Nieuw behang in mijn woonkamer: het resultaat!

Inmiddels is het alweer een aantal weken geleden dat ik nieuw behang in mijn woonkamer geplakt heb. Eigenlijk had ik daarna nog een klusje op de planning, vóór ik de foto’s met jullie wilde delen. Maar vanwege drukte op het werk (en in mijn hoofd) heb ik dat klusje doorgeschoven naar mijn vakantie eind augustus/begin september. En dus laat ik jullie vandaag het resultaat van het behangen zien, ik vind het zelf super gaaf geworden!

Nieuw behang in mijn woonkamer

Nieuw behang in mijn woonkamer

Ik heb geen vóór foto’s gemaakt, dat ben ik eigenlijk vergeten. Als je wilt zien hoe het er eerst uitzag, kun je het beste even de hometour bekijken die ik maakte toen ik 2,5 jaar geleden hiernaartoe verhuisde met Benthe. Maar eigenlijk was het niet zo spannend: alle muren die ik nu behangen heb, waren egaal wit. Ze waren mooi glad, en er zat geen behang op, dus ik kon zo aan de slag.

Dit is het gedeelte bij mijn zithoek, waar ik normaal gesproken (lees: voor ik ging thuiswerken ivm corona) het meeste zit. De muur achter de bank heb ik voor ik hier naartoe verhuisde goudkleurig geschilderd, en dat was ik nog niet beu. De muur ertegenover is fuchsia roze, en nu zijn alle muren die ertussen zitten, voorzien van een mooi behangetje 🙂

Dit roze hartjesbehang is echt súper gaaf om te zien, maar heeft me behoorlijk wat grijze haren bezorgd bij het aanbrengen. Zo makkelijk als de andere twee muren gingen (ander behang), zo lastig werkte dit behang. Het is heel dun, en scheurde om de haverklap bij het verwerken. Maar goed: ik heb het er redelijk netjes tegen gekregen vind ik zelf, dus nu hoef ik er alleen nog maar van te genieten ♥

Nieuw behang in mijn woonkamer

Groene hoek

Vlak nadat ik vakantie had gehad en het nieuwe behang in de woonkamer geplakt had, kon ik via mijn werk leuke accessoires kopen. Ik heb toen onder andere twee grote kunstplanten gekocht, en nog wat takken kunstbloemen. Hiermee heb ik in het hoekje bij de bank een leuke groene ‘oase’ gecreëerd, die ik zelf super gezellig vind staan.

Links van het raam staat de andere grote plant. Het kastje/rekje wat links op de foto staat, heb ik ook via mijn werk. En een aantal accessoires die daar in staan, ook trouwens. In de hoek zie je mijn tv hangen, maar die heb ik eigenlijk nooit aan. Als ik al tv kijk, dan is het op mijn ipad, als ik op bed lig. Ik heb daarom alle kabels van de tv maar opgeruimd, dat maakt het hoekje wat minder rommelig.

Het gehaakte neushoornhoofd heb ik van een jurkenzusje gekregen, via een pay it forward-verloting ♥ Ik vond hem meteen súper leuk toen ik hem zag, en zag hem ook meteen bij mij aan de nieuwe muur hangen. En jeeeeej, ik won de verloting! ♥

Nieuw behang in mijn woonkamer

De flamingo lamp is van Rice, en had ik in het vorige huis al. Ik heb hem gekocht vlak nadat ik mijn meubels gepimpt had, en ik vind hem nog steeds super gaaf ♥

De kroonluchter had ik al een paar jaar, mijn zus heeft hem voor me op een rommelmarkt gevonden. Hij lag al die tijd in de kast, maar nu was wel een mooi moment om hem op te hangen. Dat heeft mijn broer voor me gedaan. En jippie: alle vijf de lampjes doen het nog!

Nieuw behang in mijn woonkamer

Retro to the max

De muur onder de trap, aan de achterkant van het huis, heb ik destijds als eerste behangen. En hier ben ik echt super trots op, want dit zit er echt heel netjes tegen. Dit behang was wel een stuk makkelijker om mee te werken dan het hartjesbehang hoor. Maar toch: voor het eerst behangen en dan ook meteen zo’n lastig stuk onder de trap. En een behang met patroon kiezen natuurlijk 😉

Nieuw behang in mijn woonkamer

Het schilderij heb ik zomaar spontaan van een jurkenzusje gekregen ♥ Na een uitzending van Binnenstebuiten, waar een Tante Betsy jurkje voorbij kwam, vertelde ik in de facebookgroep dat ik de stijl van het huis zo leuk vond, met die schilderijen die daar ook hingen. Ze stuurde me een berichtje, dat zij er nog eentje had en of ik hem wilde hebben? Nou, heel graag! En wat staat het leuk bij dit retro behang he? ♥

Ik heb al een paar keer overwogen om de kerstboom maar eens op te ruimen, maar eigenlijk heb ik er nog helemaal geen zin in. Dus ik laat hem nog maar even staan, hihihi!

Nieuw behang in mijn woonkamer

Bloemetjesbehang

De muur tegenover de trap heeft een bloemetjesbehang gekregen, in dezelfde kleuren als het retro printje. Hier staat de grote kast, die ik destijds helemaal zelf gepimpt heb (klik hier als je nieuwsgierig bent hoe hij eerst was). Ik wil deze kast een kleurtje gaan geven, en dat had ik dus eigenlijk in het Hemelvaartweekend willen doen. Maar ik moest even pas op de plaats maken, vandaar dat ik heb besloten om dat klusje een paar maanden uit te stellen. Ik laat je dan het resultaat natuurlijk weer zien.

Het is natuurlijk best spannend, drie verschillende printjes nieuw behang in mijn woonkamer. Maar ik had precies in mijn hoofd hoe het eruit zou komen te zien, en dat is ook zo geworden uiteindelijk. Ik vind het zelf in ieder geval super gaaf, ik ben heel blij met het resultaat. En als dan straks ook nog de kast (en de eettafel, want die krijgt weer een andere kleur) een kleurtje heeft, dan ziet het er vast nog gaver uit!

Deze twee hangers van Rice had ik ook al een tijdje, ze passen perfect bij het bloemetjesbehang ♥

En, wat vind je van het resultaat? Vind je het net zo leuk als ik, of is het jouw stijl niet echt (of echt niet)?

Ik kocht al het behang in dit artikel bij Behangwebshop.

46 Comments on Nieuw behang in mijn woonkamer: het resultaat!

 1. Miranda Aerts
  15 juni 2020 at 15:44 (2 jaren ago)

  Het eindresultaat is super leuk!
  Ik zou best één slaapkamer in huis in jouw stijl willen aankleden 🙂

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  8 juni 2020 at 08:14 (2 jaren ago)

  Jaaaaa, hoera voor kleur en printjes, het kan mij ook allemaal niet kleurrijk genoeg zijn natuurlijk! Echt heel knap dat je het ook allemaal zelf behangen hebt. Ik vind het groen/blauw/oranje behang achter de witte kast het leukst.

  Beantwoorden
 3. Deb
  7 juni 2020 at 22:26 (2 jaren ago)

  Vind je behang geweldig! Prachtig al die printjes; ze zijn allemaal zo verschillend en toch passen ze goed bij elkaar. Knap gecombineerd. Zijn ook super leuk om voor te poseren. Vind je huis er echt super gezellig en zo heerlijk vrolijk uitzien.

  Beantwoorden
 4. Corine
  7 juni 2020 at 17:11 (2 jaren ago)

  Ziet er super gezellig uit, prachtig, helemaal een paradijs is het

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 juni 2020 at 20:12 (2 jaren ago)

   Dankjewel ♥

   Beantwoorden
  • Joke
   8 juni 2020 at 07:33 (2 jaren ago)

   Wow Natasja, wat ziet je huis er prachtig uit zo, met al die leuke kleurtjes en printjes. Wat een vrolijke gezelligheid.

   Beantwoorden
 5. Happy Susan blogger
  7 juni 2020 at 14:33 (2 jaren ago)

  Wow petje af hoor, dat heb je toch maar mooi weer allemaal gedaan. Heerlijk is dat hè dat je ontdekt dat je stiekem heel creatief en handig bent. Een resultaat om trots op te mogen zijn. Ik heb trouwens mijn roze kerstboom het hele jaar op staan op mijn slaapkamer en ik moet eerlijk bekennen dat ik hem soms helemaal nier zie. Nu heb ik daar wel vaak mijn ogen dicht hè whahaha, maar hij staat ook voor een hele drukke muur waar heel veel leuks op te zien is. Geniet heerlijk van je mooie huisje dat steeds meer jij wordt. Die kunstbloemen vind ik trouwens mega gaaf! En nog wel meer hoor, het hartjesbehang vind ik zuchttt zo mooii. Trots op je! Knuff!

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 juni 2020 at 20:12 (2 jaren ago)

   Dankjewel 🙂

   Beantwoorden
 6. Marlous
  7 juni 2020 at 10:26 (2 jaren ago)

  Mooi geworden zeg.je hebt het heel kleurrijk en gezellig ingericht

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 juni 2020 at 20:11 (2 jaren ago)

   Dankjewel ♥

   Beantwoorden
 7. Simona
  7 juni 2020 at 10:24 (2 jaren ago)

  Ik vind het echt jn harmonie. Gezellig ziet het eruit. Het is jouw huis. Leuk zoals jij ermee bezig bent.

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 juni 2020 at 20:11 (2 jaren ago)

   Dankjewel ♥

   Beantwoorden
 8. Ellen
  7 juni 2020 at 10:11 (2 jaren ago)

  Het huis is echt jouw huis geworden, een heerlijke plek waar jij je eigen stempel op hebt gedrukt. Echt goed gelukt. Mooi gedaan zo alles bij elkaar.

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 juni 2020 at 20:11 (2 jaren ago)

   Dankjewel ♥

   Beantwoorden
 9. Netty
  7 juni 2020 at 09:44 (2 jaren ago)

  Heel gezellig alles, knap dat je het allemaal zelf hebt gedaan. Ik zou alleen de kerstboom ff opruimen persoonlijk, dan is het met de kerst weer extra leuk.
  euk.

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 juni 2020 at 20:11 (2 jaren ago)

   Dankjewel 🙂 Ik maak het gewoon het hele jaar extra leuk 😉

   Beantwoorden
 10. Wilma
  7 juni 2020 at 09:40 (2 jaren ago)

  Wat heb je er een heerlijk Natasja huis van gemaakt! Vrolijke kleuren en het klopt gewoon! Zó dapper dat je dit doet! En je kunt het gewoon hè! Je bent een kanjer!

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 juni 2020 at 20:10 (2 jaren ago)

   Dankjewel ♥

   Beantwoorden
 11. Rebecca
  7 juni 2020 at 09:30 (2 jaren ago)

  Ik vind het echt heel mooi geworden en super knap dat je dat gedaan hebt.

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 juni 2020 at 20:10 (2 jaren ago)

   Dankjewel ♥

   Beantwoorden
 12. Ansuya
  7 juni 2020 at 09:18 (2 jaren ago)

  Ziet er gaaf uit
  Lekker kleurrijk
  Grappig de hertjes aan de muur
  Die zijn toch van zoonatas?
  Oww die vissen geweldig
  Ik ben erg benieuwd naar jouw slaapkamer

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 juni 2020 at 20:10 (2 jaren ago)

   Dankjewel ♥ Mijn slaapkamer is saai vergeleken met mijn woonkamer hoor 😉

   Beantwoorden
 13. Cathy
  7 juni 2020 at 08:55 (2 jaren ago)

  Hallo Natasja,
  Wat een gezellig huis! Vol mooie spulletjes en prachtig behang. De flamingolamp is helemaal fantastisch en de blokjes gordijnen zijn ook zo mooi. Leuk om te zien.
  Groetjes cathy

  Beantwoorden
 14. Barbara
  7 juni 2020 at 08:50 (2 jaren ago)

  Ziet er hardstikke tof uit helemaal jou!!!
  En wat de kerstboom betrefd je zou er ook voor kunnen kiezen, om de boom te laten staan en dan per seizoen terug aankleden zeg maar.

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 juni 2020 at 20:09 (2 jaren ago)

   Dankjewel 🙂 Dat zou kunnen, maar ik vind hem juist zo mooi zoals hij nu is 😉

   Beantwoorden
 15. Diena
  7 juni 2020 at 08:45 (2 jaren ago)

  Mooi hoor, heel knap gedaan!!!!

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 juni 2020 at 08:46 (2 jaren ago)

   Dankjewel 🙂

   Beantwoorden
 16. Mieke
  7 juni 2020 at 08:36 (2 jaren ago)

  Ik vind het echt een super leuk en gezellig geheel! Echt knap dat je zelf behangen hebt, zeker met die printjes! X

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 juni 2020 at 08:39 (2 jaren ago)

   Dankjewel ♥

   Beantwoorden
  • Johanna
   7 juni 2020 at 09:13 (2 jaren ago)

   Wat mooi allemaal!! Ik had al wel wat foto’s van het behangen voorbij zien komen, maar nog niet alles bij elkaar. Wat is het gaaf!!! Je hebt er een supergezellig huis van gemaakt.

   Beantwoorden
   • Natasja
    7 juni 2020 at 20:10 (2 jaren ago)

    Dankjewel ♥

    Beantwoorden
 17. Petra van Schijndel
  7 juni 2020 at 08:22 (2 jaren ago)

  Het is heel mooi geworden! Ik hou er zeker van. Je bent terecht trots op jezelf!

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 juni 2020 at 08:38 (2 jaren ago)

   Dankjewel ♥

   Beantwoorden
 18. Karin
  7 juni 2020 at 08:18 (2 jaren ago)

  Ik vind het prachtig! En behangen is een leuk karweitje hé? Gelijk een heel ander gezicht. Wat zul je trots zijn op het resultaat. Ook hier gaan we aan de gang, heel anders, ook in etappes, maar ook ik ga me wagen aan het schilderen van een kast…
  Fijn, zo lekker bezig zijn met je huis, plannen maken is al zo geweldig leuk! Veel succes met de kast en tafel schilderen. Heel benieuwd naar het resultaat..
  Liefs, Karin

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 juni 2020 at 08:38 (2 jaren ago)

   Dankjewel ♥

   Beantwoorden
 19. Joyce
  7 juni 2020 at 08:12 (2 jaren ago)

  Jaaaa te gek dit helaas zijn onze muren hier niet geschikt voor… Wie weet de slaapkamer, dat is nog een optie. Super stoer dat je alleen behangen hebt, ik weet uit ervaring dat ’t een uitdaging is

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 juni 2020 at 08:38 (2 jaren ago)

   Dankjewel ♥

   Beantwoorden
 20. Sandra
  7 juni 2020 at 08:06 (2 jaren ago)

  Super kleurig en fleurig precies als je
  Jurkjes en combinaties.
  Zolang je er zelf gelukkig van wordt.
  ❤❤❤

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 juni 2020 at 08:38 (2 jaren ago)

   Dankjewel ♥

   Beantwoorden
 21. Neeltje
  7 juni 2020 at 08:00 (2 jaren ago)

  Wat een super mooi resultaat. Hier mag je zeker trots op zijn!

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 juni 2020 at 08:38 (2 jaren ago)

   Dankjewel ♥

   Beantwoorden
 22. chucky1012
  7 juni 2020 at 06:20 (2 jaren ago)

  Het is prachtig geworden…..
  Ik hou ervan.
  Maar nu ik afhankelijk ben kan ik dit niet meer doen…..

  Xoxo

  Beantwoorden
  • Natasja
   7 juni 2020 at 08:38 (2 jaren ago)

   Dankjewel ♥

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.