Nieuwe producten van Balade en Provence

Onlangs ontving ik een pakket met daarin allemaal nieuwe producten van Balade en Provence. Ik was meteen dolenthousiast, want ik kende het merk al langer. Dit najaar introduceert het ambachtelijke merk uit Frankrijk een aantal nieuwe, 100% natuurlijke Beauty Bars voor het zacht en doeltreffend reinigen van het gezicht, haar en om mee te scheren. Stuk voor stuk handgemaakt, en vol met heerlijke natuurlijke ingrediënten. Ik word er blij van, en wil mijn enthousiasme graag met jullie delen!

Balade en Provence

Balade en Provence

Balade en Provence betekent letterlijk ‘wandeling in de Provence’. Dit tot de verbeelding sprekende merk is ontstaan in een klein dorpje in de Provence, waar de heerlijke geuren van de velden vol met lavendel, bloemen en fruit een constante herinnering zijn aan de natuurlijke rijkdom van deze prachtige Franse regio. Het merk symboliseert het plezier van het in de natuur zijn in de Provence, omringd door heerlijke bloesems, bloemen en fruit, genietend van de intens rustgevende en natuurlijke schoonheid van dit betoverende natuurgebied.

Ik ben gek op zepen en shampoobars, altijd al geweest. Niet alleen omdat het natuurlijk veel duurzamer is, en beter voor het milieu. Maar ik vind het een luxe en tegelijk oldskool gevoel geven, zo’n blok zeep of shampoo om je haar en lichaam mee te wassen.

Balade en Provence

Solid Face Cleanser

Eén van de nieuwe producten in het assortiment van Balade en Provence is de Solid Face Cleanser. Geschikt voor alle huidtypes, en op basis van Groene Klei en Rozenbottelolie, dat klonk me goed in de oren!

De nieuwe zachte Solid Face Cleanser reinigt, hydrateert en kalmeert, waardoor de gezichtshuid er fris, gezond en stralend uitziet. Deze vegan beauty bar is verrijkt met Franse groene klei om make-up en onzuiverheden in alle zachtheid effectief te verwijderen. De toegevoegde rozenbottelolie hydrateert de huid en Aloë Vera werd toegevoegd om roodheid en huiduitslag te kalmeren. Dit is een perfecte reiniger voor alle huidtypes om zowel ’s morgens en ’s avonds te gebruiken.

Wat een heerlijke ingrediënten, en wat een heerlijk kort lijstje ♥ De Solid Face Cleanser bevat 100% natuurlijke ingrediënten, zoals Kokosolie, Druivenpitolie, Groene Klei, Shea Butter, Rozenbottelolie en Aloë Vera extract. Reiniging, kalmering en verzorging in één!

Balade en Provence

Favorietje

De Solid Face Cleanser is echt mijn aller favorietste product uit het pakketje. Hij voelt zo ontzettend zacht aan op mijn huid, bijna crèmig. Ik gebruik de Cleanser ’s avonds. Eerst verwijder ik mijn make-up met amandelolie, daarna reinig ik mijn huid met deze zachte zeep. Hiermee is de gehele reiniging van mijn huid 100% natuurlijk, en dat voelt letterlijk en figuurlijk goed! De Cleanser reinigt mijn huid op een heel zachte manier, en maakt haar niet trekkerig of droog. Hij heeft een heel zachte, subtiele geur die helemaal bij het product past. De Solid Face Cleanser is super zuinig in gebruik, ik heb hem inmiddels al zo’n twee maanden in gebruik en hij is nog niet eens voor de helft op.Jullie snappen vast waarom ik zo’n fan ben!

De Cleanser kost € 14,99 voor 80 gram.

Balade en Provence

Solid Shampoo

Solid Shampoo Bars zijn steeds populairder geworden de afgelopen jaren. En ook erg verbeterd, weet ik uit ervaring. Ik was dus erg benieuwd naar deze nieuwe Solid Shampoo van Balade en Provence!

De nieuwe Solid Shampoo voor Normaal Haar is geformuleerd voor alle haartypes en bevat een rijke mix van sheaboter en natuurlijke oliën voor mooi glad en zacht haar met een glanzende finish. Deze vegan beauty bar is verrijkt met 100% natuurlijke citrus-, kokos- en druivenpitoliën en heeft een verkwikkende citrusgeur die je bij elke wasbeurt qua geurbeleving naar de heerlijke citrusboomgaarden van de Provence brengt! Het haar voelt na gebruik fris, schoon en zacht aan en heeft een mooie gezonde glans.

Ook hier vind je een heerlijk kort ingrediëntenlijstje op de (kartonnen) verpakking. Opvallend veel verzorgende ingrediënten, zoals verschillende natuurlijke oliën en boters. Ik was heel benieuwd of mijn vrij droge, krullende haar hier blij van zou worden!

De Solid Shampoo van Balade en Provence is maar een klein blokje, en heeft een subtiele, citrus-frisse geur. Hij schuimt ontzettend goed, al bij de eerste keer wassen (ik was mijn haar altijd twee keer achter elkaar: de eerste keer is om de stylingproducten uit mijn haar te wassen, en de tweede keer is om mijn haar zelf te reinigen). Dat is al een ontzettend pluspunt ten opzichte van shampoobars die ik jaren geleden gebruikte.

Van vogelnestje naar glanzende haardos

Veel shampoobars maken een soort vogelnestje van mijn haar, waardoor het nauwelijks nog te ontwarren is. Ook dat doet deze Solid Shampoo niet. Eigenlijk maakt hij mijn haar gewoon helemaal dikke prima schoon, en verzorgt het ook tegelijkertijd. Zodat het na het wassen schoon en zacht aanvoelt. Zeker in combinatie met de Solid Conditioner krijgt mijn haar een prachtige glans, en voelt het heel verzorgd en zacht aan. Ook pluist mijn haar minder, zelfs op regenachtige dagen.

Het enige minpuntje van de Solid Shampoo is het feit dat het blokje echt heel snel weg smelt. Al na twee weken was er nog geen derde meer over van het blokje, en dat terwijl ik mijn haar maar om de andere dag was. En ik het blokje na gebruik meteen de douche cabine uit ‘zwiep’, om te zorgen dat het niet te lang nat blijft. Echt heel jammer, want het was een eind op weg om de perfecte shampoobar te worden!

De Solid Shampoo voor Normaal Haar kost € 6,99 voor 40 gram.

Balade en Provence

Balade en Provence Ultimate Conditioner

Ik gebruik na het wassen van mijn haar altijd een conditioner. Enerzijds vanwege de verzorgende werking, maar ook om te zorgen dat ik mijn dikke haar na het afdrogen uitgeborsteld krijg. Ik gebruikte echter nog niet vaak Solid Conditioners!

De nieuwe Ultimate Conditioner staat garant voor controle, hydratatie, bescherming en ultieme glans voor het haar na het wassen. Deze aangenaam romige vegan beauty bar conditioner, geschikt voor alle haartypes, is verrijkt met cacaoboter, kokosolie, zonnebloemolie en provitamine B5. Stuk voor stuk zijn dit ingrediënten die bekend staan om het haar te ontwarren, de hoofdhuid te kalmeren, glans toe te voegen en je lokken te beschermen.

Ook de Ultimate Conditioner bevat veel verzorgende oliën en boters. Je gebruikt de conditioner na het wassen van je haar, en op dezelfde manier als een shampoo bar. Je wrijft de bar een paar keer over je schone, natte haar en masseert het dan verder in je haar. Ik laat het korte tijd intrekken en spoel mijn haar daarna uit.

Balade en Provence

Net zoals bij veel andere natuurlijke conditioners, voel ik tijdens het inmasseren van de conditioner nog geen verschil aan mijn haar. Dat verschil komt echter wel na het uitspoelen, dan voel ik dat mijn haar veel zachter en gladder aanvoelt. Het laat zich na het afdrogen makkelijk uitborstelen en mijn haar heeft een prachtige glans. Ook mijn krullen lijken voller en meer veerkracht te hebben, ik vind het echt een hele fijne verzorging voor mijn haar!

Helaas geldt voor de conditioner van Balade en Provence hetzelfde als de shampoo: het blokje smelt heel snel weg bij gebruik. Ik vermoed dat dit door het hoge gehalte oliën en boters komt. Echt heel jammer, want over de werking van de producten ben ik zó ontzettend tevreden!

De Ultimate Conditioner kost € 7,99 voor 40 gram.

Balade en Provence

All-in-1 voor mannen

Speciaal voor mannen is er de nieuwe All-in-1. Deze vegan ‘grooming bar’ kunnen mannen gebruiken als een 100% natuurlijke shampoo, face- én body wash, maar ook als zachte scheerzeep. Deze biologisch gecertificeerde formule is verrijkt met druivenpit-, wonderboom- en kokosoliën en sheaboter. All-in-1 heeft een verfrissende dennen- en citrusgeur voor de ultieme douche- en huidverzorgingservaring voor mannen.

Bij de meeste mannen moet je niet aankomen met allerlei verschillende producten voor het haar, huid en gezicht. Balade en Provence speelt daar heel goed op in met deze All-in-1. Een zogenaamde ‘grooming-bar’ die gebruikt kan worden als shampoo, body wash, face wash en zelfs als scheerzeep!

De All-in-1 bevat ook weer prachtige verzorgende ingrediënten zoals Kokosolie, Druivenpitolie en Shea butter.

Balade en Provence

De All-in-1 is een lekker stoer zwart stuk zeep. Hij heeft een frisse dennen- en citrusgeur, die ook mij erg aanspreekt.

De All-in-1 kost € 7,99 voor 80 gram.

Gentle Women’s Shave Soap

Eén van de bestsellers van Balade en Provence om nogmaals in het spreekwoordelijke Franse zonnetje te zetten is de Gentle Women’s Shave Soap Orange Blossom. Dat komt niet alleen door de heerlijke geur van bloeiende oranjebloesem, maar ook door de ultrazachte samenstelling. Deze heel milde biologische scheerzeep voor vrouwen is ontwikkeld op basis van sheabutter, kokos-, druivenpit- en Wonderboomoliën. Het vormt dé ideale zeep om de huid op een zachte wijze perfect glad te scheren en optimaal verzorgd te laten aanvoelen.

Over deze scheerzeep schreef ik in 2019 al een review. Ik vind hem echt super fijn in gebruik, bij het inmasseren laat hij een super zacht, olie-achtig laagje achter op mijn huid. Hierdoor glijdt het scheermesje als vanzelf over mijn huid. Het scheren gaat erg makkelijk, mijn huid voelt super glad na het scheren en mijn huid wordt tijdens het scheren verzorgd waardoor ze geen last van irritaties heeft na het scheren.

Onder andere Kokosolie, Druivenpitolie en Shea butter zijn verantwoordelijk voor deze intens verzorgende, beschermende werking. Ik vind het echt een aanrader als je op zoek bent naar een natuurlijke scheerzeep! Of eigenlijk ook als je een goede niet-natuurlijke scheerzeep zoekt, want hij is gewoon super fijn in gebruik ♥

De scheerzeep kost € 6,99 voor 40 gram.

Verkrijgbaarheid

De producten van Balade en Provence zijn verkrijgbaar bij Holland & Barrett. Meer informatie over de producten vind je op de Franse website. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor mijn blog.

5 Comments on Nieuwe producten van Balade en Provence

 1. Sylvia
  3 januari 2021 at 12:06 (2 jaren ago)

  Ik werd volledig mee genomen met jou enthousiasme.
  Maar wat jij beschrijft over het snel smelten houd mij nog een beetje tegen. Meestal zijn de zeeps flink gekleurd en ik zie mijzelf ‘m ook met een boog mijn witte wastafeltje in vliegen om het uit de natte douche te hebben en ena druk in de weer om alles schoon te maken en ze zo goed mogelijk weer droog op te bergen in de doosjes

  Beantwoorden
 2. Neeltje
  3 januari 2021 at 10:14 (2 jaren ago)

  Klinkt goed. Ik ga zo’n solid shampoo bar ook eens proberen!

  Beantwoorden
 3. Sue
  3 januari 2021 at 07:02 (2 jaren ago)

  Er zit loog in de meeste producten. Sodium Hydroxide. Een zeep gemaakt met loog is nooit 100% natuurlijk. Ik snap dus niet zo goed waarom men dan claimt dat te zijn als ze gebruik maken van loog om de olie te verzepen. Zou je dat kunnen navragen?

  Beantwoorden
  • Natasja
   3 januari 2021 at 09:03 (2 jaren ago)

   Hierboven vind je de link naar de website van het merk, daar kun je je vraag stellen via een contactformulier.

   Beantwoorden
 4. chucky1012
  3 januari 2021 at 06:27 (2 jaren ago)

  Wat een mooi een aparte verpakkingen…..
  I km ben al in de webshop aan het kijken….
  Moeilijk om een keuze te maken….

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.