Opgemaakt in januari: merk ik al verschil?

De eerste maand van 2021 is alweer voorbij gevlogen, en dus is het tijd voor mijn eerste ‘Opgemaakt’ artikel. Zoals ik jullie eerder vertelde, is één van mijn goede voornemens voor 2021 om minder plastic afval te creëren, ook op de badkamer. Dat doe ik onder andere door meer verpakkingsvrije producten te gebruiken, en daar ben ik ook al mee begonnen. Ik was dan ook erg benieuwd of ik al verschil zou merken in dit ‘Opgemaakt in januari’ artikel. Jij ook? Lees dan snel verder!

Opgemaakt in januari

Opgemaakt in januari

Als je bovenstaande ‘Opgemaakt in januari’ foto vergelijkt met eerdere maanden, dan zie je meteen dat het mandje waar ik de producten in verzamel, te zien is. Dat was de afgelopen maanden wel anders, soms paste het niet eens allemaal in het mandje. Dus in dat opzicht merk ik al wel verschil. Maar het is misschien te vroeg om hier meteen al conclusies uit te trekken, eerst maar eens een paar maanden op rij afwachten. Voor deze maand is mijn ‘minder afval’ challenge in ieder geval geslaagd!

Opgemaakt in januari

Over deze handcrème van Organic Shop verschijnt binnenkort een review. Ik heb inmiddels de tweede tube in gebruik, want de eerste heb ik opgemaakt in januari. Organic Shop is een merk wat ik vorig jaar heb leren kennen na ontvangst van een perspakket. Ik heb later zelf nog enkele producten ervan gekocht, waaronder deze handcrème. Soon more!

Opgemaakt in januari

Van mijn favoriete Wat Maakt Je Mooi bodybutter maakte ik deze maand minder op. En dat kwam doordat ik ook heel vaak de Solid Bodybutter van What’s Soap, Doc? heb gebruikt. En dat scheelde dus minstens één plastic potje afval!

Opgemaakt in januari

De Pure Amandelolie van De Tuinen gebruik ik al een hele tijd, voor het verwijderen van mijn make-up. Amandelolie is best zuinig in gebruik, want ik heb per keer maar een beetje nodig. Ik weet niet of het gaat lukken om hiervoor een verpakkingsvrij alternatief te vinden, maar ik houd mijn oren en ogen open!

Een tijdje geleden schreef ik over de Day en Night Cream van SkinAcademy Zero. Vooral de Night Cream beviel mij zó goed, dat ik hem helemaal heb opgemaakt!

Een lipstick opgemaakt!

Iets wat ik bijna nooit opmaak: een lipstick. En als je weet hoeveel lipsticks ik heb (ik denk 40 of 50) dan is het ook best heel bijzonder dat ik deze van Pupa helemaal opgemaakt heb. Maar ja, ik heb hem de afgelopen maanden bijna dagelijks gedragen, dus dan is het ook wel weer logisch. Het was een Limited Edition, maar gelukkig heb ik een net zo mooie rode kleur nog kunnen vinden bij Huidverzorging Mireille.

Op de achtergrond zie je ook twee flacons scheergel van het Albert Heijn huismerk Care. Daar gaan er iedere maand wel één of twee van op, dus die noem ik niet meer zo uitgebreid.

Niet op de foto

Het was dus een heel bescheiden mandje producten wat ik heb opgemaakt in januari. Maar, er waren nog een paar producten die opgegaan zijn, die niet op de foto staan. Simpelweg omdat ze geen verpakking hebben, en er dus niets is om te laten zien. Dat zijn de tweede Lush Polar Bear zeep uit de Kerstcollectie, en de eerste shampoobar van Skoon, waar ik onlangs een review over schreef.

Ik denk dat ik volgende maand nog wel wat meer verpakkingsvrije producten ga opmaken, dus ik ben benieuwd of mijn mandje dan nóg leger is!

Gebruik jij veel verpakkingsvrije producten op de badkamer?

1 Comment on Opgemaakt in januari: merk ik al verschil?

  1. chucky1012
    4 februari 2021 at 20:25 (1 jaar ago)

    Goed van jou dat het eerst opmaken van beautyproducten wat je al hebt eerst opgemaakt wordt…

    Xoxo

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.