Nieuw in Nederland: Emani Vegan Cosmetics

Afgelopen zondag was ik uitgenodigd voor een heel bijzondere presentatie. Het prachtige make-up merk Emani Vegan Cosmetics werd in Nederland gelanceerd. Ik vond het een enorme eer dat ik hierbij aanwezig mocht zijn, en laat jullie graag meekijken aan de hand van dit artikel. Binnenkort volgen uiteraard reviews over dit bijzondere make-up merk!

Enami Vegan Cosmetics

Emani Vegan Cosmetics: Beauty in zijn mooiste vorm

De presentatie van Emani Vegan Cosmetics werd gehouden op een prachtige locatie: Het Oude Magazijn in Amersfoort. De hele sfeer en ambiance paste echt perfect bij het merk: zo mooi, licht en puur… Eigenlijk precies zoals de producten van Emani ook aanvoelen op je huid!

Emani Vegan Cosmetics

Ik was aan de vroege kant, waardoor ik nog tijd had om wat te drinken en alvast wat foto’s te maken.

Emani Vegan Cosmetics

Hoe is Emani Vegan Cosmetics ontstaan?

Emani Vegan Cosmetics is opgericht, en helemaal van het begin af aan opgebouwd door Michelle Doan. Al vanaf haar tienertijd leed zij aan een ernstige vorm van acné. Ze heeft ontelbare dokters en dermatologen bezocht, maar niets hielp voldoende. Zelfs in haar volwassen jaren duurde de acné voort. Toen ze dan eindelijk iemand gevonden had die haar kon helpen, werkten deze behandelingen slechts tijdelijk, steeds een paar weken. Toen ze vroeg hoe dat toch kwam, kreeg ze als antwoord: ‘Wat smeer je in de tussentijd op je gezicht?’. Ze kreeg een lijstje mee met ingrediënten, die ze vanaf dat moment absoluut moest vermijden in gezichtsverzorging en make-up.

Volgens eigen zeggen bracht Michelle daarna uren door op de cosmetica afdeling van warenhuizen en drogisterijen, maar vond amper producten zonder die nare ingrediënten. Dat was het moment dat ze besloot zelf producten te gaan maken. En met veel succes: Emani Vegan Cosmetics wordt inmiddels in 23 landen verkocht, vanaf nu dus ook in Nederland!

Emani Vegan Cosmetics

Emani Vegan Cosmetics

Emani Vegan Cosmetics make-up werkt als een huidverzorging, met haar prachtige ingrediënten. Want waarom zou je zoveel aandacht aan gezichtsverzorging besteden, als je er vervolgens make-up overheen aanbrengt die vol nare ingrediënten zit?

Emani is 100% vegan en gluten-vrij, 100% cruelty free, 100% talk en parabenen-vrij (talk heeft de neiging de porieën te verstoppen) en 100% made in the USA. De producten zijn vrij van petrochemische en irriterende grondstoffen, en de verpakkingen zijn van gerecycled, biologisch afbreekbaar materiaal.

Emani Vegan Cosmetics

Emani Vegan Cosmetics

De filosofie achter Emani

Wij combineren natuurlijke mineralen en plantaardige extracten tesamen met huidvriendelijke ingrediënten zoals hyaluronzuur, vitamine C, jojoba-olie en andere functionele werkstoffen.

Onze make-up producten zijn speciaal ontworpen en geformuleerd om de meest gevoelige en acné achtige en/of rijpere huid te ondersteunen en te verbeteren. Door gebruik te maken van minder, maar meer functionele ingrediënten in combinatie met een state of the art productie, zijn de resultaten onmiskenbaar.

Had ik al gezegd dat ik echt enórm onder de indruk ben?

Emani Vegan Cosmetics

Emani Vegan Cosmetics

Naast het feit dat de ingrediënten van de make-up producten van Emani er ontzettend goed en veelbelovend uitzien, zien de producten zelf er ook prachtig en luxe uit. Het oog wil tenslotte ook wat, toch? De kleuren van de producten zijn prachtig, en het aantal verschillende kleuren foundations is bijvoorbeeld erg uitgebreid. En voor zover ik er al kennis mee heb mogen maken, voelen de producten ontzettend fijn aan op de huid. Dit is echt make-up waar ik als make-up liefhebber, als vrouw, maar ook als iemand met een niet altijd even makkelijke huid, erg blij van word!

Emani Vegan Cosmetics

Wat een inspirerende middag!

Het was een ontzettend mooie en interessante middag. De middag werd gepresenteerd door niemand minder dan Tom Sebastian, die natuurlijk ontzettend veel weet over mooie make-up producten en huidverzorging. Het was erg leuk om hem een keer live te ontmoeten!

Emani Vegan Cosmetics

Emani Vegan Cosmetics wordt in Nederland geïmporteerd door Florint, een bruisend familiebedrijf. Het enthousiasme en de passie spatte er bij iedereen vanaf, dat vind ik altijd zo leuk om te zien! Het was een hele zoektocht voor ze een make-up merk hadden gevonden wat bij het bedrijf paste, maar ik denk dat dat met Emani erg goed gelukt is. Ook bij de aanwezige schoonheidsspecialistes, die deze mooie producten straks in hun salon gaan gebruiken en verkopen, hoorde ik alleen maar enthousiaste reacties.

Emani Vegan Cosmetics

Michelle was speciaal overgevlogen vanuit Amerika, om zelf haar verhaal te vertellen. Wat een fantastisch mooi verhaal, en wat geweldig dat ze destijds de stap heeft genomen om haar eigen make-up lijn te gaan maken! Wat een enorm leuke vrouw is ze, en zo vol passie over haar producten. Haar streven is om iedere vrouw, op elke leeftijd, er goed uit te laten zien en haar passie voor mooie make-up te delen met vele vrouwen.

Emani Vegan Cosmetics

Na afloop van de presentatie kon iedereen zelf kennis maken met de producten van Emani, er waren verschillende visagistes aanwezig. Vooral de foundations zagen er ontzettend goed en mooi uit, hier hoop ik jullie binnenkort meer over te kunnen vertellen.

Emani Vegan Cosmetics

Emani Vegan Cosmetics

Ook Michelle zelf ging aan de slag met haar eigen producten, zij kan echt toveren met make-up! Prachtig!

Soon more!

Ik heb enorm genoten zondagmiddag, ik ben nu al zó onder de indruk van de producten van Emani. Ik kan niet wachten om met de producten die ik mee naar huis kreeg, aan de slag te gaan. Maar ja, je kent het ‘probleem’ van een Beautyblogger wel: niets gebruiken tot het op de foto is gezet. En daar heb ik helaas woensdag pas tijd voor, ik moet dus nog even geduld hebben!

Emani Vegan Cosmetics

Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Emani Vegan Cosmetics? Via deze webshop kun je alle verschillende producten bekijken. En binnenkort vertel ik je natuurlijk graag mijn bevindingen!

9 Comments on Nieuw in Nederland: Emani Vegan Cosmetics

 1. Roos
  13 juli 2016 at 13:48 (6 jaren ago)

  Oe leuk, weer zo’n mooi merk. Ik kende het niet en ben erg benieuwd naar je review 🙂

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  12 juli 2016 at 21:42 (6 jaren ago)

  Dat ziet er erg goed uit.
  Ben zo benieuwd naar je bevindingen….

  Xoxo

  Beantwoorden
 3. Cindy
  12 juli 2016 at 20:45 (6 jaren ago)

  Leuk verslag, erg benieuwd naar de producten!

  Beantwoorden
 4. Miranda Aerts
  12 juli 2016 at 13:18 (6 jaren ago)

  Wow, wat een mooie producten!

  Beantwoorden
 5. hilde
  12 juli 2016 at 11:50 (6 jaren ago)

  Ik ben nu al heel benieuwd! De verpakkingen zien er super uit en de achterliggende gedachte natuurlijk ook! Ik houd je blog in ieder geval in de gaten!

  Beantwoorden
 6. Mariëlle
  12 juli 2016 at 11:44 (6 jaren ago)

  Wat tof dat je naar dit event mocht, ik ben wel heeeel benieuwd geworden!

  Beantwoorden
 7. Mireille
  12 juli 2016 at 07:32 (6 jaren ago)

  Wat een leuke verpakkingen ook. Ben benieuwd naar je bevindingen later.

  Beantwoorden
 8. marije
  12 juli 2016 at 06:41 (6 jaren ago)

  Wat een mooi verhaal achter dit merk. Zeker eentje die ik wil proberen met mijn gevoelige huid. Enthousiasme voelen bij zo’n presentatie is geweldig, dan weet je in ieder geval dat de mensen erachter staan.

  Beantwoorden
 9. Marieke
  12 juli 2016 at 06:31 (6 jaren ago)

  Wat klinkt dit ontzettend interessant zeg! Ik ben erg benieuwd naar je bevindingen!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.