Organic Shop: natuurlijke betaalbare verzorging

De afgelopen jaren is het aanbod natuurlijke verzorgingsproducten enorm gegroeid. En dat is uiteraard ontzettend goed nieuws! Onlangs kreeg ik een pakketje opgestuurd van Organic Shop, een merk natuurlijke, pure verzorgingsproducten die heel betaalbaar en makkelijk verkrijgbaar zijn. Ik vertel je er graag meer over!

Organic Shop

Organic Shop natuurlijke verzorgingsproducten

Ik heb de afgelopen jaren heel veel natuurlijke verzorgingsproducten mogen testen voor Beautyspots. Ik gebruik heel graag natuurlijke verzorging, alleen moet de werking voor mij wel gewoon goed zijn. Dat laatste is gelukkig al lang geen probleem meer, de meeste natuurlijke verzorgingsproducten zijn van een dermate goede kwaliteit dat je op geen enkel vlak meer compromissen hoeft te sluiten.

Het belangrijkste uitgangspunt van Organic Shop bij het ontwikkelen van alle producten is, naast het gebruik van gecertificeerd natuurlijke ingrediënten, om ervoor te zorgen dat elk product een unieke sensorische én sensibele ervaring wordt. Met andere woorden: je krijgt er plezier van qua geuren en texturen én je perfectioneert je schoonheid! Dit alles voor heel betaalbare prijzen, omdat Organic Shop hoogwaardige natuurlijke cosmetica voor iedereen toegankelijk wil maken.

Alle producten van Organic Shop hebben eenvoudige, effectieve formules en dito verpakkingen. De samenstellingen zijn heel puur en dus zonder parabenen, SLS, minerale oliën, siliconen en polyethyleen (plastic). Organic Shop gebruikt voor alle producten de maximale hoeveelheid aan natuurlijke ingrediënten en alle formules bevatten gecertificeerde biologische extracten en oliën. De producten zijn gecertificeerd volgens de Duitse BDIH-standaard en de internationale standaard COSMOS NATURAL.

Organic Shop

Organic Shop Tropical Coconut & Shea Moisturising Shampoo

Organic Shop Coconut & Shea Shampoo is een rijke, hydraterende shampoo, geïnspireerd door tropische eilanden. Het heerlijke kokosaroma van deze intensief verzorgende shampoo heeft een aangenaam intense geurbeleving. Het biologische kokosextract herstelt het haar en is intensief vochtregulerend voor een mooi glanzend resultaat. De toegevoegde biologische sheabutter heeft een herstellende werking en voorkomt dat het haar pluizig wordt.

Gewone shampoos danken hun ‘schuimability’ aan het ingrediënt SLS of SLES. Maar helaas hebben deze stoffen vaak een uitdrogende of irriterende werking op de hoofdhuid. Als we het echter over de werking van een natuurlijke shampoo zonder deze ingrediënten hebben, is voor mij één van de grootste ‘ergernissen’ als een shampoo onvoldoende schuimt. Ik was dan ook heel benieuwd naar hoe dat bij deze natuurlijke shampoo van Organic Shop zou zijn.

Hier is het ingrediënt Sodium Coco-Sulfate verantwoordelijk voor de schuimende werking. Dit is een veel mildere stof, gemaakt van plantaardig laurinezuur (uit natuurlijk kokosvet) en natrium. Het is een stof die biologisch afbreekbaar is, en wordt geproduceerd volgens de vastgestelde richtlijnen van natuurcosmetica.

Verder bevat de shampoo zoals de naam al aangeeft kokosolie en sheabutter, en nog een aantal natuurlijke ingrediënten. In totaal is 98% van de ingrediënten van natuurlijke afkomst.

Organic Shop

Organic Shop Tropical Coconut & Shea Moisturising Conditioner

De bijbehorende Organic Shop Coconut & Shea Conditioner voedt het haar, ontwart en werkt herstellend en hydraterend. Beide producten bevatten tevens glycerine en biologische extracten van groene thee en Arabisch koffiezaad. Het haar wordt door beide producten intensief gevoed van de aanzet tot aan de puntjes en voelt zijdezacht, veerkrachtig en soepel aan.

Zowel de shampoo als de conditioner was in 2018 winnaar van de International Beauty Awards in de categorie ‘Natural Health’.

Ook de conditioner bevat veel (98%) natuurlijke ingrediënten. Eén van de grootste pluspunten voor mij van een natuurlijke conditioner is het feit dat ze geen siliconen bevatten. Deze zorgen voor een instant glad laagje om je haar, maar maken je haar vaak ook slap en/of zwaar. In deze natuurlijke conditioner vind je alleen maar ingrediënten die écht iets doen voor je haar, op de korte en langere termijn.

De shampoo en de conditioner hebben een natuurlijke, niet te aanwezige kokosgeur.

Organic Shop

Het resultaat

Meteen vanaf het begin ben ik ontzettend tevreden over de Organic Shop Coconut & Shea Shampoo en Conditioner. De shampoo schuimt uitstekend, en maakt mijn haar goed schoon. Ik was mijn haar om de andere dag, en was het dan altijd twee keer achter elkaar. De eerste keer is om de stylingproducten en het ergste ‘vuil’ uit mijn haar te verwijderen. En de tweede keer is om mijn haar zelf goed te reinigen. Dat klinkt alsof ik altijd heel veel stylingproducten gebruik, of dat mijn haar heel vies en vet is 😉 Maar ik merk dat sinds ik mijn haar om de andere dag was in plaats van iedere dag, ze die twee wasbeurten echt nodig heeft om goed schoon te worden.

Na het wassen voelt mijn haar schoon, maar wel heel zacht aan. Ik gebruik voor mijn volle haar altijd een conditioner na het wassen, omdat het anders gewoon lastig door te borstelen is. De conditioner van Organic Shop geeft niet meteen een zacht en glad gevoel aan mijn haar, zoals sommige conditioners met siliconen wel doen. Maar dat is dan enkel maar een laagje wat om het haar gelegd wordt, dat doet verder niets voor je haar.

Na het uitspoelen voel ik echter pas wat de conditioner voor mijn haar doet. Het voelt zacht en soepel, en is na het afdrogen redelijk makkelijk door te borstelen. De zachtheid doet niets af aan de styling van mijn haar. Het zit gewoon lekker stevig, en behoudt haar natuurlijke krul. Het voelt geenszins slap of zwaar aan. Daarnaast merk ik na een paar weken dat mijn haar minder pluizig wordt, de hydratatie van de producten is dus echt erg goed. Ik vind het echt een hele fijne combi, die ik (ook gezien de prijs) zeker langer blijf gebruiken!

Organic Shop

Organic Coffee & Sugar Body Scrub

De aromatische Organic Shop Brazilian Coffee Body Scrub is ontwikkeld op basis van biologische koffieolie en sheabutter. In plaats van plastic scrubbolletjes bevat de samenstelling natuurlijke suikerkristallen als effectief scrubbende werkstof. Deze bodyscrub zorgt voor een egale, stevige en zijdezachte huid. De formule ruikt bovendien heerlijk naar een kopje vers gezette Braziliaanse koffie!

Het scrubben van mijn huid is één van mijn favoriete verzorgingsrituelen. Het scrubben zelf vind ik ontspannend, en het extra kadootje is de super gladde, zachte huid nadien. Het liefst gebruik ik een scrub op basis van suiker, die best een beetje pittig mag zijn. De Coffee & Sugar Body Scrub van Organic Shop lijkt daar perfect in te passen!

Koffie heeft een effectieve werking bij het verminderen van cellulite en plaatselijke vetophopingen. Dat maakt deze Body Scrub ook ideaal als voorbereiding op de komende  eerste ‘Rokjesdag’ van 2020 en natuurlijk als “summer prep” voor een mooier gestroomlijnd lichaam!

Van de ingrediëntenlijst word ik gewoon blij, heerlijk! Lekker kort, met onder andere de heerlijke verzorgende Sheabutter. De scrub bevat wel parfum, maar deze staat onderaan in de ingrediëntenlijst.

Organic Shop

Textuur en werking

De Body Scrub heeft zo uit de pot een stevige textuur. Eenmaal aangebracht op de vochtige huid wordt het wat vloeibaarder, waardoor het masseren uitstekend gaat. De geur is werkelijk heerlijk: koffie maar dan met een zoete ondertoon. Jammie jammie! Dit maakt het scrubben op zich een nog leuker klusje 🙂

De scrub is voor mij precies goed: lekker stevig, maar zonder mijn huid te irriteren. De scrub laat zich op mijn vochtige huid goed masseren, ik voel daarbij ook de verzorgende werking van de scrub. Na het afspoelen en afdrogen voelt mijn huid als herboren: heerlijk zacht en glad. De perfecte voorbereiding op de zomer! Organic Shop heeft ook nog een andere variant in het assortiment, de Kenyan Mango Body Scrub.

Organic Shop

Organic Lychee & 5 Oils Body Cream

De sprankelend fruitige Pink Lychee Body Cream van Organic Shop bevat biologisch roze lychee-extract. Deze rijk voedende en hydraterende bodycrème bevat eveneens natuurlijke oliën van druivenpitten, rozenbottels, borago, abrikozenpitten, macadamianoten en tarwekiemen. De toegevoegde glycerine, sheabutter en vitamine E laten de huid glad, soepel en en fluweelzacht aanvoelen.

Na het douchen smeer ik mijn huid altijd in, zomer en winter. Het liefst gebruik ik daarvoor een Body Butter of Body Cream, deze geven mijn huid de beste verzorging. De omschrijving van de Organic Shop Lychee & 5 Oils Body Cream klonk zo ontzettend lekker, ik wilde hem meteen gaan gebruiken!

De Body Cream heeft een heerlijke zachte, zoet-fruitige geur. Een geur die niet te overheersend is, en daardoor ook niet botst met je parfum of eau de toilette.

Zoals de omschrijving hierboven al aangeeft, bevat de Organic Shop Body Cream prachtige natuurlijke boters en oliën. Sheabutter, Druivenpitolie en Rozenbottelolie zijn echt favoriete huidverzorgingsingrediënten van mij, die doen zoveel goeds voor je huid! Maar ook Abrikozenpitolie, Macademianoot-olie en Tarwekiemolie zijn echte krachtpatsers op dat gebied. Ook de Body Cream is er nog in een andere variant, de Japanese Camelia Body Cream. Deze bevat nagenoeg dezelfde ingrediënten

Textuur en werking

De Body Cream heeft een lobbige textuur, ik vind het nog het meest op dikke yoghurt lijken. Hij smeert lekker uit en laat zich goed verdelen. Ook het intrekken gaat lekker vlot, tegen de tijd dat ik me ga aankleden is de cream prima in mijn huid getrokken. Ze laat een comfortabel, verzorgend laagje achter op mijn huid. De Body Cream geeft mijn huid een uitstekende verzorging, zelfs mijn droge onderbenen doen het hier prima op. Ik vind het een ontzettend fijn product, wat ook op wat warmere dagen een heerlijke verzorging geeft.

Organic Shop

Prijzen en verkrijgbaarheid

Het zal geen verrassing zijn: ik ben ontzettend te spreken over de producten van Organic Shop. Het zijn producten die ik zeker vaker ga gebruiken, en die je terug gaat zien in mijn ‘Opgemaakt in de maand…’ serie.

De producten van Organic Shop zijn in Nederland verkrijgbaar bij Albert Heijn, Etos en Jumbo. Alle genoemde producten kosten slechts € 3,99 en dat is natuurlijk een ontzettend fijn prijsje. Welke producten gaan bij jou op je boodschappenlijstje?

Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

13 Comments on Organic Shop: natuurlijke betaalbare verzorging

 1. chucky1012
  5 mei 2020 at 18:02 (2 jaren ago)

  Goede en fijne review
  Het staat al op mijn shoplist….

  Beantwoorden
 2. Petra van Schijndel
  2 mei 2020 at 09:23 (2 jaren ago)

  Fijn deze review. Ik ga de shampoo en conditioner zeker proberen. En de scrub niet te vergeten!

  Beantwoorden
  • Natasja
   2 mei 2020 at 20:46 (2 jaren ago)

   Beantwoorden
 3. Mariska
  29 april 2020 at 15:27 (2 jaren ago)

  Ik vind de producten ook al zo heerlijk om te gebruiken en de prijzen zijn ook fijn. Dat hebben ze goed gedaan 🙂

  Beantwoorden
  • Natasja
   29 april 2020 at 20:36 (2 jaren ago)

   Beantwoorden
 4. bychristiana
  29 april 2020 at 09:20 (2 jaren ago)

  Ik vind vooral de haarverzorging interessant. Ik gebruik altijd shampoo en conditioner zonder siliconen. Leuk om te lezen dat jij je haar altijd twee keer achter elkaar wast, ik doe dat dus ook!

  Beantwoorden
  • Natasja
   29 april 2020 at 20:37 (2 jaren ago)

   Beantwoorden
 5. Sylvia W
  29 april 2020 at 08:03 (2 jaren ago)

  Yes! Het is je weer gelukt hoor, dank voor je fijne review ik ga snel even opzoek naar de shampoo en conditioner. Al een tijdje opzoek naar een fijne die zo natuurlijk mogelijk is.

  Beantwoorden
  • Natasja
   29 april 2020 at 20:38 (2 jaren ago)

   ♥ Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

   Beantwoorden
 6. Neeltje
  29 april 2020 at 07:29 (2 jaren ago)

  Ik ga de scrub en body cream halen. Vanmiddag nog. Wat zien die er goed uit!

  Beantwoorden
  • Natasja
   29 april 2020 at 20:39 (2 jaren ago)

   ♥ Ik ben benieuwd hoe ze je bevallen!

   Beantwoorden
 7. Sabina
  29 april 2020 at 06:59 (2 jaren ago)

  Je schrijft het zo dat ik het gelijk wil gaan proberen al is het alleen al omdat ik ze gek ben op producten waar cocos in is verwerkt.
  En uiteraard dat het op natuurlijke basis is..
  Gaat op de boodschappenlijst!!

  Beantwoorden
  • Natasja
   29 april 2020 at 20:39 (2 jaren ago)

   ♥ Leuk! 🙂

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.