Nieuwe Payot gezichtspeelings: is jouw huid lente-proof?

We snakken er met zijn allen enorm naar: het voorjaar. En gelukkig is ze ook al wel een beetje in zicht, rond deze tijd kun je al van die heerlijke lente-achtige dagen hebben ♥ Hoogste tijd om jezelf, en je huid voor te bereiden op de lente! Want niet alleen je huis, ook je huid kan in deze tijd wel een voorjaarsschoonmaak gebruiken. Met de nieuwe Payot gezichtspeelings verwijder je je doffe wintervelletje en haal je je stralende teint weer terug tevoorschijn.

Payot gezichtspeelingsNieuwe Payot gezichtspeelings

Peelen en scrubben zijn mijn favoriete ‘Beautyklusjes’. Of het nou om mijn gezicht of mijn lichaam gaat, ik houd van dat ‘als nieuw’-gevoel vlak nadat ik mijn huid gescrubd of gepeeld heb. Ik doe het dan ook trouw 1 tot 2 keer per week, om een mooie gezonde huid te houden. Vooral voor mijn gezicht is het erg belangrijk om dit regelmatig te doen, zo houd ik puistjes en onzuiverheden beperkt. Ik was dan ook enorm blij met het perspakket met daarin de nieuwe Payot gezichtspeelings die ik mocht gaan testen.

Er zijn twee nieuwe gezichtspeelings in het assortiment van Payot, die geschikt zijn voor elk huidtype, en makkelijk in elke gezichtsverzorgingsroutine in te passen zijn. En jammie: beiden hebben Framboos als één van de belangrijkste ingrediënten ♥

Payot gezichtspeelingsPayot Peeling Oxygénant Dépolluant

Dit peelende masker met oxigenerende, ontgiftende en reinigende werking is een waar verfrissend bad voor de doffe en verstikte huid. Al meteen na de toepassing hervindt de huid haar uitstraling en frisheid. Zij is ontspannen en energiek, de teint fris en helder. Geschikt voor alle huidtypen, met name voor de grove huidstructuur. De roze gel zonder korreltjes heeft een subtiele, fruitige geur en verandert in een wit schuim dat vervliegt op de huid. De huid wordt omhuld in een zacht en weldadig bad en is bevrijd van de onzuiverheden en vervuiling die de teint vaal maakt.

De Peeling Oxygénant Dépolluant is meteen wel de meest bijzondere van de nieuwe Payot gezichtspeelings. En ook degene bij wie je nooit meer het excuus ‘geen tijd’ kunt gebruiken. Want met dit peelende masker hoef je niets te doen, alleen aanbrengen en na een paar minuten weer afspoelen met water.

Payot gezichtspeelingsIngrediënten

De belangrijkste ingrediënten van de Payot Peeling Oxygénant Dépolluant zijn de volgende. Een cocktail van fruitzuren van blauwe bosbes, sinaasappel en citroen verwijderen onzuiverheden en dode huidcellen van het huidoppervlak. Hierdoor krijgt de huid haar heldere teint en frisheid weer terug. AHA’s van framboos stimuleren de celvernieuwing van de huid en bevorderen de regeneratie van de opperhuid. Hierdoor wordt de huid weer zuiver en wordt tevens de teint verhelderd. Organisch fluor zorgt voor het schuimende effect van de gel, verbetert de zuurstoftoevoer van de weefsels en activeert de microdoorbloeding van de huid. Hierdoor wordt de huid ontgift en ontstaat een gladde, stralende huid.

Payot gezichtspeelingsGebruik en werking

Zoals ik hierboven al vertelde, is het gebruik van deze Peeling heel eenvoudig. Je brengt de gel aan op een licht vochtige huid van het gezicht en de hals, in een dunne laag. Dit laat je 3 tot 5 minuten inwerken. Al heel snel na het aanbrengen begint de gel te schuimen en verandert van textuur. Je ziet dit ook op de foto hieronder. Ik voel hierbij een licht tintelend gevoel op mijn huid, voor mij is dat een teken dat de peeling zijn werk doet.

Payot gezichtspeelings Payot gezichtspeelingsNadat de gel in een schuim is veranderd, vervliegt dat schuim op de huid. Op dat moment masseer je de huid met je vingertoppen met ronddraaiende, opwaartse bewegingen en spoelt daarna het gezicht af met ruim water. Het resultaat is een heerlijk schone, maar vooral heel zachte huid. Het grote pluspunt van een peeling als deze, is het feit dat je huid niet rood ziet na gebruik, dus je kunt deze ook prima ’s ochtends gebruiken.

Adviesverkoopprijs: € 35,00 voor 40 ml.

Payot gezichtspeelingsPayot Gommage Douceur Framboise

Voor wie liever toch een echte peeling gebruikt, is er de nieuwe Payot Gommage Douceur Framboise:

Deze smeltende gommage met echte frambozenpitjes heeft een zacht peelende werking. De geltextuur verandert tijdens de toepassing in een heerlijke olie die de huid bevrijdt van onzuiverheden zonder haar aan te tasten. Bij het afspoelen met water ontstaat een romige melk die de huid zacht, stralend en comfortabel maakt.

Het aanbrengen van deze transformerende, innovatieve textuur is een genot voor de huid. Ontwikkeld om onvolmaaktheden en dode huidcellen die de huid verstikken te verwijderen en tegelijkertijd de gevoeligheid van de huid te respecteren. De zachte subtiele bloemengeur omhult de huid in een wolk van zachtheid

Payot gezichtspeelingsIngrediënten

Ook de Gommage Douceur Framboise heeft actieve ingrediënten waarbij het water je in de mond loopt. Frambozenolie heeft een intens verzachtende en voedende werking op de huid. Daarnaast heeft deze olie kalmerende eigenschappen, die bij het masseren voor comfort en ontspanning zorgen. Heerlijk dus om deze peeling aan het eind van een drukke werkdag toe te passen. Een cocktail van frambozen-, cranberry- en zwartebessenpitjes exfolieert de huid op een milde manier. Dode huidcellen worden verwijderd, onzuiverheden voorkomen en de huid krijgt haar eigen natuurlijke frisheid terug.

Payot gezichtspeelingsTextuur en werking

Je brengt de Gommage Douceur Framboise aan op een droge huid. In eerste instantie is de textuur een beetje stug, maar zodra je deze gaat inmasseren over de huid, verandert de textuur in een olie. I love it! Na het inmasseren (dit doe je ongeveer een minuut) voeg je een klein beetje water toe, waarna de textuur verandert in een romige melk. Ik houd van dit soort producten, ze maken van een toch al zo leuk beautyklusje een echt verwenmomentje voor mijn huid en mijzelf.

Na gebruik van de Payot Gommage Douceur Framboise voelt mijn huid nog net een tikkeltje zachter dan bij de andere variant van de nieuwe Payot gezichtspeelings. Ik wissel beide producten af, afhankelijk van waar mijn huid op dat moment het meest behoefte aan heeft, en van de tijd die ik heb.

Adviesverkoopprijs € 32,00 voor 50 ml.

Payot gezichtspeelings De nieuwe Payot gezichtspeelings zijn verkrijgbaar bij diverse schoonheidssalons en verkooppunten. Een verkooppunt bij jou in de buurt vind je via deze link. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

5 Comments on Nieuwe Payot gezichtspeelings: is jouw huid lente-proof?

 1. Babs
  20 februari 2018 at 14:44 (4 jaren ago)

  Wat een bijzondere peeling, dat schuim wat ontstaat! Ik ben ook zo dol op peelings en scrubs, dat gladde gevoel erna, heerlijk!
  Ik mag binnenkort ook een heel bijzondere peeling testen van The Body Shop. Ook zo een aparte manier!

  Beantwoorden
 2. Sonja Verlijsdonk
  19 februari 2018 at 19:21 (4 jaren ago)

  Ik heb de drops of youth peeling van de bodyshop ontdekt, een soort dikke gel die je opbrengt en dan met ronddraaiende bewegingen waardoor je huid dan afpelt. Net als bij een massage in de hamam! Resultaat een superzacht velletje!

  Beantwoorden
 3. Mireille
  18 februari 2018 at 11:41 (4 jaren ago)

  Ze zijn echt heerlijk deze twee nieuwe peelingen van Payot. Gebruik ze nu al een tijdje.

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  18 februari 2018 at 11:06 (4 jaren ago)

  Dat ziet er goed uit!
  Eén keer per scrub ik.
  Dus hiernaar ben ik zo benieuwd….

  Xoxo

  Beantwoorden
 5. Marije
  18 februari 2018 at 07:28 (4 jaren ago)

  Ik ben gek op scrubs voor mijn gezicht. Deze klinkt heerlijk.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.