NIVEA Care Voedende Crème

Als er één verzorgingsmerk is wat werkelijk wel bij iedereen bekend is, is het NIVEA. Vooral het iconische blauwe blik is natuurlijk bij jong en oud bekend (en geliefd). Omdat de oorspronkelijke crème vrij vet is, is een aantal jaren geleden NIVEA Soft aan het assortiment toegevoegd. Meer dan 100 jaar na de introductie van het blauwe blik komt NIVEA met een heel nieuw product: NIVEA Care Voedende Crème. Ik vertel je er meer over!

NIVEA Care Voedende Crème

NIVEA Care Voedende Crème

NIVEA Care Voedende Crème is een intensief voedende crème voor lichaam en gezicht (al vind ik hem persoonlijk voor het gezicht niet echt geschikt, verzorging van je gezicht vraagt nu eenmaal om andere ingrediënten dan je lichaam). De crème belooft een intensieve voeding en verzorging van de huid gedurende meer dan 24 uur. De crème trekt volgens de beloftes snel in, en geeft de huid een zacht gevoel zonder vet aan te voelen. Eigenlijk precies wat ik (en ik denk velen met mij) in een huidverzorgend product zoek!

NIVEA Care Voedende Crème
Ingrediënten

Qua ingrediënten heeft NIVEA Care Voedende Crème mij aangenaam verrast. Ik moet eerlijk bekennen (en het klinkt een beetje verwend wat ik nu ga zeggen) dat ik niet vaak drogisterijproducten gebruik op de badkamer. Qua huidverzorging gebruik ik meestal natuurlijke, of handgemaakte producten. Mijn insteek bij het testen was dus een beetje gekleurd en licht argwanend.

Maar de crème bevat als belangrijkste ingrediënten Glycerine en Shea butter, deze staan op plaats 2 en 3 op de lijst. Verder zie ik Olus oil, dit is een plantaardig alternatief voor vaseline. Het beschermt de huid tegen uitdroging, maar in tegenstelling tot vaseline sluit het de huid daarbij niet af. Iets verderop staat Dimethicone, dit is een siliconensoort die bij mij nogal eens voor een ‘zweterig’ gevoel zorgt na het aanbrengen van de bodylotion of -crème. Ik was natuurlijk erg benieuwd of NIVEA haar beloftes van een niet plakkerig gevoel dan wel waar kon maken. Parfum staat op de allerlaatste plaats, uiteraard mag de beroemde, kenmerkende NIVEA geur niet ontbreken.

NIVEA Care Voedende Crème
De pot zit keurig geseald, zelfs deze is helemaal in NIVEA stijl.

NIVEA Care Voedende Crème
Bij het openmaken van de pot NIVEA Care Voedende Crème was mijn eerste indruk meteen al best goed. De crème ziet er vol en rijk uit, mijn huid heeft dat in de wintermaanden echt wel nodig. En ik vind het ook gewoon lekker om in de winter een wat voller, verzorgender product te gebruiken.

NIVEA Care Voedende Crème
Textuur en werking

NIVEA Care Voedende Crème voelt bij het aanbrengen als een volle crème, maar ik voel wel dat er siliconen in zitten bij het uitsmeren. Dat klinkt misschien gek, maar ik heb inmiddels zoveel crèmes en lotions getest, dat je daar gewoon feeling voor krijgt. Maar goed, op zich hoeft dat niet persé slecht te zijn, want siliconen zorgen er ook voor dat het vocht beter vastgehouden wordt in de huid. En als jij er zelf geen last van ondervindt of niet tegen het gebruik bent, is het natuurlijk sowieso geen probleem.

NIVEA Care Voedende Crème
NIVEA Care Voedende Crème masseert lekker makkelijk en snel in, en trekt inderdaad vrij vlot in mijn huid. Hij laat een verzorgend laagje achter, maar dat voelt niet vervelend aan. En het belangrijkste voor mij: niet zweterig, zoals veel producten met dimethicone erin wel doen bij mij. Ik merk wel dat deze crème qua verzorging op de langere termijn minder voor mijn huid doet dan bijvoorbeeld een natuurlijk huidverzorgingsproduct. Deze bevatten vaak toch nog net iets meer ingrediënten die echt werkzaam zijn, en bepaalde huidproblemen aanpakken. Maar verder is het gewoon een lekker en verwennend verzorgingsproduct, wat mijn enigszins gematigde verwachtingen heeft overtroffen. En de zachte, beroemde NIVEA geur blijft natuurlijk uniek in zijn soort!

NIVEA Care Voedende Crème is verkrijgbaar bij drogisterijen en supermarkten in twee formaten: 100 ml voor € 4,49 en 200 ml voor € 6,49. Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

6 Comments on NIVEA Care Voedende Crème

 1. Yvonne
  20 januari 2017 at 23:35 (5 jaren ago)

  Leuke blog! Ik ben bijna 42 dus dit past wel bij mij. 🙂 Ik heb deze creme net opgesmeerd; zidoende kwam ik hier terecht. Ik vind ‘m heel fijn! Verzorgend maar toch niet vet en voelt fris. Ook fijn voor de benen na het douchen denk ik. Ik ga je volgen!

  Beantwoorden
 2. Miranda
  24 november 2016 at 18:01 (6 jaren ago)

  Ik ben fan van NIVEA en zeker van de klassieke geur. Ik ga dit product zeker uittesten 🙂

  Beantwoorden
 3. Manon
  24 november 2016 at 16:17 (6 jaren ago)

  Ik vind nivea altijd erg fijn dus het zou mij niks verbazen dat ik dit product ook erg fijn zal gaan vinden

  Beantwoorden
 4. Jolanda
  24 november 2016 at 09:22 (6 jaren ago)

  Ik vind dit zo heerlijk!! En de pot is ook erg mooi door het matte effect.

  Beantwoorden
 5. marije
  24 november 2016 at 06:31 (6 jaren ago)

  Ik gebruik ook liever andere cremes maar af en toe een nivea creme voor de basic kan geen kwaad.

  Beantwoorden
 6. chucky1012
  24 november 2016 at 06:09 (6 jaren ago)

  Ben er ontzettend benieuwd naar want ik ben addicted aan dit merk.
  Dus zal ik dit zeker voor mijn zeer droge huidje kopen.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.