OGX Strength & Body + Bamboo Fiber-Full haarverzorging

Hoewel ik over het algemeen gewoon erg blij ben met mijn dikke haarbos, is het ook weleens lastig de juiste haarverzorging te vinden. Veel shampoos maken het te stug, waardoor er met de borstel niet meer doorheen te komen is. En veel conditioners maken het juist weer te slap, waardoor het als een pannenkoek op mijn hoofd ligt šŸ˜‰ Toen ik over de nieuwe OGX Strength & Body + Bamboo Fiber-Full haarverzorgingslijn hoorde, was ik dan ook erg nieuwsgierig. Zou dit voor mijn haar wat zijn? Ik heb de producten getest en vertel je vandaag mijn ervaring!

OGX Strength & Body + Bamboo Fiber-FullOGX Strength & Body + Bamboo Fiber-Full shampoo en conditioner

OGX is een heel mooi haarverzorgingsmerk met een luxe salon-uitstraling. Het merk kiest bewust en voor eerlijke ingrediƫnten, je vindt er dan ook geen parabenen of SLS. De producten zijn niet getest op dieren, en de verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled materiaal. En het mooiste is: je vindt de producten van OGX gewoon bij de drogist!

Ook bij de nieuwe OGX Strength & Body + Bamboo Fiber-Full haarverzorgingslijn zie je de bewuste keuzes terug. In plaats van bamboe-extract toe te voegen, kiest OGX ervoor om de volledige vezels van de bamboe plant te gebruiken. Dit bijzondere ingrediĆ«nt zorgt ervoor dat er frictie ontstaat tussen de haarlokken. En hierdoor lijkt het voller en dikker. Nu hoeft mijn haar niet persĆ© dikker te lijken, maar het kan er wellicht wel voor zorgen dat mijn haar niet als een pannenkoek op mijn hoofd ligt. Maar in plaats daarvan weelderig danst šŸ˜‰ Daarnaast beloven de producten de elasticiteit van het haar te verbeteren, haarbreuk te voorkomen en het haar sterker te maken.

OGX Strength & Body + Bamboo Fiber-FullOGX Strength & Body + Bamboo Fiber-Full Shampoo

Sinds ongeveer een jaar was ik mijn haar niet meer iedere dag, maar om de andere dag. Dit zorgt ervoor dat ik sowieso om de andere dag een kwartier later kan opstaan omdat ik mijn haar niet hoef te fƶhnen. En waar ik eerst bang was dat ik dan halverwege de tweede dag met een vette bos haar zou rondlopen: dat is echt niet zo. Wel merk ik dat hierdoor niet iedere shampoo mijn haar met ƩƩn keer wassen schoon krijgt, meestal moet ik het twee keer wassen. Dit heeft overigens ook te maken met het feit dat mijn haar zo dik Ʃn halflang is, en ik iedere dag wat haarlak gebruik.

OGX Strength & Body + Bamboo Fiber-FullDe OGX Strength & Body + Bamboo Fiber-Full shampoo bevat inderdaad geen SLS of SLES. Wel bevat het Ammonium Lauryl Sulfate, volgens verschillende websites zou dit net zo slecht zijn voor je hoofdhuid (als in: irriterend). Wetenschappelijke (en begrijpbare) informatie erover kan ik niet vinden, dus ik durf er geen concrete uitspraak over te doen. Sowieso heeft mijn hoofdhuid geen last van dit soort ingrediƫnten, dus ik kan hem gewoon veilig gebruiken. Naast de eerder genoemde bamboevezels (die hoog in de ingrediƫntenlijst staan) staan er nog meer natuurlijke planten- en kruidenextracten in de lijst. Parfum staat vrij ver onderin de lijst.

De shampoo van OGX doet luxe aan door de werkelijk heerlijke, groene geur. Het is een geur waardoor ik me in een luxe kuuroord midden in een tropisch regenwoud waan, zeg maar. De shampoo reinigt mijn haar goed, maar ik moet het meestal wel twee keer wassen. Maar zoals ik hierboven al vertelde, komt dat vooral door het feit dat mijn haar zo dik is en ik iedere dag haarlak gebruik.

Na het uitspoelen voelt mijn haar zacht en schoon aan, en is redelijk doorkambaar.

OGX Strength & Body + Bamboo Fiber-FullOGX Strength & Body + Bamboo Fiber-Full conditioner

Hoewel de shampoo alleen mijn haar al redelijk zacht maakt, gebruik ik na het wassen altijd een conditioner, dus ook in het geval van de OGX Strength & Body + Bamboo Fiber-Full lijn. Niet alleen om mijn haar na het wassen beter doorkambaar te maken, maar vooral ook om te voorkomen dat mijn haar op de tweede dag (dus de dag dat ik het niet was) te erg gaat pluizen. De conditioner heeft dezelfde hemelse groene geur als de shampoo, en doordat je de conditioner even laat inwerken, blijft de geur ook na het uitspoelen aanwezig in mijn haar ā™„

OGX Strength & Body + Bamboo Fiber-FullOok bij de conditioner staat bamboevezel ver bovenin de ingrediĆ«ntenlijst, gevolgd door sojaproteĆÆne. En ook hier vind je weer de nodige natuurlijke planten- en bloemenextracten. De conditioner bevat wel dimethicone (een minerale olie) maar ik ervaar hier geen hinder (slap, zwaar haar) van.

OGX Strength & Body + Bamboo Fiber-FullWerking

Zoals je op de foto hierboven ziet, heeft de conditioner een vrij dunne textuur. Dunner dan de meeste conditioners in ieder geval. Hij laat zich heel makkelijk door mijn haar verdelen, en ik merk meteen al dat deze conditioner geen verzwarend laagje rond mijn haar legt. Na het inwerken en uitspoelen voelt mijn haar zacht, maar wel op een heel natuurlijke manier. Tijdens het fƶhnen komt steeds de heerlijke geur voorbij, mmmmm! Mijn haar laat zich uitstekend stylen, heeft de flexibiliteit die het nodig heeft om goed in model te zitten en blijft gedurende de dag ook goed zitten. De dag nadat ik het gewassen heb, pluist het bovendien beduidend minder, voor mij een erg prettig bijkomend voordeel.

Ja, ik vind de OGX Strength & Body + Bamboo Fiber-Full haarverzorging echt ontzettend fijn! De lijn bevat naast de genoemde producten ook nog een Thickening Root Booster, deze ga ik zeker ook nog een keer proberen. De producten kosten ā‚¬ 10,99 per stuk (voor 385 ml in het geval van de shampoo en conditioner) en zijn vanaf heden verkrijgbaar bij onder andere Kruidvat, Trekpleister, DA, DIO en de betere zelfstandige drogist. Meer informatie over de producten vind je op de Nederlandse website. Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

5 Comments on OGX Strength & Body + Bamboo Fiber-Full haarverzorging

 1. Hennie
  20 augustus 2017 at 06:22 (11 maanden ago)

  Leuk om jouw review te lezen! Ik was ook erg blij met deze lijn en gebruik de producten trouw.

  Beantwoorden
 2. Talitha
  18 augustus 2017 at 12:14 (11 maanden ago)

  Ik heb ze ook, ik had nog paybackpunten op mijn kaart staan die zouden komdn te vervallen en heb daarvoor deze shampoo en de mooie bruine nagellak die je hier laatst liet zien van catrice gehaald ik ben er ook erg blij mee omdat mijn haar idd veel beter valt en voller lijkt, en het ruikt zo heerlijk!

  Beantwoorden
 3. chucky1012
  18 augustus 2017 at 08:51 (11 maanden ago)

  Fijne review en hier ben ik zo benieuwd naar…..

  Xoxo

  Beantwoorden
 4. bychristiana
  18 augustus 2017 at 08:14 (11 maanden ago)

  Leuk om jouw review ook te lezen. Ik ben zelf ook altijd wel enthousiast over het merk OGX. En inderdaad, de geuren zijn zo lekker, vind ik altijd wel Ć©cht toegevoegde waarde hebben in haarverzorging.

  Beantwoorden
 5. Marije
  18 augustus 2017 at 08:05 (11 maanden ago)

  Oei deze wil ik proberen aangezien ik ook last heb van platte pannekoek haar (mooie omschrijving trouwens)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.