Blij met mijn nieuwe LOEK bril!

Ik kwam er afgelopen zaterdag tijdens de reünie van mijn lagere school achter dat ik al zo’n 33 jaar een bril draag (op de foto van klas 5 droeg ik nog geen bril, en op de foto van klas 6 wel). In die jaren is er (gelukkig) veel veranderd op het gebied van brillen. Een bril is niet meer een noodzakelijk kwaad, maar gelukkig steeds meer een mode accessoire. Bij LOEK begrijpen ze dat als geen ander. Een LOEK bril koop je niet voor vijf jaar of langer, maar bij LOEK vinden ze dat je net zo vaak van bril zou moeten kunnen wisselen als je van outfit wisselt. Ik vertel je er wat meer over!

Loek brilEen LOEK bril: een modeaccessoire op zich!

De visie van LOEK is: ‘Het opzetten van een stukje persoonlijkheid laat je op ieder moment stralen’. Bij LOEK vinden ze dat je bril moet passen bij je outfit, bij je stemming en bij wat je die dag gaat doen. Daarom hebben ze een leuk concept bedacht.

Als member van LOEK betaal je iedere maand 15 euro, hiervoor ontvang je een credit welke je kunt inwisselen. Al vanaf 3 credits, dus 4 keer per jaar, kun je een complete bril of zonnebril uitzoeken, Bij sommige modellen betaal je naast die credits een klein bedrag extra. Je moet dan denken aan een bedrag van 10 of 15 euro extra, dit staat er duidelijk bij vermeld in het totaaloverzicht.

Loek brilEen LOEK bril uitzoeken is nog niet zo eenvoudig. Ze hebben namelijk ontzettend veel verschillende monturen in het assortiment. Gelukkig kun je online hulp krijgen, zoals bijvoorbeeld met het stijladvies. Hier staat precies vermeld welk soort montuur het mooist staat bij een bepaalde gezichtsvorm. Maar als je net als ik al zo lang een bril draagt, weet je inmiddels wel een beetje wat wel en wat niet staat. En in het totaaloverzicht met brillen kun je een selectie maken en zoeken op kleur, stijl en/of prijs. Via de website, maar uiteraard ook in de LOEK Brandstore, kun je natuurlijk ook terecht voor persoonlijk advies.

Loek brilOnline een LOEK bril bestellen, hoe werkt dat?

Als je eenmaal LOEK Member bent geworden en je hebt voldoende brilcredits gespaard, ga je via de website een montuur uitkiezen. Als dat gelukt is, vul je de glassterkte van je huidige bril in (deze staat altijd op het brilrecept), levert je brilcredits in en binnen 5 werkdagen ontvang je je nieuwe bril thuis. De brillen worden zoveel mogelijk via brievenbuspost verzonden (uiteraard in een stevig doosje) zodat je er niet voor thuis hoeft te blijven. Meestal moet een bril bij mij nog wel even bijgesteld worden, maar dit kan bij bijna alle opticiens gratis of tegen een kleine vergoeding. Bevalt je nieuwe bril om wat voor reden dan ook niet? Dan kun je deze gewoon terugsturen, binnen 14 dagen na ontvangst van je pakketje. Je betaalde brilcredits en eventuele bijbetaling ontvang je binnen 30 dagen retour.

Loek brilLOEK Brandstore

Omdat ik een beetje twijfelde over de sterkte van mijn ogen, ben ik langs geweest in de LOEK Brandstore in Rotterdam (boven de Koopgoot), om mijn ogen te laten opmeten. Mijn twijfels waren terecht, mijn ogen bleken dermate achteruit gegaan te zijn dat de dame die mijn ogen opmat, de test nog een keer heeft herhaald, en wel drie keer vroeg of ik echt geen medicijnen slikte. Eigenlijk was ik ook toe aan een leesgedeelte in mijn bril (ook dat vermoedde ik al), maar omdat ze verwachtte dat ik al best wat moeite zou hebben met het wennen aan mijn nieuwe brilsterkte, hebben we besloten om daar even mee te wachten.

Loek brilDit is hem dan: mijn nieuwe LOEK bril!

Ik had voor het opmeten van mijn ogen online al een montuur uitgekozen, en deze bleek ook een match te zijn met mijn gezicht 🙂 Al binnen een week nadat ik mijn ogen had laten opmeten en mijn bril had besteld, kreeg ik een telefoontje dat mijn nieuwe bril klaar was.

Loek brilIk heb gekozen voor model Tokyo Zwart-Rood, een rechthoekig kunststof montuur met een zwarte buitenzijde en een rode binnenkant. Voor een beetje meer kleur in mijn gezicht, zonder dat het too much is. Dit montuur is in nog 8 andere kleurencombinaties verkrijgbaar, en kost 3 brilcredits, zonder bijbetaling.

Loek brilHet wennen aan mijn nieuwe brilsterkte ging beter en sneller dan verwacht, eigenlijk zonder noemenswaardige problemen. Veraf zie ik nu stukken beter dan voorheen, ongemerkt waren mijn ogen toch wel behoorlijk achteruit gegaan. Lezen gaat wel slechter dan voorheen, dus mijn volgende bril wordt een multifocale (deze zijn alleen in de LOEK Brandstore te bestellen). Tot die tijd gebruik ik gewoon een losse leesbril, dat gaat voor nu ook prima.

Meer informatie over LOEK en het Membership vind je op de website. Ik heb mijn LOEK bril gekregen.

10 Comments on Blij met mijn nieuwe LOEK bril!

 1. Cindy
  23 april 2017 at 20:01 (1 jaar ago)

  Wat een leuk idee! Ik heb mijn ogen laatst nog laten opmeten, gelukkig niets veranderd. Heb dus ook geen nieuwe bril gekocht, aangezien ik met mijn sterkte niet zomaar even voor de leuk een extra bril uitzoek 😉
  Helaas hier ook de laatste 2, 3 jaar wat moeite met lezen (en andere priegeldingetjes dichtbij), dus ik zet soms gewoon mijn bril af, werkt ook prima 🙂

  Beantwoorden
 2. Manon
  21 april 2017 at 20:03 (1 jaar ago)

  Deze bril staat je echt heel erg goed

  Beantwoorden
 3. Miranda
  21 april 2017 at 15:36 (1 jaar ago)

  Ik vind een nieuwe bril uitzoeken altijd een feestje en bij LOEK is dat ook zeker het geval 🙂
  Ze hebben daar echt veel mooie monturen, de jouwe staat je ook echt heel mooi 😎

  Beantwoorden
 4. Babs
  21 april 2017 at 11:03 (1 jaar ago)

  Jij bent zo iemand bij wie een bril super leuk staat, en deze staat je heel mooi!

  Beantwoorden
 5. Amy
  21 april 2017 at 09:00 (1 jaar ago)

  AI, ik ga maar niet zeggen dat ik 17 jaar geleden bij de opticien ben geweest en daarna nooit meer . En ik heb voor het autorijden en tv-kijken toch wel degelijk een bril nodig. Eigenlijk wil ik wel een keertje een nieuwe, maar mijn bril (merk: Silhouette) is zo lekker licht en tijdloos, dat ik deze direct weer zou uitkiezen, alleen een ander kleurtje en om daar dan voor naar de opticien te gaan…. Ik zie overigens nog prima hoor door mijn bril.

  Beantwoorden
 6. Mariëlle
  21 april 2017 at 08:45 (1 jaar ago)

  Heel fijn concept lijkt me! Ik heb gelukkig nog geen bril nodig, maar je hebt zulke leuke modellen!

  Beantwoorden
 7. Mireille
  21 april 2017 at 07:50 (1 jaar ago)

  Wat een slim concept zeg. De nieuwe bril staat je goed.

  Beantwoorden
 8. marije
  21 april 2017 at 06:17 (1 jaar ago)

  Wat een grappig concept. Ik vind een bril uitzoeken altijd maar lastig. Er is zoveel en niet alles past weer bij je.

  Je nieuwe bril staat leuk!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.