Nieuwe nageltrend: Ombré nails

Sinds een tijdje is er een nieuwe trend op nagellak-gebied: Ombré nails, waarbij je alle vijf je nagels in een ander kleurtje lakt, welke uiteraard op elkaar afgestemd zijn, en meestal van licht naar donker oplopen. Er zijn speciale Ombré-setjes van een nieuw, trendsettend merk te koop. Ik vind ze echt ontzettend leuk, maar 30 euro voor totaal 20 ml nagellak (ter vergelijking: de lakjes van Catrice bevatten 10 ml en kosten 2,99 euro), waarbij je dan van iedere kleur 4 ml hebt, dat is natuurlijk niet goedkoop. Dus besloot ik om eens in mijn nagellak-verzameling te duiken en maakte zelf onderstaande Ombré looks. Excuses voor mijn nagelriemen en handen, ik maakte onderstaande foto’s nadat ik anderhalve dag geschilderd had in huis. Alle foto’s zijn zonder flits, in zonlicht gemaakt.

Ombre nails blauw

Voor mijn eerste Ombré look gebruikte ik de volgende lakjes (van links naar rechts): Catrice Play It Blue (uit de LE collectie Candy Shock), Catrice Up In The Air, Catrice Hip Queens Wear Blue Jeans en Essence Into The Dark (uit de LE collectie Vampire’s Love).

Ombre nails blauw

De twee linker lakjes bleken eenmaal aangebracht, niet heel veel van elkaar te verschillen qua kleur, toch vind ik het een leuk effect door de shimmertjes in de nagellak op mijn wijsvinger.

Ombre nails oranje

Voor mijn oranje-gele Ombré nagels gebruikte ik, van links naar rechts: Catrice Vanilla Love (uit de LE collectie Candy Shock), Catrice Earnie & Birdy, Catrice Sunny Side (uit de LE collectie Cucuba) en Catrice MAN, GO Tango.

Ombre nails oranje

De drie geel-tinten hadden drie laagjes nodig om te dekken, volledige dekking is het mooiste bij Ombré nagels, vind ik.

Ombre nails roze

Voor mijn laatste Ombré look gebruikte ik vier lakjes van China Glaze: Pearls of Wisdom, Empowerment, Traffic Jam en Glitter Goblin.

Ombre nails roze

Op mijn wijsvinger draag ik 1 laagje Traffic Jam en 1 laagje Glitter Goblin.

Ik vind het een erg leuke, draagbare trend. Hoewel het niet iets is wat ik dagelijks zal dragen, vind ik het een leuke afwisseling die apart, maar toch netjes is. En je ziet dat je niet persé dure setjes hoeft te kopen om aan deze trend mee te doen.

Wat vind jij van de Ombré trend? Heb jij je er al aan gewaagd?

4 Comments on Nieuwe nageltrend: Ombré nails

 1. Miranda Aerts
  1 mei 2013 at 08:40 (9 jaren ago)

  Ik kende de trend nog niet (shame on me) maar het ziet er erg mooi uit. Ik zou er zelf niet voor kiezen om mee op het werk te verschijnen, maar voor het weekend of een speciale gelegenheid ga ik het eens uitproberen. Ik vind die laatste combinatie van China Glaze erg sjiek!

  Beantwoorden
 2. Roxanne
  29 april 2013 at 21:17 (9 jaren ago)

  Geinig, maar ik zou het zelf niet doen. Ik houd van gelijke nagels 🙂

  Beantwoorden
 3. Kim
  29 april 2013 at 16:20 (9 jaren ago)

  Ik vind het wel grappig maar ik denk niet dat ik het zelf zou doen. Ik houd van eenheid. De paarse/roze ombre vind ik het leukst staan!

  Beantwoorden
 4. Michaela
  29 april 2013 at 15:43 (9 jaren ago)

  Ik vind ombre nails zo leuk! Vooral de laatste roze versie, heb hem zelf inmiddels ook al uitgeprobeerd 😀

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.