Negen keer: daarom is het prima om single te zijn

Zeker nu de avonden langer en donkerder worden, voel ik me soms best alleen. Of op zaterdagavond of zondagmiddag, als ‘iedereen’ leuke dingen met zijn of haar gezin aan het doen is. Toch zijn er ook momenten waarop ik denk: het is eigenlijk ook best prima om single te zijn. Welke dat zijn, lees je in dit artikel (wat geschreven is met hier en daar een knipoog)!

prima om single te zijn

Hierom vind ik het prima om single te zijn

De eerste: ik kon afgelopen voorjaar mijn slaapkamermeubelen knalroze verven, niemand die daar moeilijk over deed. Ik las in de reacties vaak: “Oh, dat zou mijn man echt nooit goed vinden!”. En toen dacht ik: “Ha! Daar hoef ik mooi geen rekening meer mee te houden, al verf ik het hele huis pimpelpaars met roze!” πŸ˜‰

De tweede reden is er één waar ik stiekem gewoon heel blij mee ben: ik hoef geen Voetbal International, Studio Sport of andere voetbalverwante tv-programma’s meer te kijken. Man, wat heb ik daar een hekel aan! Eigenlijk heb ik nog maar zelden de TV aan, ik vind maar weinig programma’s boeiend genoeg. De programma’s die ik op dit moment kijk (Heel Holland Bakt, maar dat is helaas afgelopen, en Expeditie Robinson), kijk ik altijd lekker in bed op mijn iPad. Ik vraag me zelfs af of ik straks in mijn eigen huis nog wel een TV koop. Maar ja, dat klinkt nu wel een beetje of ik wereldvreemd ben ofzo, hahaha!

De derde reden waarom ik denk het is prima om single te zijn: ik hoef niemands vuile onderbroeken of sokken meer te wassen, behalve die van mezelf. Wat scheelt dat een berg was zeg, of je alleen of met zijn tweeΓ«n bent. En een bijkomend voordeel: ik kan nu lekker wasverzachters gebruiken met Girly geuren, zoals Summer Pink van Robijn β™₯

prima om single te zijn

Colour my life

Reden nummer vier zal jullie vast niet ontgaan zijn, tenzij je nu net voor het eerst hier op Beautyspots komt πŸ˜‰ Het afgelopen jaar heb ik een heerlijke verzameling Rice servies om me heen verzameld, in de leukste en meest afwisselende printjes en kleuren. Ik word er nog iedere dag blij van, als ik er naar kijk, als ik er koffie of thee uit drink of als ik van zo’n vrolijk bordje eet. As we speak is er weer een nieuwe bestelling onderweg met nog veel meer moois. I just love it!

Het vijfde punt wat ik helemaal niet erg vind, is het feit dat mijn weekenden een stuk minder druk zijn. Met een ex-schoonfamilie en een groot deel van de voormalige vrienden- en kennissenkring die me na de scheiding als een baksteen hebben laten vallen, heb ik nu veel minder sociale verplichtingen zoals verjaardagen en verplichte bezoekjes aan de schoonfamilie op zondagmiddag. Iedereen die zich afvraagt waar ik de tijd vandaan haal om naast mijn bijna-fulltime baan iedere dag te bloggen: daar dus πŸ˜‰

De zesde reden: ik kan eten wat ik wil, ook daar hoef ik met niemand meer rekening te houden. Niemand die moeilijk doet als er vier dagen achter elkaar geen vlees op het menu staat, als ik een of andere healthy salade uit wil proberen of als ik poffertjes op maandagavond wil eten. Of als ik twee dagen achter elkaar geen zin heb om te koken en een boterham opsmeer: allemaal prima!

prima om single te zijn

Naar bed, naar bed…

Reden nummer 7 combineer ik meteen met nummer 8 πŸ™‚ Als ik op zaterdagavond om 9 uur naar bed wil, omdat ik gewoon hartstikke moe ben (en dat ben ik eigenlijk altijd aan het eind van de week), hoef ik me niet schuldig te voelen omdat dat eigenlijk wel een beetje ongezellig is. De enige aan wie ik daarover nog verantwoording hoef af te leggen, is Benthe. En die zou het liefst om acht uur al naar bed gaan, hahaha! En er is geen discussie meer over het punt of Benthe wel of niet op bed mag slapen. Benthe is een spikkelprinses, en die slapen op bed. Punt.

De laatste reden lijkt misschien onnozel, maar was voorheen wel vaak een punt van discussie. Ik houd van frisse lucht, of het nu zomer of winter is. En dus heb ik overdag graag de achterdeur open, zeker als ik wat aan het rommelen of huishouden ben. Er is niemand meer die moppert dat het te koud is, want Benthe heeft het net als ik eerder warm dan koud. Heerlijk samen knus in de kou, hihihi!

Herken jij je als single in deze punten? Wat zijn jouw momenten waarop je denkt: Ja, ik vind het prima om single te zijn?

16 Comments on Negen keer: daarom is het prima om single te zijn

 1. Petra
  5 november 2016 at 14:46 (6 jaren ago)

  Heel herkenbaar. Ook ik heb altijd even moeite met het najaar. Korte dagen etc…
  Ben altijd blij als het 1 januari is, weer een nieuw jaar voor de boeg.

  Beantwoorden
 2. g oostinga
  31 oktober 2016 at 15:55 (6 jaren ago)

  wij hebben 33 jaar geen tv
  nu anders met programma gemist en zo

  per abuis zonder gekomen nooit gemist
  ook geen kinderen dus dat maakt keuze anders

  vind je blog leuk

  Beantwoorden
  • Natasja
   31 oktober 2016 at 15:59 (6 jaren ago)

   Dankjewel Gea!

   Beantwoorden
 3. Henrieke
  31 oktober 2016 at 09:37 (6 jaren ago)

  Wat een leuk artikel! Goed om eens stil te staan bij wat alle voordelen zijn van single zijn. πŸ™‚

  Beantwoorden
 4. Miranda
  31 oktober 2016 at 06:38 (6 jaren ago)

  Wat een heerlijk artikel!
  Ik herken heel veel dingen die een punt van ergernis kunnen zijn, inderdaad.
  Ik vind het knap dat je je eigen draai aan je leven hebt gegeven en ook hoe je met een beetje humor hier en daar de situaties onder woorden brengt πŸ™‚
  Niet omdat het moet maar jezelf toestaan om je leven in te vullen op jouw manier.
  Respect voor jou en alle singles die er zo mee om kunnen gaan!

  Beantwoorden
 5. Susan van 365daysofhappytantebetsydresses
  30 oktober 2016 at 12:03 (6 jaren ago)

  Heel herkenbaar, ik ben negen jaar een alleenstaande moeder geweest dus volop kunnen genieten whahhaa. Nu alweer tien jaar samen en getrouwd, maar wij gaan ook lekker vroeg naar bed en kijken samen series of films of zijn allebei op onze ipad/iphone bezig. Thank God houdt manlief niet van sport dus hoef ik dat ook niet te kijken…wel auto programma’s, maar vaak vind ik die ook wel leuk…meestal over classic auto’s :). Zelfs met eten koken is hij niet lastig en een keer een bord soep met een boterham erbij vind hij lekker. En hij geeft er niks om dat op onze slaapkamer allemaal mariabeeldjes staan whahaha. Dus gooi lekker mijn eigen ding erdoor en vind het ook geen probleem dat mijn man zijn verzameling miniatuur mini coopertjes in de huiskamer heeft staan. Ik mijn verzamelingen en verslavingen en hij de zijne ;).
  Maar geniet jij maar heerlijk van je single zijn, goed van je dat je al die voordelen ziet. Warme groetjes en knuffels van Susan

  Beantwoorden
 6. Roos
  30 oktober 2016 at 10:19 (6 jaren ago)

  Wat heerlijk geschreven Natasja. Wat fijn dat je weer terug bij jezelf bent en van jouw eigen dingen kunt genieten πŸ™‚

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  30 oktober 2016 at 09:49 (6 jaren ago)

  Hahaha….
  Heerlijk om zo vroeg te kunnen slapen als je erg moe bent.
  Dat roze bed zou hier nooit zijn.

  Xoxo

  Beantwoorden
 8. Jolanda
  29 oktober 2016 at 17:36 (6 jaren ago)

  Haha ik ben niet single maar kan me alles wel heel goed voorstellen!! Gelukkig geeft mijn man niks om voetbal of andere sport en mag ik elke avond wel eigenlijk kijken wat ik wil, de schat

  Beantwoorden
 9. Mireille
  29 oktober 2016 at 17:32 (6 jaren ago)

  Hihi, roze nee dat zou niet gaan. Girly wasverzachter hebben die mannen van mij niks overste zeggen. Eten gelukkig hebben we dezelfde smaak en heb ik geen zin dan kook ik niet. Die was daar heb je wel een puntje maar daar is vooral de kleine man debet aan. Die heeft de wasmand nog niet gevonden zeg maar. Al met al vind ik het heerlijk om af en toe mijn ding te doen en Bas gelukkig ook. Dus al met al valt het hier nog mee.

  Beantwoorden
 10. Colindacolinda
  29 oktober 2016 at 16:50 (6 jaren ago)

  Roze bed zou William iets te ver gaan, eten blijft wel een punt maar hebben wij oplossing in gevonden . alles gewoon noreaal voor 2 man koken maar per 1 pers invriezen. Kunnen we altijd kiezen. Verder mis ik nog 1 ding bij jouw. Meestal is er ook een discussie over dekens of dekbed. Wij geven elkaar ruimte en dat werkt goed. maar je heb het leuk geschreven en aan elk voordeel zit een nadeel en anders om. Geniet van jouw keuzes , doe wat goed is en dat is het belangrijkste.

  Beantwoorden
 11. Danielle
  29 oktober 2016 at 15:44 (6 jaren ago)

  Getrouwde vrouwen hebben het wel heel zwaar
  Gelukkig ben je inmiddels al zo ver om ook de positieve kanten te zien! Goed bezig!!!

  Beantwoorden
 12. MariΓ«lle
  29 oktober 2016 at 15:44 (6 jaren ago)

  Wat een heerlijk artikel hihi! Gelukkig heb je genoeg mooie punten waar je nu van kunt genieten πŸ™‚

  Beantwoorden
 13. Angelique van Vliet
  29 oktober 2016 at 15:35 (6 jaren ago)

  Ook ik herken er veel in hoor Natasja! Sommige met een lastige smaak, zoals vrienden die je laten vallen. Ook dat herken ik goed. Stop er een flinke chronische ziekte bij en je weet welke echte mensen je om je heen over houd, niet veel, wel waardevol.
  Maar knap geschreven en leuk om te lezen, zo herkenbaar en sommige ook echt met een grote lach. Al heb ik geen roze bed, maar wel oudroze deuren in huis haha!

  Beantwoorden
 14. Cindy
  29 oktober 2016 at 14:22 (6 jaren ago)

  Leuk geschreven πŸ™‚ Ik herken me in veel punten (de deur open in de winter, brr…. hihi).’
  Lekker doen en laten waar je zin in hebt en met niemand rekening houden. Alle tijd lekker voor mezelf. Ja, ik vind het heerlijk.
  Geen schoonfamilie vind ik ook helemaal niet erg. Verjaardagen hou ik niet van, gelukkig mijn vrienden ook niet, bijna niemand viert zijn verjaardag. Heb een hechte vriendengroep, zien elkaar niet dagelijks, soms zelfs niet maandelijks haha. Vanavond gaan we met zijn allen bijkletsen en een biertje doen toevallig (en ja, ik mag het van mezelf, Weight Watchers zet ik vanavond even opzij en pak ik morgen weer op).
  En dan morgen heerlijk uitbrakken in bed, met de poezels naast me.Niemand die zeurt dat ik zo lang in bed lig dan πŸ˜‰

  Afijn, fijn te lezen dat jij toch ook van veel dingen hebt leren genieten!

  Beantwoorden
 15. Marije
  29 oktober 2016 at 14:22 (6 jaren ago)

  Maar al te herkenbaar. Vooral het gewoon doen waar je zin in hebt en niemand met wie je rekening hoeft te houden als je om 8 uur naar bed wilt.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.