Organic Shop Vanilla & Orchid Body Mousse

Afgelopen jaar maakte ik kennis met het merk Organic Shop, een heel mooi natuurlijk én betaalbaar merk. Ik besloot er zelf nog wat meer producten van te proberen, en dat was nog best lastig kiezen. Als eerste koos ik voor de Organic Shop Vanilla & Orchid Body Mousse, omdat dat een product is wat ik dagelijks gebruik. Ik vertel je er in dit artikel meer over!

Organic Shop Vanilla & Orchid Body Mousse

Organic Shop Vanilla & Orchid Body Mousse

In mijn vorige artikel over Organic Shop liet ik de Body Cream al zien. Inmiddels is het assortiment in Nederland uitgebreid, en zo ontdekte ik de Organic Shop Vanilla & Orchid Body Mousse. Vanillegeur vind ik eigenlijk altijd lekker in lichaamsverzorgingsproducten, of het nou zomer of winter is.

Organic Shop Vanilla & Orchid Body Mousse

Ook de Body Mousse heeft het Cosmos Natural certificaat, dit is een internationale standaard voor natuurlijke cosmetica. Daarnaast zijn de producten gecertificeerd volgens de Duitse BDIH-standaard.

Ingrediënten

Net als bij de andere producten van Organic Shop, bevat de Body Mousse mooie ingrediënten, waarvan een deel afkomstig is van biologische landbouw. Je vindt er veel verzorgende ingrediënten in terug, zoals Sheabutter, Cacaoboter, Glycerine, Vitamine E, Vanille-extract en Orchidee-extract.

Organic Shop Vanilla & Orchid Body Mousse

Textuur, geur en werking

Afgaande op de naam van het product, had ik een mousse-achtige textuur verwacht. Maar dat bleek niet het geval, net zoals de Body Cream geen body cream bleek te zijn 😉 Organic Shop Vanilla & Orchid Body Mousse heeft een heel dunne textuur, ik vind het meer op een dikkere bodylotion lijken. Dat heeft als gevolg dat ik echt heel voorzichtig het deksel van de pot moet halen, anders loopt de mousse er zo uit.

De geur is heerlijk, vanille zoals het hoort te zijn: zoet met die kenmerkende warme ondertoon. Geen plastic fantastic geur zoals je soms tegenkomt, maar een echte, pure vanillegeur.

Hier zie je goed de dunne textuur van de Body Mousse. Hij smeert hierdoor lekker makkelijk uit en laat zich fijn aanbrengen. Ook het inmasseren en intrekken gaat vlot, ook weer dankzij de dunne textuur. De verzorgende werking is er niet minder om: na het intrekken laat de Body Mousse een fijn verzorgend, niet plakkerig of vet, laagje achter op mijn huid. En een heerlijke vanillegeur, ik blijf gewoon steeds ruiken aan mijn arm 😉

Ook gedurende de dag blijft mijn huid verzorgd en gehydrateerd aanvoelen. De geur verdwijnt helaas wel na een paar uur. Ik moest even wennen omdat de textuur heel anders bleek dan ik verwachtte, maar wat een heerlijk verzorgingsproduct is het! ♥

Organic Shop Vanilla & Orchid Body Mousse kost € 3,99 (ja, echt!) en is verkrijgbaar bij Etos. Inmiddels is er ook een Strawberry Yoghurt variant verkrijgbaar, ik denk dat ik binnenkort eens even in de winkel ga neuzen wat er nog meer voor lekkers van dit merk is…

4 Comments on Organic Shop Vanilla & Orchid Body Mousse

 1. Miranda Aerts
  17 oktober 2020 at 09:31 (2 jaren ago)

  Body mousse, dat klinkt toch echt wel héél erg lekker!

  Beantwoorden
  • Natasja
   17 oktober 2020 at 21:06 (2 jaren ago)

   Ja daar lijkt het echt op!

   Beantwoorden
 2. chucky1012
  15 oktober 2020 at 06:10 (2 jaren ago)

  Klinkt erg goed.
  Veel inhoud voor weinig.
  Ik moet eens snel naar de winkel die dit verkoopt

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.