Herfstproof met nieuwe producten van Dr Pierre Ricaud

Bij de overgang naar een nieuw seizoen waait er meestal ook een frisse wind door mijn badkamer. Niet alleen mijn gezicht, maar ook mijn lichaam en haar vragen in het najaar een wat andere verzorging dan in de zomermaanden. En qua make-up kies ik weer voor wat warmere kleuren. Vandaag laat ik je een aantal nieuwe producten van Dr Pierre Ricaud zien, waarmee je van top tot teen herfstproof bent!

Dr Pierre RicaudDr Pierre Ricaud

De producten van Dr Pierre Ricaud zijn inmiddels wel goed bekend in Nederland denk ik. Het merk heeft een vrij compleet assortiment op het gebied van lichaams- en gezichtsverzorging, make-up en parfum. Bestellen gaat heel makkelijk via de Nederlandse webshop, maar alle producten worden in Frankrijk gemaakt. Ik laat je hieronder een aantal van de nieuwste toevoegingen aan het assortiment zien.

Dr Pierre RicaudAan het nagellak assortiment werden twee kleuren toegevoegd: Vieux Rose en Rose Bouquet. Twee mooie rozetinten die de overgang naar de herfst iets minder rigoreus maken.

Dr Pierre RicaudVieux Rose is een oudroze, ietwat bleke kleur die helaas bij het aanbrengen wat streperig is.

Dr Pierre Ricaud

Rose Bouquet is mijn favoriet van de twee kleuren, en past helemaal bij het najaar. Deze kleur heeft een crème finish en dekt perfect in twee laagjes. De nagellak van Dr Pierre Ricaud heeft een houdbaarheid van zo’n 4 tot 5 dagen, en dat is prima. De lakjes kosten € 4,50 per stuk.

Dr Pierre RicaudOogmake-up

Op het gebied van oogmake-up zijn er een paar nieuwe producten. Producten die direct mijn everyday-bakje in gegaan zijn!

Dr Pierre RicaudEen oogschaduwstick is een heel makkelijke en snelle manier om oogschaduw aan te brengen, en daardoor voor mij (en voor jou?) ideaal op doordeweekse dagen. Ik gebruik dan meestal maar één kleur, breng de oogschaduw aan op mijn ooglid en werk hem daarna nog even uit met een oogschaduwkwast. Zelfs bij kunstlicht crëeer ik hiermee een mooie look die eigenlijk niet fout kan gaan.

De oogschaduwstick kost € 8,40. Een ooglook zie je een klein stukje verderop in het artikel.

Dr Pierre Ricaud Dr Pierre RicaudEen wenkbrauwpotlood vind ik de makkelijkste manier om mijn wenkbrauwen in model te brengen en vorm te geven. Met het borsteltje breng je de wenkbrauwen eerst in model, en tekent ze daarna waar nodig bij met het potlood. Nog een keer doorborstelen voor een natuurlijk effect, en klaar ben je! Het wenkbrauwpotlood van Dr Pierre Ricaud is verkrijgbaar in twee kleuren: lichtbruin en donkerbruin, daar zou best wat meer variatie in mogen komen. Voor mij is de donkerbruine kleur perfect, deze heeft een wat grijzige ondertoon. De wenkbrauwpotloden kosten € 5,40.

De kleuren geswatcht op mijn hand, en hieronder zie je het geheel in een ooglook:

Dr Pierre RicaudIk vind de kleur van de oogschaduwstick prachtig, en echt eens een keer wat anders dan een bruintint.

Dr Pierre RicaudDr Pierre RicaudMatin Radieux

Met de wintermaanden in het vooruitzicht kan het geen kwaad om je huid wat extra hydratatie te geven. Maar eigenlijk is de Matin Radieux het hele jaar door heerlijk om te gebruiken. Als extra hydratatie voor je je gezichtscrème aanbrengt, als fixingspray na het aanbrengen van je make-up, of als verfrissende boost halverwege de dag. De spray bevat 3 bloemenwaters en hydrateert, verstevigt en kalmeert de huid direct. De Matin Radieux Hydraterende spray kost 10 euro.

Dr Pierre RicaudVersterkende Anti-haarbreuk Shampoo

Deze nieuwe shampoo in het assortiment van Dr Pierre Ricaud belooft de haren sterker te maken en ze meer weerstand te geven. Hierdoor zouden ze minder makkelijk moeten afbreken. Nu verlies ik op een dag redelijk wat haar, maar ben gezegend met een hele volle haardos, dus merk daar niet echt veel van. Maar sterker haar is altijd meegenomen, toch?

Dr Pierre RicaudDe shampoo bevat (zoals veel shampoos) SLES, wat er voor zorgt dat de shampoo schuimt en je haar goed schoonmaakt. Dit kan echter wel irriterend werken op je hoofdhuid, dus als je een gevoelige hoofdhuid hebt, kun je shampoos met SLS of SLES erin beter mijden. Ook parfum staat hoog op de ingrediëntenlijst, hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde. Verder bevat de shampoo van Dr Pierre Ricaud Dimethicone, dit vind je meestal in conditioners. Dit ingrediënt legt een beschermend laagje om de haar, zodat het vocht beter vastgehouden wordt.

De shampoo heeft een lekkere geur en maakt mijn haar in één keer wassen goed schoon. Hij maakt mijn haar niet zwaar of slap, het laat zich na het wassen prima stylen en blijft goed in model. Helaas wordt mijn haar wel sneller vet als ik het met deze shampoo was, ik vermoed dat de dimethicone daarvoor verantwoordelijk is. Van minder haarverlies heb ik niets gemerkt, maar ik denk dat je daarvoor een shampoo echt gedurende een langere periode moet gebruiken, minstens een maand of twee. Voor mij is het vanwege het sneller vet worden van mijn haar helaas geen blijvertje.

Dr Pierre Ricaud Versterkende Anti-Haarbreuk Shampoo kost € 5,90 voor 250 ml.

Dr Pierre RicaudAnti-haaruitval en Groei-stimulerende Booster

Dr Pierre Ricaud richt zich deze herfst helemaal op producten tegen haaruitval. Ook nieuw is de Anti-haaruitval en Groei-stimulerende Booster, die je na het wassen van je haar gebruikt. Dit product werkt tweezijdig: het remt de haaruitval en bevordert tegelijk de groei van het haar. Het belooft zowel bij tijdelijke als chronische haaruitval te werken.

Je gebruikt de Booster iedere dag op schoon haar (kan zowel op droog als vochtig haar). Je brengt het met de doseerdop aan op de kaalste plekken, en masseert het dan met je vingertoppen gedurende ongeveer een minuut door je haar. Daarna breng je je haar in model zoals gebruikelijk, je spoelt het product dus niet uit.

Dr Pierre RicaudDe Booster bevat onder andere Panthenol en vitamine B3, welke beiden een herstellende en stimulerende werking op de haargroei hebben.

Ik heb de Booster getest, maar kan niet echt iets zeggen of het ook echt de haargroei stimuleert of haaruitval vermindert. Zoals ik hierboven al aangaf, heb ik een hele dikke haarbos en heb op dat gebied dus helemaal niets te klagen of te verbeteren. Wel merk ik dat mijn haar zachter wordt en beter doorkambaar, en ik heb het idee dat ik ietsiepietsie minder haren verlies dan normaal. Maar ik heb ze niet geteld, dus exacte gegevens kan ik je niet geven 😉

De Anti-haaruitval en Groei-stimulerende Booster kost € 22,50 voor 195 ml.

De producten van Dr Pierre RIcaud zijn verkrijgbaar via de eigen website. Alle genoemde prijzen zijn volgens de website aanbiedingen, maar mijn ervaring is inmiddels dat alle producten standaard in de aanbieding zijn 😉 Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

8 Comments on Herfstproof met nieuwe producten van Dr Pierre Ricaud

 1. Miranda
  13 oktober 2017 at 20:22 (9 maanden ago)

  Wat een mooie producten voor het najaar en wat een fijne uitgebreide review!

  Beantwoorden
 2. Aimee Moolenaar-Dols
  13 oktober 2017 at 17:31 (9 maanden ago)

  Wat is die oogschaduw stick kleur prachtig en de nagellak top.
  Ga ik eens voor kijken. Super mooi.
  Groetjes en liefs Aimee

  Beantwoorden
 3. Manon
  13 oktober 2017 at 16:28 (9 maanden ago)

  Ik ben ontzettend benieuwd naar de Anti-haaruitval en Groei-stimulerende Booste

  Beantwoorden
 4. Annette
  13 oktober 2017 at 09:01 (9 maanden ago)

  Ik ben ook zo dol op dat potlood echt een fijne kleur en zo makkelijk in gebruik. Ik ben de shampoo en de booster nog aan het uittesten.

  Beantwoorden
 5. Ellen
  13 oktober 2017 at 09:00 (9 maanden ago)

  Wauw de make up is echt prachtig. En de rode nagellak ook! Snel op de site kijken 😉

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  13 oktober 2017 at 06:33 (9 maanden ago)

  Ik kijk vaak op de website die dit merk verkoopt.
  Snel zal ik er iets gaan kopen….
  Ik vind de make-up prachtig.

  Xoxo

  Beantwoorden
 7. Marije
  13 oktober 2017 at 06:30 (9 maanden ago)

  Ik vind die oogschaduwstick echt geweldig!

  Beantwoorden
 8. Jolanda
  13 oktober 2017 at 06:27 (9 maanden ago)

  De oogschaduw en nagellakken vind ik prachtig!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.