Origins Plantscription Powerful Lifting lijn

Al direct toen ik het persbericht over de Origins Plantscription Powerful Lifting Neck and Décolleté Treatment en Overnight Mask ontving, was ik ontzettend nieuwsgierig naar deze veelbelovende anti-aging producten. Sowieso is Origins een prachtig merk, wat hoog op mijn verlanglijstje/wish-to-do lijstje stond. Toen ik kort daarna beide producten opgestuurd kreeg om te reviewen, begrijp je vast wel dat mijn bloggers-, maar ook mijn beautyhart een tikje sneller ging slaan. Vandaag is het tijd om je mijn bevindingen van de afgelopen maand met je te delen!

Origins Plantscription Powerful Lifting

Origins Plantscription Powerful Lifting lijn

Plantscription™ Powerful Lifting Neck & Décolleté Treatment en Plantscription™ Overnight Mask zijn de nieuwste toevoegingen aan de krachtige anti-veroudering collectie van Origins. Na verloop van tijd beginnen de gevolgen van het ouder worden, zwaartekracht en andere stressoren hun tol te eisen. Dit leidt tot zichtbare huidveroudering in het gezicht, maar ook bij de hals en decolleté. De nieuwste Plantscription™ aanwinsten bieden een gerichte behandeling voor het verstevigen van de huid en een jeugdige uitstraling.

Origins Plantscription Powerful Lifting

Origins Plantscription Powerful Lifting Neck and Décolleté Treatment

Zo goed als ik mijn gezicht verzorg, moet ik eerlijk bekennen dat ik de huid van mijn décolleté niet de verzorging geef die ze eigenlijk zou moeten hebben. Net als veel vrouwen, vermoed ik. En dat terwijl het een deel van het lichaam is wat de dunste huidoppervlakte heeft met een minder elastische veerkracht dan de huid van het gezicht. Met als resultaat dat ze gevoeliger is voor (zichtbare) huidveroudering, vooral onder invloed van UV-schade, stress en leeftijd.

Origins Plantscription Powerful Lifting Neck and Décolleté Treatment is een gerichte behandeling voor het verstevigen van de huid van het décolleté. Het is een krachtige mix van natuurlijke anti-agers als Goji Berry en zoete amandelolie.

Origins Plantscription Powerful Lifting

De ingrediënten van de Neck and Décolleté Treatment bestaan uit:

Water, jojoba esters, butylene glycol, methyl trimethicone, dimethicone, glycerin, ammonium acryloyldimethyltaurate/vp copolymer, rosa damascena flower oil*, lavandula angustifolia (lavender) oil*, pelargonium graveolens flower oil*, illicium verum (anise) fruit/seed oil*, citrus aurantium bergamia (bergamot) fruit oil*, carthamus tinctorius (safflower) seed oil*, myristica fragrans (nutmeg) kernel oil*, citrus aurantium dulcis (orange) oil*, citrus nobilis (mandarin orange) peel oil*, citrus limon (lemon) peel oil*, litsea cubeba fruit oil*, hibiscus abelmoschus extract, limonene, linalool, citronellol, geraniol, citral, pisum sativum (pea) extract, hordeum vulgare (barley) extract\extrait d’orge, anogeissus leiocarpus bark extract, triticum vulgare (wheat) germ extract, molasses extract\saccharum officinarum\extrait de mélasse, peucedanum graveolens (dill) extract, coffea arabica (coffee) seed extract, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, pyrus malus (apple) fruit extract, cucumis sativus (cucumber) fruit extract, scutellaria baicalensis root extract, arginine, salicylic acid, rubus idaeus (raspberry) leaf extract, helianthus annuus (sunflower) seed extract, laminaria digitata extract, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) seed extract, squalene, bambusa vulgaris (bamboo) extract, micrococcus lysate, centaurium erythraea (centaury) extract, acetyl hexapeptide-8, crithmum maritimum extract, phytosterols, commiphora mukul resin extract, lycium barbarum fruit extract, tocotrienols, sigesbeckia orientalis (st. paul’s wort) extract, elaeis guineensis (palm) oil, glucosamine hcl , cholesterol, trehalose, caffeine, squalane, glycyrrhetinic acid, polysorbate 20, phospholipids, tocopherol, caprylic/capric triglyceride, caprylyl glycol, tocopheryl acetate, tromethamine, tetrahexyldecyl ascorbate, hydrogenated vegetable oil, sodium hyaluronate, hexylene glycol, carbomer, lecithin, silica, phenoxyethanol <iln41977> * essentiële olie 

Wauw, dit is met recht een krachtige mix te noemen. Wat een indrukwekkende lijst! Ik licht de vier opvallendste ingrediënten er even uit voor je:

Anogeissus, afkomstig uit Ghana, is een krachtige anti-ager die de natuurlijke fibrilline van de huid verhoogt. Fibrilline is een structureel component in de huid wat verantwoordelijk is voor de “jeugdige boost”. Commiphora is een hars gewonnen uit een boom afkomstig uit India en helpt bij de aanmaak van natuurlijk hyaluronzuur in de huid om vocht en volume in de huid te herstellen. Goji Bessen uit Azië vormen een liftend schild om de verslapte huid te verstevigen.  Zoete amandelolie afkomstig uit het Midden-Oosten dringt diep door in de huid en heeft een liftend effect.

Origins Plantscription Powerful Lifting

Origins Plantscription Powerful Lifting Neck and Décolleté Treatment zit in een pompflacon van stevig kunststof met een sjieke goudkleur. Het pompje werkt makkelijk en hygiënisch. Twee maal per dag breng je 3 tot 4 pompjes aan op de hals en décolleté, waarbij je het in een zachte opwaartse beweging vanaf het midden van het décolleté naar buiten toe in de huid masseert. Op deze manier stimuleer je het liftende effect nog eens extra.

Origins Plantscription Powerful Lifting

Origins Plantscription Powerful Lifting Neck and Décolleté Treatment heeft een dunne textuur die heel makkelijk uitsmeert en in de huid masseert. De geur is fris en groen, en doet luxe aan vind ik. Ondanks de aanwezigheid van enkele siliconen vrij ver bovenin de ingrediëntenlijst, trekt de Treatment goed in mijn huid en laat geen voelbaar of plakkerig laagje achter.

Origins Plantscription Powerful Lifting

Ik gebruik de Neck and Décolleté Treatment nu ruim een maand, en zie en voel duidelijk het resultaat. Niet dat ik nu opeens het décolleté van een 20-jarige heb, maar dat is natuurlijk ook niet realistisch. Maar mijn huid voelt en oogt beduidend zachter en gladder, en voelt elastischer en dus steviger aan. Wat een mooi product!

Origins Plantscription Powerful Lifting Overnight Mask

Origins Plantscription Powerful Lifting Overnight Mask

Overnight maskers zijn op dit moment enorm populair. En dat is natuurlijk niet voor niets: ’s nachts heeft je huid alle tijd en rust om de ingrediënten van zo’n masker tot zich te nemen. Het Overnight Mask hydrateert en verstevigt de slappe huid van het gezicht, met ingrediënten als rode microalgen en Zoete amandelolie.

Origins Plantscription Powerful Lifting

Van het Overnight Mask heb ik helaas niet de volledige ingrediëntenlijst, en ik kan het op internet ook nergens vinden. Ik heb echter wel de beschrijving van de belangrijkste ingrediënten:

Net als de Neck and Décolleté Traeatment bevat het Overnight Mask Anogeissus, Commiphora en Zoete amandelolie, intens verzorgende en liftende ingrediënten met een uitstekende anti-aging werking. Daarnaast bevat het masker Rode microalgen uit Azië wat een ademend schild rond het gezicht vormt.

Origins Plantscription Powerful Lifting Overnight Mask

Je brengt iedere avond een (ruime) hoeveelheid aan op de gereinigde huid, voor het slapen gaan. De gel-crème trekt snel in en doet gedurende de nacht haar werk: ze hydrateert de huid en maakt haar voller en steviger.

Origins Plantscription Powerful Lifting

Ondanks de vrij stevige textuur, trekt het Overnight Mask inderdaad snel in (en dat is natuurlijk wel zo prettig, aangezien ik vlak daarna naar bed ga en niet met mijn wang aan mijn hoofdkussen geplakt wil zitten). Het aanbrengen voelt enorm prettig en comfortabel aan, en is echt een luxe me-momentje. Ook het masker heeft een licht frisse, aangename geur.

Origins Plantscription Powerful Lifting

Over de werking van het Origins Plantscription Powerful Lifting Overnight Mask kan ik kort zijn: Ge. Wel. Dig. Ik heb de afgelopen jaren veel mooie producten op mijn badkamer gehad, maar ik denk dat dit wel tot de top 3 behoort op het gebied van gezichtsverzorging. Ondanks het feit dat mijn huid de afgelopen 1 à 2 jaar al enorm verbeterd is qua conditie, slaagt het Overnight Mask er in om hier nog een schepje bovenop te doen: mijn huid heeft nog nooit zo glad en stevig aangevoeld. Ook heb ik beduidend minder onderhuidse talgophopingen, en oogt ze gewoon frisser en levendiger. Ja, het woord lyrisch is hier wel op zijn plaats! Ondanks de forse prijs, denk ik dat ik hier zeker een nieuwe pot van ga kopen als deze leeg is (duurt gelukkig nog een hele tijd), mijn huid is hier zó enorm door verbeterd, ik wil niet meer zonder!

Origins Plantscription Powerful Lifting Neck and Décolleté Treatment (€ 66,00 – 50 ml) en Overnight Mask (€ 66,00 – 75 ml) zijn exclusief verkrijgbaar bij Douglas. Dit was mijn eerste kennismaking met de producten van Origins, maar mijn nieuwsgierigheid is alleen maar meer aangewakkerd: ik wil meer proberen van dit geweldige merk!

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

8 Comments on Origins Plantscription Powerful Lifting lijn

 1. Annet
  8 februari 2020 at 13:04 (2 jaren ago)

  Hoi allemaal , ik ben een vrouw van 54 en gebruikt ook de lijn van origins plantscriptions ik ben uitermate super tevreden zeker ook over het mushroom serum Ik dacht altijd hoe duurder hoe beter( creme de la mer, la prairie enz) maar schijn bedriegt . Deze producten zijn gewoon superrrrr geweldig en doet wat het beloofd. De resultaten zijn zo veel beter als al de duurdere crèmes die ik hiervoor gebruikte . TIP Ik gebruikt het mushroom serum onder mijn led gezicht masker en het resultaat is wowww een nog steviger gladde gehydraterende huid. Voor mij geen dure crèmes meer maar origins plantscription . Wilde dit graag delen met jullie

  Beantwoorden
 2. Bo
  6 maart 2016 at 22:11 (6 jaren ago)

  Fijne review, ik ben erg nieuwsgierig geworden deze producten en ik hoor ook bij de vrouwen die haar decolleté te vaak overslaat in haar verzorging 😉

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  6 maart 2016 at 13:24 (6 jaren ago)

  Ik ga het masker zeker onthouden, misschien binnenkort met een leuke kortingsactie shoppen bij Douglas 🙂
  Wat een mooie producten, zowel de verpakking als de werking.

  Beantwoorden
 4. Babs
  6 maart 2016 at 12:51 (6 jaren ago)

  Woe, dat masker klinkt goed zeg! Alles wat mijn huid verstevigd, daar ga ik voor.
  Het is niet het merk wat ik het eerst uit de schappen zou halen, denk ik, maar je hebt het wat mij betreft nu wel op de kaart gezet. Een merk die het onthouden waard is.

  Beantwoorden
 5. jeapiebel
  6 maart 2016 at 11:35 (6 jaren ago)

  De ingrediënten die je opnoemt en uitlegt lijken idd indrukwekkend. jeugdige boost” dat klink ook best goed en veel belovend. Jammer dat je geen décolleté van een 20-jarige hebt. 😉 Het lijken wel fijne producten allemaal. 🙂

  Beantwoorden
 6. Cindy
  6 maart 2016 at 11:33 (6 jaren ago)

  Klinkt geweldig! Maar die prijzen, ai…
  Maar goed, kan ook niet verwachten dat zo’n pot een tientje kost natuurlijk.

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  6 maart 2016 at 08:20 (6 jaren ago)

  Zo fijn dat je van deze producten een zeer uitgebreid de review van hebt geschreven!
  Net zoals de de dame hierboven moet ik aandacht gaan besteden om de nek en decolleté goed te verzorgen.
  Want op middelbare leeftijd hangt het flink en is de huid minder stevig.
  Goed artikel.

  Xoxo

  Beantwoorden
 8. Bianca
  6 maart 2016 at 08:09 (6 jaren ago)

  Heerlijk zo’n uitgebreide review, vooral het overnight masker lijkt mij heerlijk om te gebruiken. Mijn nek en decolleté “vergeet” ik vaak te verzorgen slecht he? 🙂 x

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.