Organic Shop Hand & Nail Creambalm en Creambutter

Nooit eerder was de verzorging van je handen zo belangrijk als nu. ‘Was je handen stuk’: we doen het allemaal braaf (ik wel in ieder geval). Maar zeker in de afgelopen koudere maanden waren mijn handen regelmatig letterlijk stuk van het vele wassen. Natuurlijk smeer ik ze nog vaker in dan anders, en zoek daarbij ook regelmatig naar nieuwe goede handcrèmes. En ik heb er weer eentje (eigenlijk twee) gevonden: Organic Shop Hand & Nail Creambalm en Creambutter.

Organic Shop Hand & Nail Creambalm en Creambutter

Organic Shop Hand & Nail Creambalm en Creambutter

Ik heb het merk Organic Shop afgelopen jaar leren kennen, dankzij mijn blog ♥ Alle producten bevallen mij zo ontzettend goed, en bevatten bovendien mooie, verzorgende ingrediënten. Win-win dus! Een tijdje geleden was mijn handcrème op, en ik besloot even bij Albert Heijn te kijken of ik daar een fijne handcrème kon vinden. Zodat ik die meteen met mijn bestelling kon laten meeleveren. Ik zag de Organic Shop Hand & Nail Creambalm en Creambutter, die ook nog eens heel betaalbaar bleken. Ik heb ze allebei inmiddels al een hele tijd in gebruik, en heb onlangs zelfs beide tubes opnieuw besteld.

Organic Shop Hand & Nail Creambalm en Creambutter

Organic Shop Hand & Nail Creambutter Ylang-Ylang & Burity

In totaal zijn er drie verschillende handcrèmes van Organic Shop verkrijgbaar (bij Etos), bij AH zijn er online twee verkrijgbaar. Ik besloot ze gewoon maar allebei te bestellen, en te kijken welke het beste zou bevallen.

Organic Shop Hand & Nail Creambalm en Creambutter

Zoals ik van de producten van Organic Shop gewend ben, bevat de Creambutter prachtige, verzorgende natuurlijke ingrediënten. Zoals Sheaboter (het állerfijnste verzorgende ingrediënt, vind ik), Ylang-ylang olie en Buriti-olie. Deze laatste is wat minder bekend (bij mij in ieder geval), maar blijkt bekend te staan om zijn verzorgende en verzachtende werking. De producten zijn BDIH gecertificeerd, dit is één van de bekendste en strengste certificaten op het gebied van natuurlijke, biologische cosmetica in Duitsland.

De Creambutter heeft een volle, rijke textuur die desondanks uitstekend uitsmeert. Het intrekken gaat lekker vlot, waarna een rijk verzorgend laagje achterblijft op mijn handen. Vanwege die rijke verzorging gebruik ik de Creambutter voornamelijk ’s avonds voor ik ga slapen, of op dagen dat mijn handen het echt heel zwaar hebben.

Organic Shop Hand & Nail Creambalm en Creambutter

De Organic Shop Hand & Nail Creambutter heeft een heerlijke warme, kruidige geur. Een geur die een ontspannende werking heeft, en daardoor het gebruik voor ik ’s avonds naar bed ga, nóg fijner maakt ♥

Organic Shop Hand & Nail Creambalm en Creambutter

Organic Shop Hand & Nail Creambalm Cherry & Lotus

Ik moet eerlijk bekennen dat deze variant als eerste in mijn virtuele winkelwagentje lag, puur vanwege de naam 😉 Ik ben gek op op alles wat met kersen te maken heeft, of het nu om de vruchten, de bloesem, of een verzorgingsproduct met kersen-extract gaat.

Organic Shop Hand & Nail Creambalm en Creambutter

Ook de Organic Shop Hand & Nail Creambalm bevat veel heerlijke verzorgende boters en oliën, en natuurlijke bloemen- en plantenextracten. Ik word er blij van!

De Creambalm heeft een wat dunnere textuur dan de Creambutter, maar voelt nog steeds lekker romig aan. Ook deze laat zich uitstekend verdelen en in de huid masseren, en trekt goed in. Het verzorgende laagje wat achterblijft, voelt ook weer comfortabel en verzorgend aan, zonder té vet te zijn. Vanwege de wat dunnere textuur gebruik ik deze vooral overdag.

De Creambalm heeft een heerlijke zoete, licht kruidige geur.

Prijs en verkrijgbaarheid

Zoals ik aan het begin van het artikel al vertelde, ben ik inmiddels al aan mijn tweede tubes Organic Shop Hand & Nail Creambalm en Creambutter begonnen. Ik vind ze heerlijk in gebruik, en ze geven mijn handen de verzorging die ze nu zo hard nodig hebben. Helaas kunnen ze niet helemaal voorkomen dat mijn handen zo nu en dan ‘stuk’ zijn, maar ze helpen de ergste schade van het vele wassen wel voorkomen. De handcrèmes zijn onder andere verkrijgbaar bij Etos (en dus ook online bij Albert Heijn), ze kosten slechts € 2,49 per stuk. Echt een koopje voor zulke fijne producten!

2 Comments on Organic Shop Hand & Nail Creambalm en Creambutter

 1. Miranda Aerts
  24 juni 2021 at 22:21 (1 jaar ago)

  Wow, dat ze voor die prijs zulke goede, fijne producten kunnen maken!
  Ze klinken echt heel fijn 🙂

  Beantwoorden
 2. Neeltje
  23 juni 2021 at 22:11 (1 jaar ago)

  Dat klinkt goed. Ik ga deze ook eens proberen!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.