Nieuw: Weleda Skin Food Body Lotion

Weleda Skin Food, de 100% natuurlijke alleskunner voor de droge en ruwe huid, is al jaren één van de bestsellers van Weleda. Het product bestaat al sinds 1926, en vanwege het succes besloot Weleda ruim twee jaar geleden om Skin Food een eigen lijn te geven. Toen werd er een Skin Food Body Butter uitgebracht, en nu is het de beurt aan Weleda Skin Food Body Lotion. Een product voor de droge huid voor dagelijks gebruik, met de unieke kenmerkende samenstelling van Skin Food.

Weleda Skin Food Body Lotion

Weleda Skin Food Body Lotion

Ik heb al eerder over de andere producten van de Weleda Skin Food lijn geschreven. De Body Butter is nog steeds één van mijn favoriete producten voor droge onderbenen. Voor mijn hele lichaam was deze vooral in de zomer net iets te voedend (maar ik heb dan ook geen erg droge huid), dus ik ben erg blij met de uitbreiding van de lijn!

Weleda Skin Food Body Lotion

Net als de andere producten van Weleda is Weleda Skin Food Body Lotion voorzien van het NATRUE-garantielabel voor natuurcosmetica. Dit is een van de meest vooraanstaande labels op dit gebied.

Ingrediënten

Chapeau (nogmaals) voor de ingrediëntenlijstjes van Weleda! Nee, niet alleen vanwege de 100% natuurlijke samenstelling, maar ook vanwege het feit dat ze achter iedere INCI-naam de simpele, Engelse naam vermelden. Geen abracadabra, maar gewoon lekker transparant!

Weleda Skin Food Body Lotion combineert de voedende formule van de Skin Food lijn, bestaande uit geneeskrachtige plantenextracten van driekleurig viooltje, biologische Calendula en biologische Kamille, met onder andere biologische Zonnebloemolie en Sheabutter.

Weleda Skin Food Body Lotion geeft de huid langdurige hydratatie en voedt haar intensief. Niet alleen de verzorgende ingrediënten, maar ook de geur is 100% natuurlijk. Het is de kenmerkende, frisse geur van de Skin Food lijn: een mix van lavendel, sinaasappel en benzoëhars. Ik vind hem echt heerlijk!

Extract van het driekleurig viooltje, wat klinkt het schattig he?

Weleda Skin Food Body Lotion

Textuur en werking

Weleda Skin Food Body Lotion heeft een heerlijk rijke, volle textuur. Uiteraard had ik niet anders verwacht bij dit product. De fris-kruidige geur doet het uitstekend op de vroege ochtend, en past voor mij helemaal bij het product en het merk ♥

Ondanks de romige textuur laat de Body Lotion zich goed verdelen en in de huid masseren. Na het intrekken, wat slechts een paar minuutjes duurt, blijft er een aangenaam, verzorgend laagje achter op mijn huid. Mijn huid blijft gedurende de hele dag soepel en comfortabel aanvoelen.

Weleda Skin Food Body Lotion

Ik vind de Body Lotion echt een hele fijne, welkome toevoeging aan de Skin Food lijn van Weleda. Vooral voor de zomermaanden kan de Body Butter net iets te vol van textuur zijn, dan is deze Body Lotion perfect om te gebruiken. Reken maar dat je huid hier blij van wordt!

Weleda Skin Food Body Lotion

Op deze foto heb ik nog even de Body Lotion (boven) en Body Butter (onder) naast elkaar gesmeerd, zodat je het verschil in textuur kunt zien.

De Weleda Skin Food Body Lotion kost € 14,99 voor 200 ml.

Weleda Skin Food Lip Balm

Weleda viert dit jaar al haar 100e verjaardag ♥ En om dat te vieren, ontving ik een heerlijk pakketje met daarin alle Skin Food producten. Via Instagram mocht ik ook één van jullie blij maken met zo’n pakket. In het pakket zat ook de Skin Food Lip Balm. Ik weet eerlijk gezegd niet of deze ook nieuw is, maar ik had hem in ieder geval nog niet eerder gebruikt. Dus die heb ik ook op de foto gezet en getest.

In de zomermaanden heb ik niet zo’n last van droge lippen, maar toch verzorg ik ze iedere avond voor ik naar bed ga met een goede lippenbalsem. Overdag draag ik meestal lippenstift. In de winter, als het kouder is, verwissel ik die lippenstift ook regelmatig voor een verzorgend product. De huid van je lippen is zo kwetsbaar en snel droog, doordat ze maar dun is. Het is dus belangrijk om ze goed te verzorgen.

Met de mooie, verzorgende ingrediënten van de Skin Food Lip Balm gaat dat zeker lukken! Een groot deel van de ingrediënten is biologisch.

Textuur en werking

Het is een echte balsem, hij herinnert mij qua textuur aan een lippenbalsem die vroeger populair was. Maar vroeger is blijkbaar te lang geleden, want ik kan niet op de naam komen 😉 Bij het aanbrengen voel ik meteen de intens verzorgende werking op mijn lippen, hij voelt super comfortabel en ‘rijk’ aan. Geen lippenbalsem die vooral nattig aanvoelt, maar een echte verzorgende textuur.

Ik gebruik de Weleda Skin Food Lip Balm sindsdien iedere avond voor ik naar bed ga, hij houdt mijn lippen soepel en verzorgd.

De Lip Balm kost € 4,99.

De producten van Weleda zijn verkrijgbaar bij de bekende verkooppunten door het hele land. Het dichtstbijzijnde verkooppunt bij jou in de buurt vind je via deze link. Op de website vind je ook meer informatie over alle producten en de ingrediënten.

Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

1 Comment on Nieuw: Weleda Skin Food Body Lotion

  1. Miranda Aerts
    13 september 2021 at 18:09 (11 maanden ago)

    Wat een fijne uitbreiding van deze lijn!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.