Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation

Eén van de nieuwe make-up producten binnen de Oriflame Giordani Gold lijn die onlangs werden geïntroduceerd, is de Long Wear Mineral Foundation. Ik heb al eerder foundations en BB/CC creams van Oriflame gehad en was daar erg tevreden over. Ik kon dan ook niet wachten om dit nieuwe pareltje te gaan uitproberen! In dit artikel vertel ik je alles over deze langhoudende, optimaal dekkende foundation.

Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation

Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation

Net als de rest van de producten uit deze lijn, zit de Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation in een sjieke, luxueus aandoende verpakking: zwart met goudkleurige opdruk. Ze zouden zo naast Chanel en Dior in het schap kunnen!

Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation

Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation

Ook de flacon zelf is luxe en van goede kwaliteit: stevig glas met een tevens stevige kunststof dop zorgen ervoor dat zowel de fles als de inhoud “tegen een stootje kunnen” (je moet de foundation natuurlijk niet in het felle zonlicht of vlakbij de verwarming zetten, maar daar wordt geen enkel make-up of verzorgingsproduct blij van).

Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation

De Romeinen ontdekten reeds dat een met vulkanische as verrijkte kleibodem rondom de vulkaan Etna revitaliserende en herstellende eigenschappen heeft voor de huid. Oriflame heeft specifiek deze mineralen gebruikt voor haar nieuwe formule van Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation. Deze langhoudende, optimaal dekkende foundation maakt de huid niet alleen tijdens het dragen maar ook daarna mooier, dankzij de revitaliserende mineralen. De SPF 15 beschermt de huid tegen UV-straling. Verkrijgbaar in de 5 natuurlijke tinten Porcelain, Light Rose, Light Ivory, Rose Beige en Natural Beige.

De SPF 15 is natuurlijk niet voldoende voor als je de hele dag naar het strand gaat, maar voor een half uurtje op het terras of een kopje thee in de achtertuin volstaat het prima.

Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation

Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation: ingrediënten

Naast de mineralen en het huidverzachtende Isononyl Isononanoate (komt van nature in kokos- en lavendelolie voor) bevat de Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation veel siliconen als belangrijkste ingrediënten, zoals vaak het geval is bij foundations. Ze zorgen ervoor dat de huid een mooi glad laagje krijgt, en beschermen de huid daarnaast tegen uitdrogende en andere invloeden van buitenaf. Siliconen kunnen er echter ook voor zorgen dat de huid (teveel) wordt afgesloten, met als gevolg puistjes en andere onzuiverheden. Mijn huid is hier vrij gevoelig voor, ik was dus erg benieuwd naar hoe mijn huid op deze foundation reageert.

Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation

Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation

Het pompje wat op de flacon zit, doseert de Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation heel nauwkeurig, en dat vind ik zeker in het geval van een foundation erg fijn, omdat je meestal niet veel nodig hebt.

Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation is verkrijgbaar in vijf tinten: Porcelain, Light Rose, Light Ivory, Rose Beige en Natural Beige. Op mijn hand zie je de twee kleuren die ik mocht testen: links de kleur Natural Beige, rechts Light Ivory. Natural Beige kleurt op mijn hand al te donker, ik besluit dus voor Light Ivory te gaan, die iets aan de lichte kant blijkt, maar op dat moment nog prima kan. Nu (een paar weken verder) zou hij echt te licht zijn, omdat ik ongemerkt toch al wat verkleurd ben dankzij het zonnetje.

Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation

De textuur van de Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation is vrij romig bij het aanbrengen, toch voel ik hier weinig meer van als ik de foundation eenmaal heb aangebracht en verdeeld over mijn huid. Hij voelt licht en comfortabel, en ondanks de siliconen heb ik geen typisch ‘laagjes-gevoel’ op mijn huid. Ik ben erg te spreken over zowel de textuur als de dekking, hij voelt en oogt heel natuurlijk en verzorgend, en bedekt rode vlekjes en oneffenheden prima. Op onderstaande foto’s zie je het verschil: op de eerste foto’s draag ik niets, op de tweede foto alleen de Mineral Foundation, op de derde foto heb ik daar overheen een beetje poeder aangebracht (vanwege de glans vind ik die bij mijn huid wel noodzakelijk) en op de laatste foto de rest van mijn make-up:

Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation

Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation: mijn ervaring

Helaas blijkt al na een paar dagen dat de hoeveelheid siliconen in de Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation te veel is voor mijn huid: in rap tempo ontstaan de eerste puistjes. Ik besluit een paar dagen te stoppen met het gebruik, waarna de puistjes weer verdwijnen. Een week later herhaal ik de test nog een keer en neem de foundation weer in gebruik, maar twee dagen later speelt zich hetzelfde verhaal af. Ik vind het ontzettend jammer, want in de korte tijd dat ik de Mineral Foundation gebruikte, was ik stiekem al fan geworden van de textuur en het gevoel op mijn huid. Als je niet gevoelig bent voor siliconen, kan ik je deze nieuwe foundation dan ook van harte aanbevelen.

Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation is verkrijgbaar via de webshop of tijdens een workshop van dit mooie, veelzijdige merk. Normaal gesproken kost een flacon van 30 ml € 24,00, maar op dit moment geldt er een fijne aanbieding en kost hij slechts € 16,99. Een prima moment om kennis te maken met dit nieuwe product!

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

3 Comments on Oriflame Giordani Gold Long Wear Mineral Foundation

 1. Marinke
  5 mei 2015 at 10:32 (7 jaren ago)

  Mooie dekking wel, maar ja als je er zo op reageerd is jammer!

  Beantwoorden
 2. Mireille
  4 mei 2015 at 17:39 (7 jaren ago)

  Jammer weer van de siliconen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.