Opgemaakte producten in augustus en september

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een ‘opgemaakt-artikel’ plaatste. De reden hiervoor is heel eenvoudig: ik maakte niet zoveel meer op. Veel producten gaan na het testen naar mijn moeder, zussen en vriendinnen, en de producten die ik zelf houd, gebruik ik meestal in combinatie met andere producten, waardoor er zelden een tube of potje leeg gaat. Maar met een verhuizing in het vage vooruitzicht, en na het lezen van het boek ‘Opgeruimd’ wat ik van lezeres Ingrid kreeg, besloot ik anderhalve maand geleden om eens wat bewuster producten te gaan gebruiken, zodat er weer wat flesjes de badkamer uit kunnen. Daarom kan ik je vandaag laten zien wat ik van half augustus tot eind september heb opgemaakt op beautygebied!

Opgemaakte producten

Opgemaakte producten in augustus en september

Ik stond er van te kijken dat het nog best hard ging met opgemaakte producten, toen ik eenmaal besloten had om wat kritischer producten te gaan gebruiken. Dat wil zeggen: eerst flesjes leegmaken voor ik een nieuw, ander exemplaar op de badkamer zet. Er stonden best veel half aangebroken flesjes van bijvoorbeeld shower gel. Daarnaast zijn er producten zoals haarlak, die gewoon altijd ‘doorgaan’. Hieronder laat ik per categorie zien wat ik heb opgemaakt:

Opgemaakte producten

Mijn opgemaakte producten op het gebied van gezichtsverzorging zijn drie producten die ik ontzettend fijn in gebruik vond: de Cenzaa Silky DNA Solution (klik hier voor mijn review), de Makeup Revolution Pro Cleanse (ook hierover schreef ik een review: klik) en de Dermalogica PreCleanse (klik hier voor een midi-review over verschillende Dermalogica producten). Alle drie zijn het producten die ik absoluut weer opnieuw zou kopen, ware het niet dat er alweer een aantal nieuwe producten staan te wachten om getest en gereviewed te worden.

Opgemaakte producten

Van Lush Showergels heb ik altijd minimaal twee varianten op de badrand staan, maar de laatste tijd stond het een beetje érg vol. Ik heb daarom maar eens alle restanten opgemaakt, en dat is goed gelukt zoals je ziet 🙂 Inmiddels staan er weer twee andere geuren op de badrand: Twilight en Hot Toddy, mmmmm!

Opgemaakte producten

Cocoa Pink Goat Milk & Honey Body Lotion is één van mijn favoriete bodylotions (dit was één van mijn eerste reviews op Beautyspots, hihihi!), hier heb ik altijd een aantal flessen (in verschillende geuren) van in de kast staan. Afgelopen maand maakte ik de geur American Cream op. Daarnaast maakte ik nog een Shower Wash op: de heerlijke geur Milk Talk van Etude House.

Opgemaakte producten

Op het gebied van haarverzorging maakte ik de Nook Nectar Kolor Shampoo en het Mylène Cherry Mix haarmasker op. Van beiden staat inmiddels weer een nieuwe verpakking op de badkamer 🙂

Opgemaakte producten

Shower Foams, zoals deze heerlijke Ayurveda Foam Gel van AH, gebruik ik behalve voor een luxe douchesessie, ook vaak voor het scheren van mijn oksels, bikinilijn en benen. Hierdoor stond mijn scheergel van Gilette al een hele poos werkeloos in de kast. Ik ben nu alle Shower Foams en scheergel aan het opmaken, ik heb de afgelopen anderhalve maand deze twee opgemaakt.

Opgemaakte producten

Tot slot mijn opgemaakte producten op het gebied van haarstyling: de geweldige Less is More Elderflower Salt Spray is op (derde flacon al!), en nu moet ik van mezelf eerst andere stylingproducten opmaken voor ik een nieuwe mag kopen (*trekt pruillip*). De haarlak die ik sinds een paar maanden gebruik, is de All-day hold Hairspray uit de John Frieda Luxurious Volume lijn. De ene fles was al ver op toen ik begon met deze ‘Opperdeplop’-sessie, de andere ging vorige week op.

Maak jij vaak producten op, of heb je net als ik meerdere soorten van een product op de badkamer staan?

12 Comments on Opgemaakte producten in augustus en september

 1. Cindy
  7 oktober 2015 at 20:44 (7 jaren ago)

  Leuk om te lezen. Logisch dat je normaal niet zoveel opmaakt als beautyblogger, heb er zelf al moeite mee.
  Heb ook altijd veels te veel open staan. Bewaar bv mijn douchegels in een ladekastje in de douche, toen ik ze voor het laatst telde zaten er 26 in….Allemaal aangebroken he? Dus ook veel aan het opmaken nu. En zo weinig mogelijk nieuwe verpakkingen aanbreken. Ben op de goede weg 😉

  Beantwoorden
 2. Wojis
  7 oktober 2015 at 19:47 (7 jaren ago)

  Veel, lekker hoor, ruimte voor nieuwe producten. Lekker veel Lush producten. Ik houd van de opgemaakt review spots op blogs, kan je zien dat het echt gebruikt is en dat iemand niet verspild. Ik maak ook zoveel mogelijk op en anders geef ik het weg, geef veel weg ook van wat ik krijg. Je kan toch niet alles zelf opmaken en weggooien is zonde.

  Beantwoorden
 3. Annette
  7 oktober 2015 at 15:37 (7 jaren ago)

  Wat een lekkere hoeveelheid. Ik heb ook weer een filmpje gemaakt. Het was bij mij ook weer heel veel van de afgelopen weken. Nu heb ik natuurlijk ook een dochter die lekker meehelpt 🙂 dan gaat het extra hard soms.

  Beantwoorden
 4. Manon
  7 oktober 2015 at 14:34 (7 jaren ago)

  Woowie wat heb je veel lush producten opgemaakt

  Beantwoorden
 5. Marieke
  7 oktober 2015 at 13:55 (7 jaren ago)

  Zo, je hebt een hoop opgemaakt zeg! Ik heb voor mezelf als regel dat ik pas iets nieuws koop wanneer ik wat opgemaakt heb. Dat lukt aardig goed. Dat doe ik eigenlijk met alles, ook met voedingsmiddelen en kleding bijvoorbeeld. Het huis raakt anders overvol hier, zoveel ruimte hebben we hier namelijk niet :-)In principe gaat alles dus op, maar ik geef ook wel eens dingen door aan een vriendin. Zo wordt er niks weggegooid.

  Beantwoorden
 6. Krista
  7 oktober 2015 at 13:42 (7 jaren ago)

  Wouw, lekker opgeruimd zo! Ik vind opgeruimd-blogposts sowieso altijd leuk om te lezen, zo zie je welke producten echt gebruikt worden.

  Beantwoorden
 7. Talitha
  7 oktober 2015 at 12:03 (7 jaren ago)

  Wow dat is nog eens opruimen.. zoveel maak ik nooit op in zo’n korte tijd.

  Beantwoorden
 8. Angela Schaaf
  7 oktober 2015 at 09:11 (7 jaren ago)

  Wow jij hebt hard gewerkt in de badkamer……en wat zul je na al dat harde werken extra lekker ruiken!

  Super leuk artikel weer!

  Beantwoorden
 9. Bianca
  7 oktober 2015 at 08:38 (7 jaren ago)

  Je hebt lekker veel opgemaakt! Zelf maak ik elke maand een berg op en kom nog niet door mijn voorraad heen, en dan koop ik al minder dan eerst 🙂

  Beantwoorden
 10. mireille
  7 oktober 2015 at 07:45 (7 jaren ago)

  Erg hè. Huidverzorging maak ik altijd wel netjes op. Maar douche, bad en haarproducten mmmm ik denk dat ik ook maar eens opruiming ga houden.

  Beantwoorden
 11. chucky1012
  7 oktober 2015 at 07:10 (7 jaren ago)

  Dat zijn veel producten die je had opgemaakt!
  Leuk mandje waar je de lege spullen in had gedaan.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.