Nivea Q10 Power +Extra Voedende gezichtsverzorging

Als je mij al wat langer volgt, dan weet je dat ik maar zelden gezichtsverzorging van drogisterijmerken review. De belangrijkste reden daarvoor is het feit dat deze producten vaak dimethicone bevatten. Een vorm van siliconen waar mijn huid 9 van de 10 keer slecht op reageert, in de vorm van puistjes. Toen ik onlangs de nieuwe Nivea Q10 Power gezichtsverzorging ontving, zag ik dat in de dagcrème inderdaad ook dimethicone zit. Toch besloot ik om hem wel te testen en te reviewen, want ik vond het er verder best goed uitzien. En ik vind het concept gewoon erg mooi, dus ik vertel je er graag wat meer over.

Nivea Q10 Power

Nivea Q10 Power +Extra Voedend

Nivea introduceert een anti-rimpelformule die twee zeer effectieve ingrediënten combineert: de natuurlijke kracht van het huideigen ingrediënt Q10 en de ultiem voedende en verzachtende arganolie. De geprezen arganolie beschermt de huid tegen droogheid. De olie is rijk aan onverzadigde vetzuren en Vitamine E, wordt snel geabsorbeerd en laat de huid niet vet aanvoelen. Nivea Q10 Power +Extra Voedend is de nieuwste range binnen de Nivea Q10 Power gezichtsverzorgingslijn en komt in een dagcrème, nachtcrème en een olie. De krachtige producten helpen om de droge tot zeer droge huid 24 uur lang intensief te voeden. Met als resultaat: een stralende, gezond uitziende huid.

De Nivea Q10 gezichtsverzorgingslijn bestaat volgens mij al een aantal jaren, ik weet niet precies hoe lang. Ik heb zelf jaren geleden weleens gezichtsverzorging van Nivea gebruikt, maar dat was lang voor ik met Beautyspots startte.

Nivea Q10 Power +Extra Voedend Dagcrème met SPF 15

De basis van de nieuwe Nivea Q10 Power lijn is een dag- en nachtcrème. De dagcrème is voorzien van een SPF 15, dat vind ik meteen al een pluspunt. Niet dat dat voldoende is als je in de zomer een hele dag gaat bakken op een strand. Maar voor een wandeling of een middagje in de stad ben je dan in ieder geval enigszins beschermd.

Nivea Q10 PowerDe Arganolie in de Nivea Q10 dagcrème staat ongeveer halverwege de ingrediëntenlijst. Dat betekent dat het niet in een heel hoog gehalte aanwezig is, maar zeker ook niet minimaal. Iets verderop in de lijst zie ik nog Druivenpitolie staan, dit is ook een ingrediënt wat ik graag zie in gezichtsverzorging. Q10 is een huideigen stof, Nivea zegt hier het volgende over:

Q10 is een krachtige stof die van nature in elke huidcel voorkomt. Het beschermt de huid, geeft energie en gaat het natuurlijke verouderingsproces tegen. Naarmate de huid ouder wordt, neemt het Q10-gehalte af. Doordat de NIVEA Q10 Power producten het 100% huideigen ingrediënt Q10 bevatten vullen zij de voorraad van deze stof in de huid aan en helpen daarmee rimpels te verminderen.

Nivea Q10 Power Textuur, geur en werking

De textuur van de dagcrème is vrij romig, hij voelt zowel bij het aanbrengen als het inmasseren comfortabel aan. Persoonlijk houd ik wel van zo’n romige textuur voor mijn gezichtsverzorging, en mijn huid ook. De geur is aangenaam, en kenmerkend voor de Nivea gezichtsverzorgingsproducten.

Nivea Q10 PowerZowel tijdens als na het inmasseren voel ik een subtiel ‘siliconen-achtig’ laagje op mijn huid, wat niet echt vervelend aanvoelt. En als je een erg droge huid hebt (waar de lijn ook voor bedoeld is), kan dat laagje juist heel fijn zijn. Het zorgt ervoor dat je huid het vocht beter vast kan houden, en niet uitdroogt door invloeden van buitenaf.

Gedurende de dag voelt mijn huid redelijk comfortabel aan. Helaas merk ik na een paar dagen al de invloed van de dimethicone op mijn huid, in de vorm van puistjes. Ik heb op dat moment het gebruik van de dagcrème gestaakt. Over het effect op de langere termijn kan ik dus niets vertellen.

Nivea Q10 PowerNivea Q10 +Extra Voedend Nachtcrème

Een nachtcrème hoort standaard tot mijn verzorgingsroutine in de avond. Meestal gebruik ik daar een serum bij, voor een stukje extra verzorging.

De nachtcrème bevat tevens Arganolie, in ongeveer dezelfde verhouding. Daarnaast bevat deze Sheaboter, deze staat wat hoger in de ingrediëntenlijst. In dit lijstje zie ik geen Dimethicone staan.

Nivea Q10 Power Textuur, geur en werking

De textuur van de Nivea Q10 Power Nachtcrème is nog iets voller en romiger dan de Dagcrème. Logisch, en voor mij helemaal prima. De geur is hetzelfde, en ook dat is een dikke prima.

De Nachtcrème heb ik vanwege de afwezigheid van Dimethicone langer kunnen testen, hier deed mijn huid het beter op. Na het aanbrengen en inmasseren blijft er een vrij vol, verzorgend laagje achter op mijn huid. Het gekke is, dat dit laagje minder vol aanvoelt als ik de Nachtcrème gebruik in combinatie met de olie. En ook hiervoor geldt, dat dit laagje bij een erg droge huid alleen maar comfortabel zal zijn.

Ondanks het volle gevoel op mijn huid (wat ik het grootste deel van de tijd toch niet voel omdat ik slaap 😉 ) ben ik wel tevreden over de crème. De volgende ochtend voelt mijn huid verzorgd en comfortabel aan, en is het volle gevoel niet meer aanwezig. Verder reageert mijn huid prima op deze crème!

Nivea Q10 PowerNivea Q10 Power Verwennende Olie

De Nivea Q10 Power +Extra Voedend Olie is het stralende middelpunt van de nieuwe lijn en kan precies worden afgestemd op de individuele behoefte van de huid. De olie geeft je de mogelijkheid om de huid naast dag- en nachtverzorging, een extra boost te geven. Breng één druppel direct op de huid aan voordat je de dagcrème gebruikt voor een mooie glans. Twee druppels aanbrengen voordat je de nachtcrème smeert zorgt voor een extra diep voedende werking, en met drie druppels op de huid creëer je een intensief voedend masker.

Ik vind de term ‘Verwennende Olie’ eigenlijk niet helemaal op zijn plaats. Voor mij is een gezichtsolie namelijk vast onderdeel van mijn gezichtsverzorgingsroutine, en heeft niets met verwennen te maken. In dit geval is het ook een aanvulling op de Dag- en Nachtcrème, en op meerdere manieren toe te passen.

De ingrediëntenlijst van de Olie ziet er goed uit. Ik heb alle ingewikkelde namen door het Ingrediënten-woordenboek van Paula’s Choice gehaald (dat doe ik wel vaker als ik de namen niet kan herleiden), en die gaf alle ingrediënten een ‘Good’ of ‘Best’. Voor mij is dat een goede graadmeter over de kwaliteit van de ingrediënten.

Zoals hierboven ook al vermeld stond, kun je de olie op meerdere manieren gebruiken. Voor mijn huid is gebruik overdag te vol, ik heb hem alleen ‘s avonds aangebracht en af en toe als maskertje.

Nivea Q10 PowerDe olie zit in een witte glazen flacon met pipetje, wat het doseren eenvoudig maakt.

Textuur, geur en werking

De textuur van de olie is vrij dun. Van mij mag een gezichtsolie best wat voller zijn, maar ik denk dat deze textuur anderen juist erg zal aanspreken. De olie heeft dezelfde geur als de gezichtscrèmes: zacht en warm.

In combinatie met de nachtcrème doet de olie uitstekend zijn werk. Of andersom natuurlijk 😉 Ik vind deze twee producten uit de Nivea Q10 Power lijn echt heel fijn in gebruik. Mijn huid reageert er goed op: ze voelt glad en zacht, en comfortabel aan. Onzuiverheden en puistjes blijven (gelukkig) uit, en ze oogt gezond en fris.

Alledrie de producten uit de Nivea Q10 Power lijn kosten € 19,99 (de verkoopprijs kan per verkooppunt verschillen), ze zijn te koop bij de bekende drogisterijen. Meer informatie vind je op de website van Nivea. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

3 Comments on Nivea Q10 Power +Extra Voedende gezichtsverzorging

 1. Miranda Aerts
  16 januari 2020 at 14:36 (3 maanden ago)

  Ik vind het echt hele fijne producten met de frisse geur van Nivea en een subtiele citrus geur.

  Beantwoorden
 2. Neeltje
  15 januari 2020 at 22:39 (3 maanden ago)

  Vervelend dat je vooraf al weet dat testen eigenlijk geen succes zal zijn. Op de een of andere manier spreekte deze lijn me niet aan.

  Beantwoorden
 3. Natascha
  15 januari 2020 at 19:16 (3 maanden ago)

  Wat lastig zeg dat je zo snel reageert op dimethicone. Ik vond deze lijn ook heel fijn, ook die geur. Yum!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.