Oriflame eleo luxe haarverzorging

Oriflame introduceerde onlangs een luxe haarverzorgingslijn op basis van een aantal rijke oliën. Een lijn waarmee je op een vrij eenvoudige, maar intensieve manier je haar de verzorging kunt bieden waar ze behoefte aan heeft. Oriflame eleo bestaat uit vijf producten, waarvan ik je er in dit artikel drie laat zien.

Oriflame Eleo

Oriflame eleo luxe haarverzorgingsproducten

Oriflame eleo is, zoals Oriflame het zelf zegt: een verwennende SPA-behandeling voor je haar. En zo heb ik de producten ook echt ervaren. De naam eleo is afkomstig van het Griekse woord voor olie (έλαιο). De eleo haarverzorgingslijn is rijk aan argan- en rozenolie distel en vitamine F die van binnenuit het haar herstellen en het sterk en mooi maken.

De verpakkingen ogen al luxe, ik vind vooral de gekleurde ‘druppel’ op de voorkant van de verpakkingen, prachtig!

Oriflame Eleo

De Oriflame eleo haarverzorgingslijn bestaat uit een shampoo, een conditioner, een haarmasker (allen geschikt voor alle haartypen) en twee luxe haaroliën. In dit artikel laat ik je de eerste drie producten zien, de oliën behandel ik in een apart artikel. Anders werd het wel heel veel informatie in één keer 😉

Oriflame Eleo

Oriflame Eleo

De verpakking van de shampoo is groter dan die van de conditioner, dit vind ik een groot pluspunt, omdat shampoo bij mij altijd sneller op gaat!

Alle Oriflame eleo producten bevatten waardevolle oliën, vitaminen en extracten die van binnenuit het haar werken, en maken het gezonder en sterker. Hiervoor werden argan- en rozenoliën, kliskruid en vitamine F gekozen, vanwege hun hoge gehalte aan de essentiële vetzuren omega 3 en 6. Deze vetzuren voeden het haar tot in de diepte en zorgen voor een intensief herstel van beschadigd haar, zonder het haar te verzwaren.

Arganolie is heel rijk aan voedingsstoffen, en dringt de haarschacht binnen om de haarvezels te versterken en te revitaliseren van binnenuit. Arganolie vormt tevens een gladmakend laagje om de haarvezels heen, dat het haar helpt te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Natuurlijke Rozenolie helpt om het haaroppervlak van hydratatie te voorzien en voedt het haar intensief. Rozenolie zorgt tevens voor heerlijk geurend haar en verbetert de souplesse en handelbaarheid van het haar.

Natuurlijk Kliskruid voedt en verzacht het haar voor mooi glad, soepel vallend en glanzend haar. Het helpt tevens om de talgproductie te reguleren en zorgt voor een gezonde hoofdhuid.

Vitamine F helpt bij het intensief conditioneren en versterken van het haar van binnen uit.

Oriflame Eleo

Oriflame eleo shampoo: ingrediënten

Als ik naar de ingrediëntenlijst van de Oriflame eleo shampoo kijk, zie ik dat de natuurlijke oliën en extracten helaas vrij ver onderin de lijst staan, wat betekent dat hun werking minder is dan ik aan de hand van de omschrijving gehoopt had.

Toch doet het niets af aan de verzorgende werking van de shampoo. Hij reinigt mijn haar op een zachte manier, waarbij opvalt dat de shampoo niet overdreven schuimt. Dit is in het begin wel even wennen, maar zodra ik in de gaten heb dat de shampoo ondanks de aanwezigheid van veel schuim mijn haar wel goed reinigt, mis ik dat schuim eigenlijk niet meer. Mijn haar voelt ook zonder gebruik van de conditioner nadien lekker zacht en is redelijk doorkambaar.

Oriflame Eleo

Oriflame Eleo

Oriflame eleo conditioner: ingrediënten

Ook de Oriflame eleo conditioner bevat bovengenoemde verzorgende, rijke oliën, maar ook hier staan ze vrij ver onderin de ingrediëntenlijst. Ongeacht de werking van de producten, vind ik dat eigenlijk best jammer. Gezien de luxe uitstraling van de producten en de beloftes, had het naar mijn mening mooi geweest als er een hoger gehalte van deze werkzame ingrediënten in had gezeten. Shea boter staat wel vrij ver bovenin de lijst, dit is rijk aan vitaminen en verzacht huid en haar.

Oriflame Eleo

Oriflame eleo conditioner is een fijne aanvulling op de shampoo. Beide producten hebben een heerlijk zacht-zoete, luxe geur. Ik vind het echt zo’n fijne ‘kappersgeur’ die, vooral als ik beiden gebruik, enige tijd in mijn haar blijft hangen. Na gebruik van de conditioner is mijn haar zacht en glad. Het voelt niet zwaar of futloos, en is goed in model te brengen. Ik gebruik de conditioner niet na iedere wasbeurt, meestal doe ik het om en om (de ene wasbeurt wel, de volgende niet).

Oriflame Eleo

Oriflame Eleo

Oriflame eleo Hair Mask

Voor een nog intensievere voeding, en ‘diepgaand herstel’, gebruik ik ongeveer eens per week à anderhalve week het Hair Mask uit de Oriflame eleo lijn. Dit geeft het haar een extra rijke voeding en herstelt het van binnenuit.

Oriflame Eleo

Qua ingrediënten geldt voor het haarmasker hetzelfde als voor de shampoo en conditioner, hoewel de verzorgende oliën en natuurlijke extracten hier iets hoger in de lijst staan. Ook het masker bevat Shea butter. Verder zie ik ook een aantal siliconen in de lijst staan, die een beschermend laagje rond het haar leggen en het zo beschermen tegen uitdrogende invloeden van buitenaf.

Oriflame Eleo

Oriflame Eleo

Het haarmasker heeft een dikke. lobbige textuur, die zich fijn door mijn haar laat verdelen. De geur is nog een tikje voller en rijker dan de shampoo en conditioner, het voelt echt als een luxe verwennerij als ik het gebruik.

Al tijdens het inmasseren voel ik de rijke werking van het masker, en dit blijkt ook na het uitspoelen. Mijn haar voelt super zacht, maar wel een tikkeltje te glad, waardoor ik het niet echt goed in model krijg geföhnd. Ik denk dat dit effect minder is als je droger of beschadigd haar hebt, volgens mij is het masker dan een ontzettend fijn product om te gebruiken. Ik gebruik het masker daarom altijd ’s avonds voor het slapen gaan. De volgende ochtend maak ik mijn haar alleen nat tijdens het douchen, waarna het gewoon weer goed in model te krijgen is.

Ik vind de Oriflame eleo producten geweldig in gebruik. Ze verzorgen mijn haar intens, maken het goed handelbaar en vooral naarmate ik ze langere tijd gebruik, merk ik dat mijn haar zachter en minder dof wordt. Klein puntje van kritiek blijft voor mij het gehalte van de natuurlijke oliën en extracten, maar de werking van de producten is er gelukkig niet minder om.

Oriflame eleo shampoo (€ 18,00 – nu € 12,99), conditioner (€ 18,00 – nu € 12,99) en het Hair Mask (€ 24,00 – nu € 16,99) zijn verkrijgbaar via de website van Oriflame, of via één van de adviseuses.

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

4 Comments on Oriflame eleo luxe haarverzorging

 1. ByChristiana
  31 juli 2015 at 08:16 (7 jaren ago)

  Ik vind ze ook heerlijk! Wat grappig dat jij aangeeft dat shampoo bij jou eerder op is, bij mij is het dus precies andersom;-)

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  29 juli 2015 at 20:18 (7 jaren ago)

  Het ziet er goed en opvallend uit.
  Ken dit merk niet.

  Beantwoorden
 3. Manon
  29 juli 2015 at 18:52 (7 jaren ago)

  Ik heb hier al veel goeds over gelezen!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.