Natuurlijke handverzorging van Indemne en Benecos

Nu het ‘s avonds en ‘s nachts beduidend kouder wordt, merk ik meteen dat ik mijn handen intensiever moet verzorgen. Het eerste rondje ‘s ochtends en het laatste rondje ‘s avonds met Benthe zijn dan niet zo lang, maar wel lang genoeg om voor droge of zelfs kapotte handen te zorgen. Vandaag laat ik jullie twee heel milde, natuurlijke handverzorging producten zien van de mooie merken Indemne en Benecos.

Natuurlijke handverzorgingNatuurlijke handverzorging

Hoewel ik best vaak over natuurlijke verzorgingsproducten schrijf, is natuurlijke handverzorging volgens mij nog niet zo vaak aan bod gekomen. Nu het najaar echt is begonnen, vond ik het een mooi moment om wat meer over Indemne Mousaillon natuurlijk zeeppoeder en Benecos Hand & Nail Cream te vertellen. Beide producten heb ik al een tijdje in gebruik, maar ik wilde expres even wachten met deze review tot het najaar was. Zodat ik goed kon beoordelen of ze ook op koudere dagen mijn handen voldoende beschermen.

Natuurlijke handverzorgingIndemne Moussaillon natuurlijk zeeppoeder

Ik begin deze review over natuurlijke handverzorging met een heel bijzonder product. Indemne Moussaillon is de eerste 100% natuurlijke zeep op poeder basis. Het werd speciaal ontwikkeld voor de erg gevoelige en/of geïrriteerde huid, en kan behalve voor de handen ook voor het hele lichaam gebruikt worden. Ik heb het poeder alleen als handzeep gebruikt.

Natuurlijke handverzorgingIndemne Moussaillon bevat heel milde, natuurlijke ingrediënten. Sodium Olivate is een wasactieve stof die gewonnen wordt door verzeping van olijfolie. Dit ingrediënt zorgt voor de schuimende werking van het poeder zodra het in aanraking komt met water. Verder is het zeeppoeder rijk aan Sheaboter, wat een intens herstellende, verzachtende en beschermende werking heeft op de huid. Citroen-extracten zorgen voor de zuiverende werking en lavendel-extract verzacht en herstelt de huid. Het parfum in de zeeppoeder is op natuurlijke basis van etherische oliën.

Natuurlijke handverzorgingGebruik en werking

Indemne Moussaillon zeeppoeder zit in een werkelijk geweldig mooi, retro aandoend strooibusje. Een busje wat ontzettend mooi staat in de keuken, badkamer of toilet. Voor gebruik schud je het busje even en draai je de dop een stukje, zodat de strooigaatjes open gaan. Het beste kun je dit met droge handen doen, om te voorkomen dat er vocht bij het poeder in het busje komt. Om je handen te wassen, heb je maar een beetje van het poeder nodig.

Daarna houd je je handen onder de kraan en kun je je handen gaan wassen zoals je met andere zeep ook doet. Let er wel op dat je de hand waar het poeder in zit, niet direct onder de kraan houdt, want dan spoelt het poeder meteen weg 😉 Ik was mijn handen overigens altijd met lauw water, dit is beter voor je huid dan koud water.

Natuurlijke handverzorging Natuurlijke handverzorgingZodra het poeder in aanraking komt het water, verandert het in een heel zacht, romig schuim. Dit maakt mijn handen op een heel zachte, maar wel doeltreffende manier schoon. De frisse citroengeur is erg aangenaam en ruikt heel natuurlijk. Na het afdrogen voelen mijn handen schoon aan, maar niet trekkerig of droog. De sheaboter laat een licht verzorgend laagje achter, wat zeker in het najaar en winter een erg welkome aanvulling is op mijn natuurlijke handverzorging.

Ik vond het gebruik van de poederzeep in het begin even wennen, maar de verzorgende werking van Indemne Mousaillon zorgen ervoor dat ik dit inmiddels product met veel plezier gebruik. Mijn handen worden er blij van!

Indemne Moussaillon natuurlijk zeeppoeder kost € 15,95 voor 100 gram.

Natuurlijke handverzorgingBenecos Duindoorn Sinaasappel Natural Handcrème

Uiteraard hoort bij natuurlijke handverzorging ook een goede handcrème. Benecos Duindoorn Sinaasappel Natural Handcrème is ontwikkeld ‘for happy hands’ en verzorgt behalve de handen ook de nagels en nagelriemen.

Natuurlijke handverzorgingDe Benecos handcrème bevat ontzettend veel mooie, natuurlijke ingrediënten. Verzorgende oliën en boters en planten- en fruitextracten die allemaal hun eigen stukje verzorging en bescherming bieden aan de kwetsbare huid van onze handen. De parfum in de handcrème is op natuurlijke basis, en de handcrème is ook geschikt voor veganisten.

Natuurlijke handverzorgingTextuur en werking

Benecos Duindoorn Sinaasappel Natural handcrème heeft een vrij dunne textuur. Ik vroeg me in eerste instantie af of deze wel verzorgend genoeg zou zijn, maar mijn zorgen waren onterecht. Bij het inmasseren voelt de handcrème juist heel romig en vol aan, terwijl de dunne textuur er voor zorgt dat hij lekker vlot inmasseert en ook goed intrekt. Mijn handen voelen direct heel comfortabel en zacht aan, en worden beschermd door het verzorgende, niet-vette laagje wat achterblijft. De heerlijke fris-fruitige geur van sinaasappel maakt het plaatje helemaal compleet.

Benecos Duindoorn Sinaasappel handcrème kost € 4,95 en dat is echt een koopje voor zo’n mooie handcrème!

Natuurlijke handverzorgingDe echte koude dagen en nachten moeten natuurlijk nog komen, maar deze natuurlijke handverzorging van Indemne en Benecos heeft mijn handen de afgelopen weken al uitstekend beschermd tegen uitdroging. Voor de handcrème geldt natuurlijk wel wat voor iedere handcrème geldt: hij werkt alleen optimaal als ik regelmatig smeer. En uiteraard blijft het gebruik van handschoenen straks als het nog wat kouder wordt, onmisbaar als je naar buiten gaat.

Deze natuurlijke handverzorging is verkrijgbaar in de webshop van SoloBioMooi. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

9 Comments on Natuurlijke handverzorging van Indemne en Benecos

 1. Miranda
  9 november 2017 at 07:02 (8 maanden ago)

  Wat leuk, handzeep in poeder variant!

  Beantwoorden
 2. Jeanelle
  8 november 2017 at 17:41 (8 maanden ago)

  De handcreme lijkt me heerlijk!

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  8 november 2017 at 12:00 (8 maanden ago)

  De crème is bij mij alweer bijna op, ik vind hem heel fijn! Mijn handen worden gelukkig ook nooit zo héél droog.

  Beantwoorden
 4. Mireille
  8 november 2017 at 09:47 (8 maanden ago)

  Hihi lijkt wel een beetje op de Daily Microfoliant van Dermalogica dat poeder.
  De tijd van handcrème is inderdaad weer aangebroken mijn favoriet dit jaar staat al op mijn nachtkastje.

  Beantwoorden
 5. Iris
  8 november 2017 at 09:40 (8 maanden ago)

  Dat blauwe flesje vind ik leuk! En wat grappig dat het poeder is. Ik heb het echtnog nooit gezien!

  Beantwoorden
 6. Paulien Sickens de Wal- van Dalen
  8 november 2017 at 09:19 (8 maanden ago)

  Ik heb hele droge handen, ik ga het kopen.

  Beantwoorden
 7. bychristiana
  8 november 2017 at 08:24 (8 maanden ago)

  Ja, hij is leuk hè, dat poedertje van Indemne? Ik vind het een heel vernieuwend product en inderdaad, je handen voelen na gebruik ook lekker zacht aan. Indemne geeft trouwens zelf aan dat je er ook mee kan douchen maar dat zie ik niet zo zitten.

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  8 november 2017 at 06:37 (8 maanden ago)

  Leuk is de poeder!
  Ik ga meteen een kijkje nemen in de webshop.

  Xoxo

  Beantwoorden
 9. Marije
  8 november 2017 at 06:10 (8 maanden ago)

  Wat grappig dat poeder.

  Het is nu nog niet eens echt koud maar ik merk het al aan mijn handen. Ze zijn droog en hebben extra verzorging nodig.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.