NOTD: natuurlijke nagellak van Benecos

Nagellak: ik ben er dol op. Ik heb ze in alle soorten, merken en kleuren. Het liefst breng ik iedere dag een ander kleurtje op, maar soms ontbreekt me ‘s avonds de puf om mijn “oude” nagellak eraf te halen en “weer helemaal opnieuw te beginnen”.

Het is natuurlijk hartstikke leuk, een mooi kleurtje op je nagels. Maar in veel merken nagellak zitten schadelijke stoffen als natriumlaurylsulfaat, aardolie, formaldehyde, DBP, tolueen en ftalaten, welke je nagels en huid geen goed doen. Ik probeer er dus wel een beetje op te letten, maar tot nu toe kon ik niet echt een merk vinden wat én fijn lakt, én een goede houdbaarheid heeft, én alleen maar natuurlijke ingrediënten heeft (en dan liefst ook nog een beetje betaalbaar is). Het enige compleet natuurlijke merk wat ik ooit eens geprobeerd heb, is Priti NYX, maar die kost € 14,95 per flesje, en de houdbaarheid was bedroevend.

Benecos nail polish

Maar onlangs heb ik kennis gemaakt met Benecos: een biologisch cosmeticamerk wat nagellak in haar assortiment heeft wat alleen maar natuurlijke ingrediënten bevat. Uiteraard heb ik deze aan een kritische test onderworpen, maar ik kan niet anders dan concluderen dat deze nagellak aan nagenoeg al mijn verwachtingen voldoet. De kleur die je op de foto’s ziet is “Spice Me Up”.

Allereerst de verpakking: de nagellak van Benecos zit in een rond, vrij kort flesje met een zwarte dop, deze heeft een inhoud van 9 ml (ter vergelijking: de lakjes van bijv. Catrice bevatten 10 ml). Doordat het flesje zo kort is, komt het kwastje tot nagenoeg onderin het flesje en kun je je nagellak tot het laatste restje opmaken (Vertel eens: wie heeft er ooit een flesje nagellak echt helemaal opgemaakt? Volgens mij niemand, want de meeste kwastjes zijn te kort om tot onderin het flesje te reiken). Een klein nadeel van de verpakking vind ik de brede dop, hierdoor zit je namelijk bij het aanbrengen van de lak in de schaduw van de dop te werken. Maar oefening baart kunst: ik heb nu onder de knie hoe ik hem onder een iets andere hoek kan aanbrengen, zodat ik voldoende licht heb.

Benecos Nail Polish

De nagellak van Benecos is vrij dun, dat was even wennen de eerste keer. Meestal heb ik bij dunne nagellak moeite om het netjes aan te brengen omdat hij vrij snel “wegloopt”. Daar heb ik bij deze nagellak geen last van, de nagellak blijft zitten waar ik hem aanbreng, en laat zich bovendien mooi gelijkmatig verdelen. De droogtijd is iets langer dan ik gewend ben van andere merken, hij blijft ook vrij lang een beetje plakkerig aanvoelen, terwijl hij dan al wel gewoon voldoende droog is om niet meer te beschadigen.

De houdbaarheid heeft mij positief verrast: de nagellak van Benecos blijft probleemloos 5 dagen mooi op mijn nagels (wel met een topcoat overigens). Waar andere merken na een dag of 2 à 3 al beginnen te chippen, vertoont deze na 5 dagen slechts een dun wit randje aan de top, iets wat niet te vermijden is als je net als ik hele dagen op een toetsenbord zit te rammelen.

Benecos Nail Polish

Ook de prijs is een ontzettende meevaller: een flesje Benecos nagellak kost € 6,85. Niet spotgoedkoop als je het vergelijkt met budgetmerken als Essence en Catrice, maar ook geen hoofdprijs zoals je voor sommige “grote” merken betaalt. Ik vind het in ieder geval uiterst betaalbaar. En voor dat geld krijg je dus een nagellak die je nagels niet aantast, maar zacht is voor je nagels. Bovendien bevatten de nagellakjes van Benecos een UV-remmer.

De nagellakjes van Benecos zijn o.a. te koop via de webshop van SoloBioMooi, een webwinkel die alleen maar natuurlijke en biologische huidverzorging, cosmetica en make-up verkoopt. Naast de nagellak verkoopt SoloBioMooi een complete make-up lijn van Benecos. Aangezien ik erg enthousiast ben over de nagellak, vermoed ik dat ik binnenkort meer producten van Benecos ga proberen, en dat je dus nog meer reviews hier op Beautyspots kunt lezen.

Gebruik jij weleens natuurlijke make-up producten? Kende je dit merk al?

6 Comments on NOTD: natuurlijke nagellak van Benecos

 1. Vera
  23 februari 2013 at 09:59 (5 jaar ago)

  Mooie kleur! Ik ken dit merk zelf nog niet, maar gebruik vaak SpaRitual ook een natuurlijk en veganistisch merk met o.a. bamboe in de nagellakken.

  Beantwoorden
 2. Ingrid
  19 februari 2013 at 18:33 (5 jaar ago)

  Hi Natasja, fijn dat je zo positief bent over de Benecos nagellakken! Heerlijk om gek te zijn op allerlei kleurtjes nagellakken als je ze zelf ook zo mooi kan opbrengen. Voor mij altijd een moeilijke klus :-).
  Groetjes,
  Ingrid

  Beantwoorden
 3. Leneke
  16 februari 2013 at 16:55 (5 jaar ago)

  Mooie review 🙂 Leuk om te lezen dat de lakjes zo goed bevallen. Ik heb de laatste tijd vrij veel van Benecos gekocht en ben er erg tevreden mee.

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 februari 2013 at 17:06 (5 jaar ago)

   Welke producten van Benecos kun je me aanraden?

   Beantwoorden
 4. jori
  16 februari 2013 at 10:04 (5 jaar ago)

  Klinkt goed Natasja…. En wat heb jij mooie lange nagels 🙂

  Beantwoorden
  • Natasja
   16 februari 2013 at 17:07 (5 jaar ago)

   Thanks! Inmiddels zijn ze iets korter, ik heb ze donderdagavond een “grote beurt” gegeven 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.