Natuurlijk Rooibos Skin Care

Onlangs mocht ik kennis maken met een nieuw Skin Care merk: Natuurlijk Rooibos. Zoals de naam al aangeeft, zijn deze producten gebaseerd op extracten van verse Rooibos planten, afkomstig uit het Cedergebergte van de West-Kaap in Afrika. Ik heb de producten uitgebreid getest en vertel je er vandaag wat meer over!

Natuurlijk RooibosNatuurlijk Rooibos voor je huid

Dat Rooibosthee goed is voor onze gezondheid, is al een aantal jaren bekend. Maar in huidverzorging ben ik het eerlijk gezegd nog niet eerder tegengekomen. En dat is best gek, want Rooibos staat bekend om zijn ontstekingsremmende, huidverzachtende en antibacteriële werking. Dit is bij de lokale bevolking van het eerder genoemde Cedergebergte al duizenden jaren bekend, maar inmiddels is het ook door diverse wetenschappelijke onderzoeken ondersteund.

Rooibos is rijk aan vitaminen en mineralen, waaronder antioxidanten.  De producten van Natuurlijk Rooibos verzachten, verzorgen en herstellen de gezichts- en lichaamshuid. Ik testte in totaal drie producten uit de Classic lijn (voor de normale en gecombineerde huid) en de Advantage lijn (voor de droge of rijpere huid).

Natuurlijk RooibosNatuurlijk Rooibos Deep Cleansing Face Wash

Hoewel ik ‘s avonds voor het verwijderen van mijn make-up en het reinigen van mijn gezicht tegenwoordig een milk of olie gebruik, blijft een Face Wash favoriet om ‘s ochtends onder de douche te gebruiken. Ik vind het een lekker snelle en makkelijke manier om ‘s ochtends mijn huid te reinigen. De Face Wash komt uit de Classic lijn, en is dus geschikt voor de normale en gecombineerde huid, voor alle leeftijden.

Natuurlijk RooibosRooibos-extract staat vrij ver bovenin de ingrediëntenlijst, dat vind ik een groot pluspunt. Daarnaast bevat de Deep Cleansing Face Wash onder ander Panthenol, wat de huid kalmeert. Helaas bevat de Face Wash wel SLES, wat een irriterende of uitdrogende werking op de huid kan hebben. Ik heb hier zelf geen moeite mee, maar als een product als dit geen SLS of SLES bevat, is het voor een veel grotere groep geschikt, denk ik. De Face Wash bevat tevens parfum, maar deze staat vrij ver onderin de ingrediëntenlijst.

Natuurlijk RooibosTextuur, geur en werking

De Natuurlijk Rooibos Face Wash heeft een doorzichtige, vrij dunne textuur waar ik per keer maar weinig van nodig heb. Hij schuimt licht op zodra hij in aanraking komt met mijn vochtige huid, maar blijft wel zacht aanvoelen. Ook tijdens het inmasseren en na het afspoelen en afdrogen voelt mijn huid zacht en comfortabel aan, de Face Wash droogt mijn huid niet uit. De Face Wash heeft een erg lekkere, warm-zoete geur die luxe aandoet.

Natuurlijk RooibosOndanks de aanwezigheid van SLES en parfum vind ik de Deep Cleansing Face Wash van Natuurlijk Rooibos erg fijn in gebruik. Hij reinigt mijn huid uitstekend, droogt haar niet uit en irriteert niet. Een tube van 150 ml kost € 10,75 en dat vind ik een keurige prijs.

Natuurlijk RooibosRooibos Advantage Intensive Day Cream SPF 15

Uit de Advantage lijn heb ik de Intensive Day Cream SPF 15 getest. De dagcrème bevat krachtige antioxidanten die huidveroudering tegengaan, helpt fijne lijntjes en rimpeltjes te verminderen, hydrateert de huid en is rijk aan vitamine C en E. De SPF 15 biedt natuurlijk niet voldoende bescherming wanneer je een hele dag gaat zonnen (althans niet bij mij), maar ik vind het altijd wel een fijne basis als een dagcrème een beschermingsfactor bevat.

Natuurlijk RooibosBij de dagcrème staat Rooibos-extract iets verder in de ingrediëntenlijst, maar hij bevat dan ook veel meer ingrediënten dan de Face Wash. Naast Rooibos-extract bevat de crème nog meer natuurlijke ingrediënten, zoals Ginseng, Appel, Perzik, tarwe en gerst, paardenkastanje en vitamine C en E.

Natuurlijk Rooibos Natuurlijk RooibosTextuur, geur en werking

De Intensive Day Cream uit de Natuurlijk Rooibos Advantage lijn heeft een vrij dunne textuur, maar voelt wel romig en verzorgend aan op mijn huid. De crème laat zich goed en snel in mijn huid masseren, en trekt goed in. Daardoor is het een uitstekende basis voor onder mijn make-up. De crème heeft dezelfde aangename geur als de Face Wash.

Mijn huid doet het erg goed op deze dagcrème. Ze voelt direct na het aanbrengen verzorgd en soepel aan, en blijft dat ook doen gedurende de dag. Ook naarmate ik de crème langer gebruik, blijft mijn huid het prima doen. Onzuiverheden zie ik nauwelijks, en mijn huid oogt zacht, glad en ontspannen.

Natuurlijk RooibosDe Rooibos Intensive Day Cream SPF 15 kost € 25,50 voor 50 ml.

Natuurlijk RooibosRooibos Enriched Hand & Nail Cream SPF 15

Nog een product uit de Advantage lijn is de Enriched Hand & Nail Cream, tevens met SPF 15. Deze voedende handcrème beschermt en hydrateert de huid en laat de handen weer zacht en glad aanvoelen.

Natuurlijk RooibosDe handcrème bevat naast Rooibosextract vitamine A en E, Mariadistel-extract, Keratine en Vitamine C. De laatste twee helpen vooral om je nagels sterker te maken.

Natuurlijk RooibosBehalve een voedende en verzorgende werking helpt de handcrème ook om zichtbare tekenen van huidveroudering tegen te gaan. De SPF 15 biedt een medium bescherming tegen de zon, en zorgt er onder andere voor dat pigmentvlekjes niet verergeren.

Natuurlijk RooibosTextuur, geur en werking

De handcrème heeft een vrij dunne textuur, die makkelijk inmasseert en vrij vlot intrekt. Ik gebruik de handcrème voornamelijk overdag, voor ‘s avonds/’s nachts vind ik de textuur niet vol genoeg. Maar gezien de SPF 15 is het ook bedoeld als handcrème voor overdag 😉

Natuurlijk RooibosDe handcrème heeft dezelfde luxe geur als de andere producten van Natuurlijk Rooibos. Na het intrekken laat hij een verzorgend laagje achter op mijn handen en laat ze glad en zacht aanvoelen. De textuur, de aangename geur en de uitstekende werking maken het een heerlijke handcrème, waarbij ik de SPF 15 als een heel mooi extraatje zie. De handcrème kost € 8,95 voor 50 ml.

De producten van Natuurlijk Rooibos zijn verkrijgbaar in de Nederlandse webshop. Naast een gezichtsverzorgingslijn is er ook een lichaamsverzorgingslijn, waar ook veelbelovende producten tussen zitten. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

8 Comments on Natuurlijk Rooibos Skin Care

 1. chucky1012
  29 mei 2017 at 07:26 (3 jaar ago)

  Mooie producten en ik ken dit merk niet maar zal eens kijken in de webshop die dit verkoopt 😉

  Beantwoorden
 2. Natascha
  28 mei 2017 at 21:13 (3 jaar ago)

  Ik had eerlijk gezegd ook nog nooit van rooibos in huidverzorging gehoord, wat leuk zeg! Vooral de handcreme lijkt me heel interessant.

  Beantwoorden
 3. Annette
  28 mei 2017 at 18:54 (3 jaar ago)

  Klinkt niet verkeerd. Ik drink graag rooibos op het moment 🙂

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  28 mei 2017 at 14:01 (3 jaar ago)

  Volgens mij heb ik er wel wat van voorbij zien komen, maar het klinkt wel erg goed 🙂

  Beantwoorden
 5. Babs
  28 mei 2017 at 11:20 (3 jaar ago)

  Ik dronk vroeger veel rooibos thee, maar mijn maag kan niet meer zo goed tegen thee. Hoe leuk is dat dat er een rooibos lijn is, ik had geen idee! Goed hoor een handcreme met SPF, handen zien er vaak snel oud uit en verraden je leeftijd.
  Mooie producten!

  Beantwoorden
 6. Kayla
  28 mei 2017 at 11:10 (3 jaar ago)

  Wat leuk! Ik kende deze producten nog niet..

  Beantwoorden
 7. Hennie
  28 mei 2017 at 10:04 (3 jaar ago)

  Ik dacht dat je een artikel over thee had geschreven. Maar dit klinkt heel goed. Met name de handcreme zou ik wel eens willen proberen.

  Beantwoorden
 8. marije
  28 mei 2017 at 07:16 (3 jaar ago)

  Wat grappig .. had nooit gedacht dat rooibos in huidverzorging terecht kon komen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.