Nook Nectar Kolor Preserve Shampoo en Conditioner

Een paar maanden geleden ontdekte ik via mijn kapster het merk Nook. Ze ging na het verven mijn haar wassen en mijn neus ontdekte een heerlijke, frisse geur. Toen ik hoorde dat de werking van de producten van dit (voor haar en voor mij) nieuwe merk ook nog eens geweldig was, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Vandaag vertel ik je meer over de Nook Nectar Kolor Preserve Shampoo en Conditioner!

Nook Nectar Kolor Preserve Shampoo en Conditioner

Nook Nectar Kolor Preserve Shampoo en Conditioner

Nook staat voor haarproducten met een natuurlijke filosofie: Dermatologisch geteste producten met vier kernwaarden; Nichel, cromo, cobalto getest / SLES, SLS vrij / Parebenen vrij / Allergeenvrije parfum. Vooral de afwezigheid van SLES en SLS zal veel mensen aanspreken.

Er zijn binnen het merk maar liefst tien verschillende lijnen verkrijgbaar, voor ieder soort haar zijn er zowel verzorgings- als stylingproducten verkrijgbaar. Het merk is in Nederland volgens mij vrij nieuw, maar ik denk dat het de potentie heeft om een succes te worden!

Nook Nectar Kolor Preserve Shampoo en Conditioner

Nook Nectar Kolor Preserve Shampoo is speciaal bestemd voor gekleurd en/of chemisch behandeld haar. Het belooft de haarkleur beter vast te houden, en bevat geen SLES/SLS en parabenen. De kunststof fles doet door de bruine doorzichtige kleur en zijn vorm een beetje retro aan, hij doet mij denken aan de ouderwetse apothekersflessen. Iedere lijn van Nook heeft zijn eigen kleur etiket

Nook Nectar Kolor Preserve Shampoo en Conditioner

Nook Nectar Kolor Preserve Shampoo is een heel zachte shampoo, die mijn haar uitstekend reinigt. De shampoo bevat een aantal verzorgende ingrediënten als zonnepitolie en Tea Tree olie. De zacht-frisse, muntachtige geur blijft ook na het uitspoelen aanwezig in mijn haar en werkt opwekkend voor mijn mind.

Na het wassen met deze shampoo voelt mijn haar schoon en lekker zacht. Gebruik van de conditioner maakt mijn haar nog zachter en vooral makkelijker doorkambaar, maar het is niet nodig om de conditioner na iedere wasbeurt te gebruiken. Ik doe het meestal om en om.

Nook Nectar Kolor Preserve Shampoo en Conditioner

De Nook Nectar Kolor Preserve Conditioner zit in een bruine tube, dit doseert voor een conditioner makkelijker dan vanuit een fles. Beide producten hebben een inhoud van 250 ml, maar er zijn ook grotere verpakkingen verkrijgbaar (die ik inmiddels heb).

Nook Nectar Kolor Preserve Shampoo en Conditioner

Nook Nectar Kolor Preserve Conditioner bevat dezelfde verzorgende oliën als de shampoo. Daarnaast bevat de conditioner ook een vorm van dimethicone (minerale olie), maar in tegenstelling tot de meeste conditioners die dimethicone bevatten, legt deze conditioner geen (voelbaar) laagje om mijn haar en maakt het niet slap of zwaar. Na gebruik voelt mijn haar zacht en heel natuurlijk aan.

De conditioner heeft dezelfde zacht-frisse geur als de shampoo.

Nook Nectar Kolor Preserve Shampoo en Conditioner

Ik gebruik de Nook Nectar Kolor Preserve Shampoo (€ 14,95/250 ml) en Conditioner (€ 16,95/250 ml) nu ruim twee maanden en ben enorm te spreken over de producten. Ze zijn fijn in gebruik, reinigen en verzorgen mijn haar uitstekend, mijn haar voelt zacht en natuurlijk en de kleurtjes in mijn haar (high- en lowlights) blijven mooi en glanzend. Ik wil absoluut meer van dit merk proberen!

Ik kocht de Nook Nectar Kolor producten via mijn kapster. De producten van Nook worden in Nederland gedistribueerd via Solo Industries.

Vind jij het belangrijk dat een shampoo SLS/SLES-vrij is? Kende jij dit merk al?

9 Comments on Nook Nectar Kolor Preserve Shampoo en Conditioner

 1. Antje van Dam
  9 april 2016 at 11:59 (6 jaren ago)

  Moet het om een reactie geplaatst te krijgen alleen maar positief zijn?

  Beantwoorden
  • Natasja
   9 april 2016 at 16:28 (6 jaren ago)

   Nee hoor, maar ik zit niet 24 uur per dag achter mijn laptop om reacties van nieuwe bezoekers goed te keuren 😉

   Beantwoorden
 2. Antje van Dam
  9 april 2016 at 11:58 (6 jaren ago)

  Jammer dat jullie niet mijn kleur blond hebben. Ik word ongelukkig van jullie donkere kleuren.

  Beantwoorden
 3. Marieke
  10 september 2015 at 18:09 (7 jaren ago)

  Ja, dit spreekt mij zeker weten aan! Klinkt erg goed zeg 🙂

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  10 september 2015 at 16:50 (7 jaren ago)

  Ken het merk niet.
  Maar ben weg van die mooie opvallende kleuren…..

  Beantwoorden
 5. Manon
  10 september 2015 at 15:48 (7 jaren ago)

  Wat een leuke verpakking, ik ken dit helemaal niet.

  Beantwoorden
 6. Jetske
  10 september 2015 at 14:38 (7 jaren ago)

  Super leuk stukje over de Nook producten ik als kapster ben zeer blij om met dit merk te
  werken en al veel tevreden klanten te hebben.

  Beantwoorden
 7. Krista
  10 september 2015 at 10:47 (7 jaren ago)

  Oh, wat een leuk flesje zeg, ik hou wel van dat retro-achtige! Klinkt goed, en de prijs valt me mee!

  Beantwoorden
 8. mireille
  10 september 2015 at 07:30 (7 jaren ago)

  Dat klinkt veelbelovend. Ik ken het merk nog niet,

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.