de dag gaat mijn haar veel minder pluizen dan het normaal doet. Dit is echt een blijvertje!

NAK Aromas Curlcurl crème

De curl crème (€ 19,40/150 ml) uit de NAK Aromas curl lijn is bedoeld om je haar te stylen, en je krullen beter handelbaar te maken. Je brengt het aan in schoon, handdoekdroog haar, en stylet het daarna zoals gebruikelijk. In mijn geval betekent dat: droog föhnen, krullen erin kneden en haarlak erover.

NAK Aromas CurlHet wordt een beetje saai, maar ook de curl crème bevat Arganolie, Amandelolie en de kruiden- en plantenextracten die de andere producten uit de lijn ook bevatten. Alleen zie ik hier, net als bij de conditioner, ook de nodige siliconen in het begin van het rijtje staan.

Als ik alleen de shampoo gebruik en daarna de curl styling crème, is de werking prima. De crème maakt mijn krullen mooi glad, zonder ze echt te verzwaren of slap te maken. Zoals altijd spray ik na het droog föhnen van mijn haar een beetje haarlak over mijn haar, en dan blijft het de hele dag prima in model zitten. Als ik echter de conditioner gebruik en daarna de curl crème, dan zakt mijn haar als een plumpudding in elkaar en is er niets mee te beginnen. Ook hier geldt natuurlijk dat als je fijnere krullen hebt dan ik heb, dit effect waarschijnlijk minder zal zijn, en je haar misschien wel juist beter te stylen is met behulp van de crème. Maar voor mijn haar is het gewoon too much in combinatie met de conditioner.

NAK Aromas CurlConclusie

Ik kende het merk NAK Aromas nog niet, tot ik er kennis mee maakte op het Mr. Goodiebag event. Ondanks het feit dat de curl crème en conditioner voor mijn haar iets te veel van het goede zijn, ben ik wel erg onder de indruk geraakt van de mooie ingrediënten van het merk. En de shampoo en het serum werken erg goed voor mijn haar, de pluis is inderdaad zo goed als weg. Behalve op heel vochtige dagen met veel regen, dan plopt de pluis er soms weer terug in. Maar daar is dan volgens mij ook geen enkele krul tegen bestand 😉

Je vindt de producten van NAK aromas bij kapsalons en diverse webshops. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on NAK Aromas Curl haarverzorgingslijn met Argan olie

 1. Lucia
  20 april 2017 at 14:12 (1 jaar ago)

  Goed om te zien dat hier uitgebreid wordt gekeken naar de ingrediënten 🙂
  En ik zie ook geen parabenen nog een pluspunt!

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  20 april 2017 at 06:27 (1 jaar ago)

  Dat klinkt zo goed!
  Hier ben ik nu ook zo benieuwd naar.
  Ik heb net een site gevonden waar veel producten zijn afgeprijsd.

  Xoxo

  Beantwoorden
 3. marije
  20 april 2017 at 06:13 (1 jaar ago)

  Klinkt goed! Als ik mijn haar korter heb, dan komen bij mij ook de krullen terug.

  Ik kan ontzettend blij worden van een fijn geurende shampoo lijn

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.