Nooit meer bang voor de tandarts?

Ben jij ook bang voor de tandarts? Zelf zie ik de halfjaarlijkse controle ook altijd met angst en beven tegemoet. Ik heb een gevoel van opluchting als ik weer naar buiten stap zonder gaatjes. Er zijn mensen die nog veel banger zijn dan ik, die zelfs de controles al jarenlang hebben vermeden. Dit is een veelvoorkomend probleem.

Voor iedereen die bang voor de tandarts is, bestaat er nu de mogelijkheid om een tandartsbehandeling onder narcose te ondergaan bij NarcoDent. Zo is een mooi en gezond gebit voor iedereen mogelijk. Van NarcoDent mocht ik de tandartspraktijk in Capelle aan den IJssel bezoeken. Want als je bang bent voor de tandarts, is het fijn als je van tevoren kunt zien waar je terechtkomt.

bang voor de tandarts

Tandartsbehandeling onder narcose bij NarcoDent

Ik ben (en ik klop het meteen ook héél hard af!) gelukkig gezegend met een redelijk gezond gebit. Op een enkel gaatje en het trekken van verstandskiezen na heb ik nooit iets bijzonders aan mijn gebit gehad. Het vullen van een gaatje wil ik overigens pertinent onder verdoving en met mijn vorige tandarts had ik daar iedere keer weer een discussie over. Bijvoorbeeld dat de verdovingsprik meer pijn deed dan het boren. Zo’n discussie helpt niet mee als je met angst in de behandelstoel zit. Bij NarcoDent wordt er gelukkig rekening gehouden met jouw eigen wensen.

bang voor de tandarts

bang voor de tandarts

In de wachtruimte hangt geen typische ‘tandarts-sfeer’, maar is er door de styling en het keukenblok alles aan gedaan om een sfeer te creëren waarin je je op je gemak voelt

Ondanks het feit dat ik dus altijd een verdoving krijg bij het vullen van een gaatje, blijf ik het iets engs vinden, waar ik al weken van tevoren tegenop zie. Ik heb mij dan ook regelmatig afgevraagd hoe het zou moeten als ik een keer een echt serieuze behandeling moet ondergaan zoals een wortelkanaalbehandeling. Ik heb weleens voor de grap gezegd dat dat dan maar onder narcose zou moeten, niet wetende dat een tandartsbehandeling onder narcose ook daadwerkelijk mogelijk zou zijn.

Nooit meer bang voor de tandarts?

Zo’n behandeling onder narcose is natuurlijk dé oplossing als je heel bang voor de tandarts bent. Want hoe groot je angst ook is, iedereen ziet het belang in van een goed onderhouden gebit. Veel mensen schamen zich ontzettend voor hun slechte gebit, maar desondanks is de stap naar een tandarts gewoon té groot. Bij Narcodent is schaamte niet nodig en kun je zonder verwijzing van een tandarts of huisarts terecht. Via de website vraag je zelf gemakkelijk een afspraak aan voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

bang voor de tandarts

Eén van de twee behandelkamers

Bij NarcoDent in Capelle aan den IJssel kreeg ik een rondleiding en een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek maak je kennis met de tandarts en krijg je een uitgebreide uitleg over de narcosebehandeling. Er wordt gekeken naar de huidige status van je gebit en wat de eventuele klachten zijn. Bij het bepalen van de behandeling staan uiteraard je eigen wensen voorop. Aan de hand van wat er tijdens het intakegesprek naar voren komt, aangevuld met eventuele informatie zoals röntgenfoto’s, wordt het behandelplan opgesteld. Komen er thuis na het intakegesprek toch nog een aantal vragen op? Dan is het mogelijk om een tweede gesprek in te plannen voordat de daadwerkelijke behandeling plaatsvindt. Bij NarcoDent staan persoonlijke begeleiding en vertrouwen namelijk voorop. Daarom heb je ook altijd dezelfde tandarts, zowel bij de gesprekken als tijdens de behandeling zelf.

De tandarts neemt alle tijd om het behandelplan uitgebreid met je door te nemen en legt ook uit waarom een bepaalde behandeling nodig is. Er wordt altijd geprobeerd om alle behandelingen binnen één bezoek uit te voeren. Als dat niet mogelijk is, worden ze over twee of meer afspraken verspreid.

Tandartsbehandeling onder narcose, is dat veilig?

NarcoDent werkt samen met een anesthesiologenteam van AIC Services (Anesthesia & Intensive Care Services). Deze organisatie is gespecialiseerd op het gebied van anesthesie. Tijdens de tandartsbehandeling worden vitale functies zoals ademhaling, hartslag en bloeddruk continu in de gaten gehouden, zoals dat in een ziekenhuis tijdens een narcose ook gebeurt. Uiteraard word je tijdens het intakegesprek ook uitgebreid geïnformeerd over het toedienen en de werking van de narcose. Op de NarcoDent website en in het informatiepakket wat je na het intakegesprek mee naar huis krijgt, vind je al heel veel antwoorden op je vragen.

bang voor de tandarts

bang voor de tandarts

Ook de ‘uitslaapkamer’ is sfeervol gestyled

Na de behandeling word je naar de uitslaapkamer gebracht, waar je rustig kunt bijkomen van de narcose. Ook hier word je uiteraard continu goed in de gaten gehouden. Als je wakker genoeg bent en er geen bijzonderheden zijn, mag je na een uur onder begeleiding van een vriend(in) of familielid weer naar huis.

Bang voor de tandarts

Na het maken van een afspraak voor het intakegesprek ontvang je hiervan per post een bevestiging, met daarbij uitgebreide informatie over het gesprek, de behandeling en de narcose

Bij NarcoDent kun je alle mogelijke tandartsbehandelingen onder narcose ondergaan. Naast de standaardbehandelingen, zoals het vullen van gaatjes of trekken van verstandskiezen,  kun je hier ook terecht voor bijvoorbeeld het plaatsen van implantaten.

bang voor de tandarts

Op dit moment is NarcoDent op drie locaties in Nederland gevestigd, te weten Amersfoort, Oosterhout en Capelle aan den IJssel. In de toekomst komen hier nog locaties bij. Stel jij het bezoek aan de tandarts of een specifieke behandeling al maanden of zelfs jaren uit, omdat je zo bang bent? Vraag dan nu snel een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan en laat je informeren over de mogelijkheden.

Dit is een samenwerking

9 Comments on Nooit meer bang voor de tandarts?

 1. Céline
  9 juni 2016 at 13:43 (2 jaar ago)

  Wat bijzonder is dit. Ik heb er nog nooit van gehoord. Hier in België bestaat zoiets volgens mij niet.

  Ik ga ook helemaal niet graag naar de tandarts, maar met een verdovende prik ben ik meestal wel tevreden. Al is die slapende kaak nadien toch niet altijd even leuk.

  Beantwoorden
  • Ilonka
   24 oktober 2016 at 18:07 (2 jaar ago)

   Ik was ook zo bang.
   ik ben geweest onder narcose zou het zo weer doen

   Beantwoorden
 2. Miranda Aerts
  9 juni 2016 at 13:22 (2 jaar ago)

  Wat een uitkomst, ik ken wel iemand die daar gebruik van zou kunnen maken 😉

  Beantwoorden
 3. Jori
  9 juni 2016 at 12:34 (2 jaar ago)

  Jaren geleden ben ik al eens op onderzoek uit gegaan mocht ik ooit een verstandskies moeten laten trekken.Fijn dat jij er nu een bezoek hebt gebracht en mij deze informatie geeft.Ik vind het er mooi en warm uitzien en het in gewoon DE uitkomst als je niet tegen akelige dingen kunt.Bedankt voor dit fijne artikel Natasja

  Beantwoorden
 4. Mireille
  9 juni 2016 at 07:29 (2 jaar ago)

  Ik was ook altijd een angsthaas. Gelukkig wel een goed gebit dus er hoeft nooit veel te gebeuren. Mijn angst is echter verdwenen door de huidige tandartspraktijk waar ik naar toe ga en dat kin me flink moet houden voor mijn zoontje die dan ook mee gaat.

  Beantwoorden
 5. Cindy
  9 juni 2016 at 06:32 (2 jaar ago)

  Jammer dat het zo ver voor me is. En narcose is nu ook weer wat overdreven maar het lijkt me wel fijn…
  Ga wel naar de tandarts elk half jaar maar de angst wordt steeds erger. Heb onlangs nog aan de huisarts een doosje oxazepam gekregen, moet het nog uittesten hoe ik erop reageer. Lig altijd verstijfd van angst op de stoel bij een gaatje ofzo. Nadeel is dat je niet mag autorijden na gebruik van oxazepam. Dus hoe ik dat moet doen, geen idee. Dus ga de komende controle nog maar even zonder (en ja, ook controle vind ik vreselijk…)

  Beantwoorden
 6. marije
  9 juni 2016 at 06:21 (2 jaar ago)

  Wauw ideaal zeg voor een angsthaas zoals ik. Ben jaren niet naar de tandarts geweest door angst.

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  9 juni 2016 at 06:05 (2 jaar ago)

  Wat een fijn artikel!
  Het is ziet er zeer huiselijk uit.
  Ik ben niet bang voor de tandarts maar kan goed begrijpen dat veel mensen dat wel zijn.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *