Nieuwe producten Essence en Catrice najaar 2015

Sinds een paar weken zijn de nieuwe producten van Essence en Catrice verkrijgbaar. Ik bestelde een aantal van de producten waar ik het meest benieuwd naar was, online (op dat moment stonden bij veel producten de foto’s nog niet eens, hihihi!). Vandaag vertel ik je wat mijn eerste indruk van de producten is!

Nieuwe producten Essence

Nieuwe producten Essence en Catrice najaar 2015

Zoals je op de foto al ziet, heb ik vooral een paar van de nieuwe lipproducten gekocht, vooral de ‘fluid lipsticks’ van beide merken keek ik erg naar uit. Verder een contouring palette van Catrice (wat ik in het persbericht over het hoofd had gezien), een nieuwe blush van Essence en een concealer van Catrice, om een keer een budget variant te kunnen testen. Benieuwd naar de resultaten? Hieronder laat ik de producten één voor één aan je zien.

Nieuwe producten essence

Nieuwe producten Essence

Nieuwe producten Essence

De Matt Touch blush (€ 2,59) van Essence in de kleur 10 Peach me Up! is een hele mooie subtiele perzikkleur, een kleur die denk ik veel dames zal staan. Hij is niet helemaal 100% mat, maar heeft een mooie satijnglans. Ik vind hem erg mooi, en gebruik hem nu al vaak!

Catrice Contouring palette

Catrice contouring palette

Catrice Contouring palette

Catrice contouring palette

Het Catrice Contouring Palette in de kleur 020 Warm Harmony (€ 4,59) kocht ik echt op de gok, want er waren nog geen foto’s beschikbaar toen ik het in mijn winkelmandje stopte (nog steeds niet, zie ik terwijl ik het artikel schrijf). In eerste instantie dacht ik dat de bronzer wat te donker voor mij zou zijn, maar dat bleek geenszins het geval, hij staat juist erg mooi! Ook dit vind ik een aanrader (al is contouren inmiddels blijkbaar al weer uit, en moeten we massaal aan de strobing, hihihi!).

Catrice concealer

Catrice Concealer

Catrice concealer

Catrice concealer

Aan de Catrice High Coverage Concealer (€ 3,59) ga ik niet te veel woorden vuil maken. Textuur is redelijk (ik vind hem een beetje sticky), dekking is prima maar na een paar uur gleed de concealer, met alles wat ik daarna nog had aangebracht (oogpotlood, foundation), zo van mijn gezicht, het zag er werkelijk niet uit. Die heeft dus een enkeltje richting de Concealer-hemel gekregen 😉

Nieuwe producten essence

Nieuwe producten essence

Nieuwe producten essence

Nieuwe producten essence

It’s all in the name: de Essence Sheer & Shine lipsticks (€ 1,99) zijn sheer en ze shinen. Ik kocht de kleuren 08 Be Happy en 09 I Feel Pretty. Ik vind ze leuk voor op een make-uploze of zo goed als make-uploze dag, maar als ik een complete make-up look draag, wil ik toch liever een dekkende lipstick. Hieronder draag ik I Feel Pretty (foto is gemaakt met mijn iPhone, en dus van iets mindere kwaliteit dan normaal bij make-up foto’s):

Nieuwe producten Essence

Oh, en mijn haar had er ook zin in, zoals je ziet, hihihi!

Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick

Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick

Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick

Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick

Naar de Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick (€ 3,99) was ik het meest benieuwd. De verpakking ziet er erg sjiek uit vind ik, voor een budget product. De applicator is prettig en brengt fijn aan, maar dan… De lipstick blijkt toch echt meer een lipgloss te zijn, hierboven heb ik een paar laagjes aangebracht om nog een beetje kleur te krijgen. De naam dekt de lading dus niet helemaal (of helemaal niet), en dat vind ik jammer. Als ze het nu gewoon een lipgloss noemen, weet iedereen waar zij aan toe is.

Nieuwe producten Essence

Essence nieuwe producten

Essence nieuwe producten

Essence heeft een soortgelijk product, de Liquid Lipstick (hier in de kleur Show Off!). Deze kost slechts € 2,59, een aardig verschil met het Catrice zusje, vind ik. Verder lijken ze heel veel op elkaar: verpakking en applicator zijn nagenoeg gelijk. En wat blijkt: deze heeft veel meer kleur, en komt meer in de richting van een lipstick. De dekking is niet volledig, maar de kleur is wel duidelijk zichtbaar op mijn lippen (foto is ook weer met de iPhone genomen):

Essence nieuwe producten

Voor een lipproduct met deze textuur houdt hij het nog redelijk lang vol, pas na een uurtje of 3 à 4 is de kleur grotendeels van mijn lippen verdwenen. De Liquid Lipstick voelt een beetje plakkerig, maar niet vervelend. Als je één van deze twee liquid lipsticks wil proberen, is mijn advies: kies die van Essence!

Volgens mij zijn de nieuwe producten inmiddels wel bij alle filialen te verkrijgen, je vindt ze ook in de webshop van Kruidvat.

Heb jij al wat van de nieuwe producten van Essence en/of Catrice gekocht?

6 Comments on Nieuwe producten Essence en Catrice najaar 2015

 1. Deb
  29 augustus 2015 at 20:48 (7 jaren ago)

  Naar de liquid lipsticks was ik het meest nieuwsgierig! Op andere blogs had ik ook gelezen dat de liquid lipsticks van Essence beter waren. Het contouring palette ziet er ook goed uit trouwens, mooie kwaliteit zo te zien voor weinig!

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  29 augustus 2015 at 14:13 (7 jaren ago)

  Vooral naar de blush en de contour kit ben ik heel benieuwd!!

  Beantwoorden
 3. Annette - Ann Ages Gracefully
  28 augustus 2015 at 18:25 (7 jaren ago)

  Jammer van de concealer. Ik ben altijd vooral van de lakjes van Catrice, ik geloof niet dat ik er verder producten van heb.

  Beantwoorden
 4. Linda
  28 augustus 2015 at 09:31 (7 jaren ago)

  Ik ben alleen fan van de lipsticks en nagellak van Catrice,over de rest ben ik nooit zo te spreken

  Beantwoorden
 5. Bianca
  28 augustus 2015 at 07:20 (7 jaren ago)

  De producten zien er goed uit, maar die concealer sla ik dus even lekker over x

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.