Nieuwe H&M make-up lijn: review, swatches en look!

Sinds kort is hij verkrijgbaar, de langverwachte, nieuwe H&M make-up lijn. Van wat ik heb gelezen, is hij op dit moment alleen nog maar online verkrijgbaar, en zullen de producten binnenkort in de winkels verkrijgbaar zijn. Maar ik heb er geen persbericht van ontvangen, dus de exacte info kan ik jullie helaas niet geven. Ik kocht vier producten uit de nieuwe make-up lijn, en laat ze in dit artikel aan je zien!

nieuwe H&M make-up lijn

Nieuwe H&M make-up lijn

De nieuwe H&M make-up lijn kenmerkt zich op het eerste gezicht vooral door de mooie, strakke verpakkingen. Ik vond de make-up producten van H&M altijd een erg goedkope look hebben, maar daar is nu verandering in gebracht. Ik ben benieuwd hoe de kwaliteit is, ik bestelde een nagellakje, een lipstick, een oogschaduwpalette en een blush.

nieuwe H&M make-up lijn

Nieuwe H&M make-up lijn: nagellak Mauve It

De nieuwe H&M make-up lijn heeft een flink aantal kleurtjes nagellak gekregen, ik telde er zo (snel) 31 stuks! Ik koos een kleurtje wat al een beetje richting najaar gaat: Mauve It, een paars-grijze kleur. Ik vind het nieuwe flesje er mooi uitzien: een bol flesje met een beige kleurige dop. De nagellakjes kosten € 4,99, en zijn dus erg betaalbaar.

nieuwe H&M make-up lijn

Het kwastje is lekker breed, dat vind ik altijd prettig bij het aanbrengen. De nagellak is vrij dun, waardoor het aanbrengen heel soepel gaat. Mauve It dekte al vrij goed in één laagje, maar voor extra intense kleur en betere houdbaarheid bracht ik nog een tweede laagje aan.

nieuwe H&M make-up lijn

nieuwe H&M make-up lijn

Doordat Mauve It een donkere kleur is (en ik de hele dag op mijn toetsenbord zit te rammelen) ontstond er vrij snel tipwear. Met lichte kleuren valt dat nu eenmaal minder op, deze kun je dan ook vaak net iets langer dragen. Bij mij bleef de lak twee dagen mooi (met topcoat), daarna heb ik hem verwijderd en opnieuw aangebracht. Ik vind Mauve It een prachtige, sjieke kleur, die ik dit najaar vaak zal dragen.

nieuwe H&M make-up lijn

Nieuwe H&M make-up lijn: crèmelipstick Macaron

Ook qua lipsticks is er volop keuze in de nieuwe make-up lijn: ik telde 18 kleuren. Ik koos voor Macaron, een kleur die zowel nu als straks in het najaar prima kan. De lipsticks beloven een medium dekking en een rijke, cremige textuur.

nieuwe H&M make-up lijn

nieuwe H&M make-up lijn

Ik vind het doosje er erg sjiek uitzien, zwart met wit geeft toch altijd wel een mooie uitstraling vind ik. Het doosje zit dichtgeplakt met een dun strookje tape in dezelfde kleur als de lipstick. Handig te herkennen dus in het schap!

nieuwe H&M make-up lijn

De lipstick zelf zit in een goudkleurige huls met beige dop. Het oogt en voelt een beetje goedkoop, terwijl een lipstick van € 9,99 dat toch niet echt is. Hopelijk maakt de kwaliteit het een beetje goed.

nieuwe H&M make-up lijn

De lipstick voelt inderdaad heel crèmig aan bij het aanbrengen, hij glijdt over mijn lippen. De dekking is ook zoals beloofd: medium (de swatch volgt hieronder). Helaas is de houdbaarheid van de lipstick navenant de textuur: al na een uur of 2 à 3 (een paar koppen koffie) is de kleur grotendeels van mijn lippen verdwenen. Hetgeen er nog aan kleur aanwezig is, is tegen die tijd verdwenen in de fijne lijntjes rond mijn mond waarvan ik altijd vergeet dat ik ze heb, tot het moment dat zich daar lipstick ophoopt. Ik vind de lipstick dan ook geen hoogvlieger, voor 10 euro zijn er echt wel exemplaren verkrijgbaar met een betere kwaliteit en houdbaarheid.

nieuwe H&M make-up lijn

Nieuwe H&M make-up lijn: Pure Radiance Powder Blusher Golden Peach

Qua blush kun je binnen de nieuwe H&M make-up lijn kiezen uit een poederblush of een creamblush. Ik koos voor de eerste, in de prachtige kleur Golden Peach. De poederblushes kosten € 7,99.

nieuwe H&M make-up lijn

nieuwe H&M make-up lijn

De poederblushes zitten verpakt in een goudkleurig kunststof doosje met zwart deksel. Het doosje voelt enorm licht en daardoor goedkoop aan, dit blijkt vooral te komen door het feit dat er geen spiegel in het deksel zit. Het ziet er wel mooi en sjiek uit, maar voelt dus wat cheap.

nieuwe H&M make-up lijn

nieuwe H&M make-up lijn

Golden Peach is een heel mooie, draagbare kleur. Ik vind hem zowel qua kleur als qua glans veel weg hebben van Sleek Rose Gold (en dus Nars Orgasm). Ik heb geen van beide in huis, dus ik kan niet zeggen of het exacte dupes zijn, maar hij lijkt er wel op.

nieuwe H&M make-up lijn

Links zie je de lipstick Macaron, rechts de blush Golden Peach. Golden Peach is vanwege zijn glans ook heel mooi als highlighter te gebruiken als je huid een bruin kleurtje heeft. Ik vind het echt een pracht van een blush, en een absolute aanrader!

nieuwe H&M make-up lijn

Nieuwe H&M make-up lijn: Oogschaduwpalet Smoky Nudes

Naast een aantal oogschaduwmono’s zijn er binnen de nieuwe H&M make-up lijn vier oogschaduwpalettes verkrijgbaar, elk met 9 op elkaar afgestemde kleuren. De palettes kosten € 12,99 per stuk. Ik koos voor de variant Smoky Nudes (hoe verrassend!).

nieuwe H&M make-up lijn

nieuwe H&M make-up lijn

nieuwe H&M make-up lijn

In het doosje zit een soort boekje met daarin een uitgebreide how-to van verschillende ooglooks. Er staat zelfs bij beschreven welke kwasten je het beste kunt gebruiken, en hoe lang je nodig hebt voor elke look. Handug!

nieuwe H&M make-up lijn

Het oogschaduwpalette zelf is van zwart met beige kunststof, wat er erg sjiek uitziet. Eerlijk gezegd snap ik niet zo goed waarom ze alle producten niet in dezelfde kleurencombinatie uitgebracht hebben. Ik vind alle producten apart er best tot heel mooi uitzien, maar alles bij elkaar is het een beetje een allegaartje, vind ik. Het oogschaduwpalette voelt in tegenstelling tot de blush en de lipstick stevig en zwaar aan.

nieuwe H&M make-up lijn

In het deksel zit een grote spiegel, en de oogschaduwvakjes zijn lekker ruim. In het palette zit geen oogschaduwkwast of – applicator, maar dat vind ik zelf toch nooit echt een toegevoegde waarde (behalve bij Urban Decay). Ik vind het palette er, afgaande op mijn eerste indruk, erg mooi uitzien!

nieuwe H&M make-up lijn

Zoals veel nude oogschaduwpalettes heeft het Smoky Nudes palette van H&M een aantal matte kleuren, een paar kleuren met satijnfinish en een paar kleuren met een shimmer. Ook qua kleuropbouw is het niet heel verrassend: twee/drie highlighters, een paar medium bruine kleuren en twee donkerbruine kleuren, waarvan één met een rode ondertoon en één met een grijze ondertoon. Hieronder laat ik de swatches aan je zien, per rijtje van drie, van links naar rechts:

nieuwe H&M make-up lijn

nieuwe H&M make-up lijn

nieuwe H&M make-up lijn

nieuwe H&M make-up lijn

nieuwe H&M make-up lijn

nieuwe H&M make-up lijn

Hoewel de kleuren niet heel intens van kleur zijn, en sommigen een beetje wegvallen tegen mijn huid, is de pigmentatie over het algemeen toch wel gewoon goed, en zijn er verschillende ooglooks mee te maken. De houdbaarheid is uitstekend: met een oogschaduwbasis eronder houden ze het tot na werktijd vol, en dat is dan zeg maar een uur of 12. Prima kwaliteit voor een mooie prijs, vind ik!

nieuwe H&M make-up lijn

Ik vind de nagellak, blush en het oogschaduwpalette erg mooie producten, voor een redelijk betaalbare prijs. Het zijn geen opvallende producten, al zijn bijvoorbeeld Mauve It en Golden Peach wel erg mooie kleuren, vind ik persoonlijk. De lipstick kun je naar mijn idee beter skippen, voor dat geld zijn er bij bijvoorbeeld merken als Maybelline en Rimmel lipsticks te vinden met een veel betere kwaliteit.

nieuwe H&M make-up lijn

Hier zie je het oogschaduwpalette, de blush en lipstick gecombineerd in een look. Ik vind het erg jammer dat de lipstick zo tegenvalt qua kwaliteit, want ik vind de kleur wel erg mooi. De kleuren uit het Smoky Nudes palette zorgen voor een warme look, die erg draagbaar is.

nieuwe H&M make-up lijn

Ik hoor mensen met een bril weleens zeggen dat ze geen oogschaduw gebruiken, “want dat valt toch weg zodra je je bril opzet”. Dat ben ik echt niet met ze eens, want zelfs een subtiele look als die ik met het Smoky Nudes palette maakte, is nog uitstekend zichtbaar achter mijn brillenglazen. En als je het toch iets te subtiel vindt, dan breng je je oogschaduw gewoon iets intenser aan, dat is juist weer het voordeel als je een bril draagt.

Je vindt de nieuwe H&M make-up lijn op de website van H&M, de komende tijd zullen de producten ook in de winkels verschijnen.

8 Comments on Nieuwe H&M make-up lijn: review, swatches en look!

 1. Krista
  13 augustus 2015 at 09:01 (7 jaren ago)

  De kartonnen doosjes zijn mooi, jammer dat de vormgeving verder niet zo mooi is (althans dat is mijn mening ;)). De nagellak vind ik wel geweldig!

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  12 augustus 2015 at 19:18 (7 jaren ago)

  He !? Ik had helemaal niets met deze lijn, iedereen super enthousiast en ik dacht mwah… Maar nu ik het bij jou zie… De lipkleur is leuk zeg!

  Beantwoorden
 3. Annette - Ann Ages Gracefully
  12 augustus 2015 at 18:18 (7 jaren ago)

  Die nagellak is echt prachtig zeg, echt een hele mooie kleur. Ik vind het palette ook leuk maar ik heb inmiddels behoorlijk wat in een zelfde ‘lijn’ qua kleuren dus daarom zou ik hem niet kopen (denk ik hahaha)

  Beantwoorden
 4. Manon
  12 augustus 2015 at 17:55 (7 jaren ago)

  De lak en lipstick vind ik echt heel erg mooi!

  Beantwoorden
 5. Bianca
  12 augustus 2015 at 17:04 (7 jaren ago)

  De producten zien er redelijk eruit wilde ook wat bestellen maar vond de prijs voor H&M make-up toch best wel hoog. Sowieso sla ik de lipsticks over spaar dan wel door voor MAC haha x

  Beantwoorden
 6. Danielle
  12 augustus 2015 at 09:17 (7 jaren ago)

  Erg mooi lakje! Helaas geen optie voor mij gezien mijn werk!
  Oogschaduwpalette heeft mooie kleuren..ik kende de h&m lijn nog niet!

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  12 augustus 2015 at 07:30 (7 jaren ago)

  Prachtige producten!
  Ik moet snel eens langs die winkel om er te gaan shoppen 😉

  Beantwoorden
 8. Cindy
  12 augustus 2015 at 06:42 (7 jaren ago)

  Jammer van de lipstick, de kleur is idd prachtig. Het lakje vind ik erg mooi, zal daar eens naar kijken als het in de winkels ligt.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.