NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion

Inmiddels hebben we al heel wat mooie zonnige dagen gehad, en leek het soms al wel zomer! Ik heb dit jaar al best veel buiten gezeten, en ook met het wandelen loop ik natuurlijk veel in de zon. Voor mijn doen heb ik al best een lekker kleurtje gekregen. Mijn benen blijven echter altijd een beetje achter, meestal gebruik ik daar een zelfbruiner voor. De afgelopen tijd heb ik de nieuwe NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion getest. Ik vertel je er vandaag wat meer over!

NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion

NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion

Met de zomer in aantocht is het tijd voor je benen om uit de schaduw te stappen. De nieuwe NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion helpt de huid weer te laten stralen. De hydraterende formule combineert de bekende en verstevigende kracht van Q10 met een geleidelijke bronzer. Het product levert intensieve hydratatie na één keer smeren, een natuurlijk gebruinde look en een verbeterde huidelasticiteit in 10 dagen. En dat met een frisse zomerse geur!

Hoewel het al een aantal weken lekker weer is, duurde het even voor het voor mij blote benen-weer was. Eigenlijk pas toen ik een weekje vrij was. Daarvoor was het er misschien al wel warm genoeg voor, maar niet als ik om zeven uur ’s ochtends buiten loop. En overdag zat ik dan doordeweeks de hele dag binnen achter mijn laptop, en binnen was het nog best fris. Dat was voor mij wel het perfecte moment om de NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion goed te testen. Want als ik overdag ook veel in de zon zou zitten met mijn benen, zou er natuurlijk een vertekend beeld ontstaan.

NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion

NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion is een product wat een subtiele bruining combineert met het verbeteren van de huid-elasticiteit. Dat laatste moet je natuurlijk wel in perspectief zien. Het is geen product wat wonderen verricht en je huid in 10 dagen steviger maakt. Als je echter nooit een bodylotion gebruikt, zul je bij gebruik van dit product wel degelijk verschil merken na 10 dagen.

Anders dan bij de meeste zelfbruiners, geeft NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion je huid heel geleidelijk een bruine teint. Het is daardoor een perfect product voor iedereen die een reguliere zelfbruiner te heftig vindt. Of voor als je bijvoorbeeld een héél lichte huid hebt, en een zelfbruiner al snel te intensief werkt.

Ingrediënten

Q10 is een coenzym dat van nature in elke huidcel voorkomt. Naarmate de huid ouder wordt, neemt het Q10-gehalte af. Doordat de NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion het 100% huideigen ingrediënt Q10 bevat, wordt de voorraad van deze stof in de huid aangevuld en helpt het daarmee de huidelasticiteit te verbeteren. Daarnaast bevat de body lotion de stof DHA (Dihydroxyaceton); een suiker met drie koolstofatomen. Wanneer het op de huid wordt aangebracht, reageert het met het oppervlak van de huid – zo wordt deze heel geleidelijk bruin.

Naast de hierboven genoemde ingrediënten bevat de Body Lotion onder andere Glycerine en Vitamine E als verzorgende ingrediënten. Hij bevat ook Dimethicone, wat bij mij nogal eens voor een zweterig laagje op mijn huid zorgt. Daar heb ik in dit geval gelukkig geen last van gehad.

NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion

Textuur, geur en werking

De textuur van de Body Lotion is vrij licht, maar wel verzorgend. Hij laat zich goed verdelen en inmasseren, en trekt redelijk snel in. Bij deze lotion is het belangrijk dat je wacht met je aankleden tot de lotion goed in de huid is getrokken, anders heb je kans op vlekken in je kleding.

De geur is fris en zomers. De meeste zelfbruiners hebben niet echt een aangename geur, dus dit is wat mij betreft echt een pluspunt. Ook na een paar uur ruik ik geen vervelende geur, zoals ik bij de meeste andere zelfbruiners wel heb.

NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion

De NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion is om te beginnen fijn in gebruik. Hij houdt mijn huid soepel en gehydrateerd, gedurende de hele dag. Ik merk niet echt iets van de verstevigende werking, maar dat komt vooral doordat ik iedere dag al een bodylotion gebruik. Dus eigenlijk was mijn huid al soepel en elastisch.

Bronzing effect

Om het bronzing effect te laten zien, heb ik mijn benen op de foto gezet op het moment dat ik de Body Lotion ging testen. Hierboven zie je dag 1, gevolgd door hieronder dag 6 en dag 11. Mijn benen hadden op dat moment nog geen zon gezien, en ik had nog geen andere zelfbruiner gebruikt. Ik begon dus echt vanaf 0. Om het effect het beste te laten zien, heb ik de foto’s iedere keer op hetzelfde moment gemaakt: ’s ochtends vroeg na het douchen, op de slaapkamer. Om ook de invloed van daglicht (wel of geen zon) uit te sluiten, heb ik de foto’s bij kunstlicht gemaakt, met de rolluiken nog dicht. Hierdoor zijn de foto’s niet helemaal scherp, maar het geeft wel het meest realistische beeld.

Het effect na tien dagen is subtiel, maar ik zie het wel. Voor mezelf vind ik de bruining té subtiel, omdat mijn armen en hals altijd wel redelijk bruin worden. En dan blijven mijn benen toch te veel afsteken met dit product. Heb je echter een heel lichte huid, of wil je gewoon een subtiel kleurtje, dan is dit een fijn product. Bijkomend voordeel is dat je met deze subtiele bruiner eigenlijk niet de mist in kunt gaan met smeren. Vlekken en/of strepen zijn hierbij veel minder (tot niet) zichtbaar vergeleken met andere zelfbruiners.

De nieuwe NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion (400 ml, dus echt een royale fles voor € 14,99) is vanaf nu verkrijgbaar bij de drogist en online.

Ik heb het product in dit artikel ontvangen voor een review.

2 Comments on NIVEA Q10 Firming + Bronze Body Lotion

  1. Diena
    8 mei 2020 at 07:54 (2 jaren ago)

    Ik ga het testen denk ik

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.