Odorex Ultra Protect deodorant: de oplossing gevonden?

Zoals jullie wellicht wel weten, worstel ik al een tijdje met een probleem. (Overmatig) zweten en een deodorant die dat niet meer aan kon. Ik weet niet of dit vroege overgangsverschijnselen zijn of iets anders, maar vervelend is het wel. Ik rook mezelf regelmatig, en werd daar best onzeker van. Iedereen die dit probleem herkent , zal vast ook dat onzekere gevoel wel herkennen. Ik had al een paar keer een andere deodorant geprobeerd, maar tot nu toe zonder goed resultaat. Tot ik onlangs bij het Kruidvat een willekeurige deo uit het schap pakte en deze mee naar huis nam. Odorex Ultra Protect , ik meende hier goede verhalen over gehoord te hebben. Of hij ook bij mij werkt, vertel ik je in dit artikel!

Odorex Ultra Protect

Odorex Ultra Protect deodorant

Odorex Ultra Protect biedt een sterkere werking dan Odorex Regular. Het is speciaal ontwikkeld voor personen die nèt wat extra zekerheid nodig hebben op momenten van extra inspanning, warmte of stress. De gebruiksvriendelijke spray is mild voor de huid en bevat géén alcohol!

Het was volgens mij al heel wat jaren geleden sinds ik voor het laatst een deodorant van Odorex gebruikt had. Geen idee waarom, want het is natuurlijk één van de bekendste deodorant-merken. De belofte van een sterkere werking sprak mij erg aan.

Odorex Ultra Protect Odorex Ultra Protect belooft 48 uur te werken tegen overmatige transpiratie. Nu hoeft die 48 uur niet van mij, want ik douche sowieso iedere ochtend. En op heel warme dagen ‘s avonds nog een keertje extra. Wat ik verwacht van een deodorant, is dat hij me van ‘s ochtends vlak na het douchen tot ‘s avonds fris houdt. Ok, als hij ‘s nachts ook nog een beetje doorwerkt is dat mooi meegenomen. Maar mijn vorige deodorant (van Dove) hield het soms nog geen paar uur vol. En dan heb ik het niet eens over de extreem warme dagen van afgelopen zomer.

Odorex Ultra Protect Ingrediënten

Over ingrediënten van deodorants weet ik niet zoveel, dus daar kan ik ook niet zoveel over zeggen. Wat ik herken, zijn Dimethicone (wat ik vrij opvallend vind, want volgens mij is het laatste wat je wilt, de huid van je oksels afsluiten), Parfum en Vitamine E. Goed om te weten: de deodorant bevat geen alcohol. En hij prikt inderdaad niet bij het aanbrengen, ook niet als ik vlak daarvoor mijn oksels geschoren heb. 1-0!

Odorex Ultra Protect Odorex Ultra Protect Gebruik en werking

Over het gebruik van een deodorant hoef ik jullie denk ik niets uit te leggen, toch? Je brengt hem aan op schone oksels, dat is wel heel belangrijk voor een optimale werking. Dat betekent in mijn geval: ‘s ochtends na het douchen. Op de flacon staat dat je hem royaal moet aanbrengen, maar ik gebruik gewoon net zoveel als ik altijd doe. De deo prikt dus niet, en voelt niet nat aan bij het aanbrengen. De geur is typisch deo-achtig: fris maar ook een beetje zacht. En zeker niet te overheersend.

Ik had geluk, want vlak nadat ik Odorex Ultra Protect in gebruik nam, gingen de temperaturen weer omhoog. Voor de zoveelste keer dit jaar 😉 Maar dus wel een mooie gelegenheid om hem echt goed te testen.

Vanwege de anti-transpirant werking had ik verwacht dat ik niet of niet veel meer zou zweten. Dat is niet helemaal het geval, of nou ja: misschien iets minder. Vooral op de dagen dat de temperatuur boven de 25 graden kwam hield ik het niet helemaal droog. Maar, en dat is voor mij het aller belangrijkste: ik rook geen transpiratie geur meer. Niet na een paar uur, niet aan het eind van de middag en niet toen ik naar bed ging. Odorex Ultra Protect houdt me dus echt een hele dag fris, en ik kan niet zeggen hoe blij ik daarmee ben! Ik zit daardoor letterlijk beter in mijn vel, en heb niet meer die onzekerheid over het feit of ik wel of niet naar zweet stink. Ik vind het dus ook echt een aanrader!

Odorex Ultra Protect kost € 5,99 en is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen. Meer informatie over alle deodorants vind je op de eigen website van Odorex.

9 Comments on Odorex Ultra Protect deodorant: de oplossing gevonden?

 1. Bianca
  7 november 2018 at 07:12 (6 maanden ago)

  Mijn normale Odorex deodorant werkt niet meer goed genoeg, dus deze variant ga ik zeker eens gebruiken x

  Beantwoorden
 2. Evelien
  6 november 2018 at 14:56 (6 maanden ago)

  Hij klinkt wel fijn, maar ben erg dol op m’n Lady Speedstick! Op de één of andere manier hou ik niet meer zo van spraybussen. Ik heb er altijd wel eentje in m’n tas, om even snel op te frissen onderweg.

  Beantwoorden
 3. Marleen
  5 november 2018 at 11:32 (6 maanden ago)

  Handige review zeg, denk dat ik ook even naar de winkel ga om het te testen

  Beantwoorden
 4. Susan happy Tante Betsy blogger
  5 november 2018 at 09:13 (6 maanden ago)

  Hoi Natasja ik gebruik al enkele jaren met veel tevredenheid Odorex extra dry lotion (toevallig nu in de aanbieding bij de Kruidvat zie ik online als ik even de juiste naam google ;)).
  Ik heb ook altijd last gehad van overmatig zweten en de daarbij horende geurtjes, ronduit irritant en dus ook altijd een kleine deo in mijn tas.
  Jarenlang stond dat flesje al bij ons in de toiletkast (wellicht blijven staan van de exvriendin van manlief) en was ik er wel benieuwd naar maar nooit gebruikt. Totdat ik het genoeg vond na vanalles uitproberen, geen enkele deo deed het hem voor mij. Ik heb zelfs ook zo’n kristallen deo stick gebruikt.
  Ik heb totaal geen verstand van ingredienten, maar ben zo blij met het resultaat. Nooit maar dan ook nooit natte oksels in mijn aansluitende Tante Betsy jurkjes. Ik kan ze ook twee keer dragen en ga zelf altijd om de dag onder de douche. Ik gebruik het ook altijd na het scheren (wat afgeraden wordt het flesje en verpakking) en heb nergens problemen mee.
  Dus als je nog een stapje verder wilt is dit het ultieme produkt van Odorex ;). Knuff!

  Beantwoorden
  • Susan happy Tante Betsy blogger
   5 november 2018 at 09:20 (6 maanden ago)

   Oh ja de oksels van mijn jurkjes zijn dus ook nooit nat hihi. En ik breng het aan met een wattenschijfje welke ik bewaar in een klein afsluitbaar zakje. Daardoor doe ik echt mega lang met deze lotion.
   Oh ja nu dus wel interessant met een 1+1 gratis actie bij kruidvat. Hihi ik klink echt als een reclameblok. Knuff!

   Beantwoorden
 5. Annette
  4 november 2018 at 10:48 (6 maanden ago)

  Ik kan niet tegen spuitbussen daar krijg ik enorme uitslag van onder mijn oksels. Ik houd het dus al jaren bij een stick. Voor mij als stevige zweter staat de Secret deodorant op nr. 1 en die van Suave op nr. 2 die zijn beiden heel goed. In NL alleen online te koop.

  Beantwoorden
 6. Erna
  4 november 2018 at 08:14 (6 maanden ago)

  Als je nog eens een echte goede Deo wilt gebruiken, probeer de iceguard. Hij is te koop bij Holland & barret. 100% natuurlijk. Het is een kristal die je nat maakt onder de kraan en dan onder je oksel smeert. Ik heb ook goedkopere versies geprobeerd maar die werken niet. Krijg je toch een soort van muf luchtje, geen zweet maar muf. Hij is €9,95 maar ook regelmatig in aanbieding. Gaat super lang mee, en omdat hij een ‘vaste vorm’ heeft, ook makkelijk mee te nemen op reis in handbage omdat je het niet hoeft op te tellen bij de ‘liquids’ de je mee mag nemen. Beste Deo ooit!!!

  Beantwoorden
 7. Esther Messing
  4 november 2018 at 08:10 (6 maanden ago)

  Ik ren morgen dus gelijk nsar de winkel voor deze deodorant. Ben de laatste tijd ook echt aan het uitvogelen welke deodorant nu goed werkt, maar nog geen perfecte gevonden. Dus deze is na jou verhaal het proberen waard. Thanks voor het advies. Liefs Esther

  Beantwoorden
 8. chucky1012
  4 november 2018 at 06:54 (6 maanden ago)

  Dit is een fijne review
  Deze ga ik zeker kopen…
  Hetzelfde probleem herken ik…..
  Ook als men met in het ov. zit.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.