Natuurlijk witte tanden met Charwhite Teeth Whitener

Het is je misschien weleens opgevallen dat je op make-up foto’s van mij nooit mijn tanden ziet. En dat heeft een reden: ik vind mijn tanden niet mooi. Sowieso heb ik een scheve hoektand, en ik vind mijn tanden te geel. Aan dat laatste heb ik de afgelopen maanden iets gedaan: ik heb gepoetst met Charwhite Teeth Whitener. Of dit het gewenste resultaat heeft opgeleverd, vertel ik je in dit artikel.

CharwhiteCharwhite Teeth Whitener

Ik heb een paar jaar geleden mijn tanden al eens laten bleken, maar over het resultaat was ik niet echt te spreken. En laten we wel wezen: dat is een vrij dure behandeling. Toen ik de Charwhite Teeth Whitener ging testen, was ik dan ook wel een beetje sceptisch. Want tja, als een professionele kliniek het lukt, waarom zou het een natuurlijk middel dan wel lukken om mijn tanden witter te maken?

CharwhiteIngrediënten

Het belangrijkste ingrediënt van Charwhite is actieve kool uit kokosnootdoppen, dit reinigt de tanden en heeft een ontgiftende werking. Het bindt namelijk vuilstoffen, gifstoffen en aanslag aan zich. Bentoniet klei versterkt het tandglazuur. Schillen van biologische zoete sinaasappel die tot poeder gemalen zijn zorgen voor het blekende effect (dit is veilig, het bevat geen citroenzuur) en geven de tanden bovendien meer glans. Biologische munt verfrist en bestrijdt ontstekingen in de mondholte.

Charwhite is 100% natuurlijk en Vegan, is niet op dieren getest, is vrij van fluoride, is ook geschikt voor de meest gevoelige tanden en heeft bovendien een kalmerend effect op geïrriteerd tandvlees. Tot dusver dus geen enkele reden om het niet te proberen.

CharwhiteCharwhite is een heel fijn, gitzwart poeder. Het beschermkapje onder het gewone deksel zit er niet voor niets, let dus even op als je dit verwijdert. Ik doe het beschermkapje er na gebruik iedere keer weer terug op, om zeker te zijn dat het poeder er niet uitvalt bij het openen van het deksel.

Bij morsen geeft het poeder vlekken op kleding, ook daar moet je dus even goed op letten.

CharwhiteGebruik en werking

Zoals ik hierboven al vertelde: Charwhite is een heel fijn, gitzwart poeder. Je dipt met je vochtige tandenborstel even in het poeder, en gaat dan je tanden poetsen, gedurende 2 minuten. Maak hierbij cirkelvormige bewegingen, en zorg dat je je mond zoveel mogelijk dicht houdt.

Het was best even wennen toen ik Charwhite voor het eerst gebruikte. Het voelt anders in mijn mond dan gewone tandpasta, het voelt als heel fijn zand. En het ziet er niet uit, mijn hele mond is gitzwart tijdens het poetsen. Na de twee minuten poetsen (ik gebruik hiervoor gewoon mijn elektrische tandenborstel) spoel je je mond zorgvuldig schoon. En als ik zeg zorgvuldig, dan bedoel ik ook echt zorgvuldig, het duurt best even voor mijn mond helemaal schoon is en ik geen zwarte restjes meer zie. Datzelfde geldt voor mijn tandenborstel, ook daarbij duurt het even voor hij helemaal schoon is.

Voor het beste resultaat gebruik je Charwhite dagelijks. Nu moet ik bekennen dat dat niet altijd doe, maar ik merk inderdaad wel dat als ik een dagje oversla, het effect wel meteen minder is.

CharwhiteHet resultaat

Want ja: ik merk wel degelijk effect bij poetsen met Charwhite. Niet dat mijn tanden opeens stralend ‘Prodent-wit’ zijn, maar de gele gloed wordt beduidend minder. Die gele gloed wordt overigens vooral veroorzaakt door het drinken van koffie, thee en rode wijn. Die laatste drink ik niet zo vaak, maar koffie en thee drink ik dagelijks de nodige koppen. En dus is het ook logisch dat de gele gloed weer terugkomt zodra ik een paar dagen niet poets met Charwhite. Ik vind het resultaat zo goed, dat ik nu wat vaker mijn tanden durf te laten zien, op de positieve manier 😉

Charwhite Teeth Whitener kost € 34,95 voor een potje van 150 ml. Hiermee kun je zo’n 150 keer je tanden poetsen. Charwhite is verkrijgbaar in de webshop van SoloBioMooi. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

8 Comments on Natuurlijk witte tanden met Charwhite Teeth Whitener

 1. Miranda
  20 juli 2017 at 14:40 (5 jaren ago)

  Wat een bijzonder product!
  Er zijn veel witmakers te koop maar deze kende ik nog niet 🙂

  Beantwoorden
 2. Talitha
  20 juli 2017 at 13:19 (5 jaren ago)

  Wow dat werkt wel goed zeg als jouw tanden normaal zo geel zijn dat je je ervoor schaamt.. je tanden zijn prachtig wit op de foto!

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  20 juli 2017 at 13:12 (5 jaren ago)

  Nou wat fijn zeg!! Mooie review Natasja 🙂

  Beantwoorden
 4. Manon
  20 juli 2017 at 12:40 (5 jaren ago)

  Het ziet er gek uit zo zwart, maar ben wel benieuwd geworden

  Beantwoorden
 5. chucky1012
  20 juli 2017 at 10:17 (5 jaren ago)

  Dat is een goed product!
  Nu ben ik er zelf ook zo benieuwd naar….

  Beantwoorden
 6. Cindy
  20 juli 2017 at 09:04 (5 jaren ago)

  Niks mis met je tanden, ze zijn prachtig!
  Mijn tanden vind ik ook wat gelig, maar vind dit soort producten altijd best eng. Heb al een zwak gebit…

  Beantwoorden
 7. Jolanda
  20 juli 2017 at 08:29 (5 jaren ago)

  Hier ben ik zelf ook erg benieuwd naar. Het gevoel lijkt me wat gek en ik zou er denk ik een aparte tandenborstel voor gebruiken. Klinkt wel erg goed!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.