Nieuwe producten van essence (najaar 2018)

In een video zag je ze al even snel voorbij komen: de nieuwe producten van essence. Vandaag laat ik je een aantal van deze producten van dichtbij zien, en vertel je in het kort mijn ervaring. En natuurlijk maakte ik er ook een make-up look mee! Veel leesplezier!

nieuwe producten van essenceNieuwe producten van essence najaar 2018

Ik ontving een goed gevuld make-up tasje met nieuwe producten van essence. Ik heb er voor dit artikel een aantal geselecteerd om aan jullie te laten zien. De rest zie je wellicht nog in aparte artikelen voorbij komen (of zijn al aan bod geweest).

nieuwe producten van essenceprime+ studio mattifying + pore minimizing primer

Heb je een jonge probleemhuid? Daar is deze primer speciaal voor gemaakt! De luchtige textuur met zwarte klei heeft een matterend effect zonder de huid te verstoppen én verfijnt de poriën. Consumentenadviesprijs € 3,59

nieuwe producten van essencein totaal zijn er drie nieuwe primers in deze serie. Een ‘glow boosting’, ‘mattifying’ en ‘redness correcting’ primer. Allemaal beloven ze de poriën minder zichtbaar te maken. Hoewel mijn huid niet echt jong meer te noemen is 😉 glimt hij wel makkelijk. Dus besloot ik dat hij voor mijn huid ook prima geschikt is.

nieuwe producten van essenceDe primer heeft een grijze kleur, dat is best bijzonder. Gelukkig is daar op je huid niets van terug te zien hoor, het is niet dat je een grauwe gloed over je gezicht krijgt 😉 De primer heeft een lichte textuur, ik vind hem erg fijn aanvoelen op mijn huid. Of beter gezegd: niet aanvoelen op mijn huid. Hij matteert mijn huid inderdaad goed, maar houdt haar niet de hele dag mat, en dat vind ik best jammer. Dat had ik eerlijk gezegd wel verwacht.

nieuwe producten van essenceToch vind ik hem gewoon als primer erg fijn. Hij zorgt er voor dat mijn foundation of BB-cream mooier oogt op mijn huid, en dat deze beter blijft zitten. Het niet aanhoudende matte effect neem ik dan maar voor lief.

nieuwe producten van essence#insta perfect liquid make up

Vloeibare make-up in een slimme druppelflacon voor een matte, vlekkeloze teint. De textuur is waterproof en de dekking bepaal je zelf, laagje voor laagje! De negen verschillende tinten kunnen worden gemengd om de perfecte kleur voor elk huidtype te creëren. Elke girl kan vanaf nu #instaperfect zijn! Consumentenadviesprijs € 4,59

nieuwe producten van essenceAllereerst: chapeau voor de verpakking. Alhoewel natuurlijk heel simpel en gewoon plastic: het ziet er wel enorm tof uit. Sowieso vind ik dat essence de uitstraling van haar producten de laatste jaren enorm verbeterd heeft, het ziet er meer volwassen uit vind ik.

nieuwe producten van essenceDe liquid make-up is verkrijgbaar in negen kleuren, waarvan ik de kleur 30 #funny ivory ontving. Deze is voor mijn huid net een tintje te licht, vooral nu net na de zomer. 40 #pretty beige beter was geweest, maar voor de foto’s kan deze kleur net.

nieuwe producten van essenceDe textuur van de liquid make-up is inderdaad heel vloeibaar, waardoor hij zich goed laat verdelen. De dekking is gemiddeld, maar met een extra laagje prima op te bouwen. Qua finish vind ik één laagje echter het mooiste, dat geeft een iets natuurlijker resultaat.

nieuwe producten van essenceIk vind het resultaat van de liquid make-up erg mooi voor een wat intensere make-up look. Voor een gewone doordeweekse look houd ik het bij mijn BB-cream. Maar ik vind het zeker een aanrader, zeker voor deze vriendelijke prijs.

nieuwe producten van essencecamouflage+ healthy glow concealer

De vloeibare textuur met lichtreflecterende pigmenten, vitamine E en provitamine B5 is ideaal om de oogzone die felbegeerde klaarwakkere look te geven! De concealer is waterproof en houdt langdurig. Consumentenadviesprijs € 2,89

nieuwe producten van essenceTussen de nieuwe producten van essence zitten twee nieuwe concealers. De camouflage+ matt concealer, en deze camouflage+ healthy glow concealer. Ik ben erg blij dat ik de laatste heb ontvangen, met mijn 40-plus huid is matt gewoon te mat voor onder mijn ogen.

nieuwe producten van essenceDe concealer brengt lekker makkelijk aan door de sponsapplicator. Stip, stip, stip en klaar!

nieuwe producten van essence nieuwe producten van essenceDe concealer heeft een vrij dikke textuur, hierdoor moet ik wel goed opletten dat hij niet in de fijne lijntjes ophoopt. Maar ik vind het resultaat erg mooi, toen ik na het aanbrengen in de spiegel keek bedacht ik me dat ik toch weer eens wat vaker concealer moet gebruiken. De camouflage+ healthy glow concealer is verkrijgbaar in de kleuren 10 light ivory en 20 light neutral.

nieuwe producten van essencemelted chrome eyeshadow

De oogschaduwtinten met ‘bouncy’ textuur doen denken aan gesmolten metaal en geven intense kleuren af. In de trendtinten zilver, koper, taupe, rosé, nude en violet. Voor ogen die stralen als sterren! Consumentenadviesprijs € 2,99

nieuwe producten van essenceEén van de opvallendste nieuwe producten van essence vind ik wel deze melted chrome eyeshadow. Vanwege zijn zachte, bijna vloeibare textuur en enorme pigmentatie:

nieuwe producten van essenceJe kunt de melted chrome eyeshadow aanbrengen met je vingers voor een super intens resultaat zoals hierboven. Als je hem met een oogschaduwkast aanbrengt, is hij iets minder intens en beter op te bouwen. Helaas is de houdbaarheid niet heel goed, zoals bij veel oogschaduws met een dergelijke textuur. Zelfs met een goede oogschaduwbasis eronder houdt hij het geen hele dag vol, en dat is natuurlijk jammer.

nieuwe producten van essencego for the glow highlighter palette

Drie holografische highlighter tinten waarmee je die fabulous glinsterende prisma glow op je huid kunt toveren! Verkrijgbaar in twee versies – met coole pastels of in warme bronzingtinten. Solo, gemengd of in laagjes aan te brengen voor een individuele trendy glans, passend bij elk huidtype. Consumentenadviesprijs € 5,99

nieuwe producten van essenceHet Go for the Glow palette is er in een koele en een warme variant, waarvan ik de laatste kreeg. Gelukkig maar, die kleuren staan mij nu eenmaal het beste. Het palette bevat een highlighter met een bruine, een roze en een peachy ondertoon. De middelste kleur kun je ook heel goed als blush gebruiken, en de linker kleur als een bronzer. Heel mooi gedaan essence!

nieuwe producten van essenceDe swatches zien er prima uit! Ook dit palette vind ik een aanrader!

nieuwe producten van essenceI need a miracle! volumizing & strengthening mascara

De mascara met applicator in een speciale “pinda-vorm” verlengt wimpers en geeft ze supervolume. Alle wimpers krijgen kleur in slechts één handomdraai. Onweerstaanbaar effect! Consumentenadviesprijs € 3,59

nieuwe producten van essenceHoewel deze mascara een vrij grof borsteltje heeft, wat ik meestal niet zo fijn vind werken, brengt deze wel makkelijk aan. Hij geeft niet te veel mascara af en klontert niet, wat bij dit soort borsteltjes nogal eens het geval is. Ik vind het resultaat (wat je hieronder ziet) erg mooi!

nieuwe producten van essenceinsta-care lipstick

Deze lipstick combineert insta-kleur met de rijke verzorging van een lipbalm! Met vitamine E en 20% shea butter olie voor glanzend gekleurde lippen die heerlijk zacht en soepel aanvoelen. In zes onweerstaanbare tinten. Consumentenadviesprijs € 1,99

nieuwe producten van essenceDe insta-care lipstick is verkrijgbaar in zes kleuren, waarvan ik de kleur daily maybe ontving, een bruinroze kleur. De lipstick voelt verzorgend aan, en laat mijn lippen verzorgd en soepel aanvoelen. Helaas heeft dat wel gevolgen voor de houdbaarheid: na een paar koppen koffie of thee en een lunch is de kleur vrijwel helemaal van mijn lippen verdwenen.

nieuwe producten van essenceMake-up look met de nieuwe producten van essence

Natuurlijk maakte ik ook een make-up look met deze nieuwe producten van essence, deze zie je hieronder. Zoals ik al zei is de liquid make-up niet helemaal mijn kleur, en ook de insta-care lipstick staat mij qua kleurtoon niet helemaal. Maar zo krijg je wel een idee van het effect van de verschillende producten.

De nieuwe producten van essence zijn sinds eind augustus verkrijgbaar bij Kruidvat, Trekpleister en een geselecteerd aantal Etos winkels. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

4 Comments on Nieuwe producten van essence (najaar 2018)

 1. Marije
  13 september 2018 at 09:26 (9 maanden ago)

  Mooie producten. Ben erg benieuwd naar de concealer en lipstick.

  Beantwoorden
 2. bychristiana
  12 september 2018 at 18:33 (9 maanden ago)

  Voor mij springt het highlighter pallet er echt uit. Ik vind de bruine Instacare lipstick trouwens ook verrassend mooi.

  Beantwoorden
 3. Mariëlle
  12 september 2018 at 09:05 (9 maanden ago)

  Er zitten toch wel wat mooie producten weer tussen, leuk!

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  12 september 2018 at 07:16 (9 maanden ago)

  Mooie nieuwe producten!
  De palette staat op mijn shoplist….

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.