Otentic Perfumes: een nieuwe belevenis in Amsterdam

Sinds kort is Amsterdam een ‘Must Visit’ rijker: Otentic Perfumes heeft aan de Keizersgracht haar eerste Otentic Store in Nederland geopend. Hier vind je je perfecte parfum wat helemaal bij jou past. Wat er zo bijzonder is aan Otentic Perfumes? Ik vertel het je graag!

Otentic Perfumes

Otentic Perfumes Amsterdam

In een gewone parfumerie begint het je vaak al te duizelen zodra je binnenstapt: zoveel verschillende flesjes, zoveel verschillende, kleurrijke doosjes… Verpakkingen waardoor je je vaak toch ongemerkt laat leiden bij het maken van een keuze. Bij Otentic Perfumes draait het maar om één ding: de geur. En daarom hebben alle geuren dezelfde verpakking, zitten ze in hetzelfde flesje.

Het brein achter de meer dan 70 parfums is Jean-Denis Saisse, die opgroeide in de beroemde Franse streek Grasse, waar veel beroemde parfumhuizen hun geuren gecreëerd hebben. Een streek die op mijn verlanglijstje staat om ooit nog eens te bezoeken. Het is Jean-Denis gelukt om in alle parfums van Otentic Perfumes verschillende emoties en dromen te vatten. Het is aan jou om te bepalen welke emotie en welke geur het beste bij jou past.

Otentic Perfumes

Er zijn acht stijlen binnen Otentic Perfumes, iedere stijl bestaat weer uit acht verschillende, allemaal unieke parfums:

 • Fyori – bloemige en romantische parfums
 • Lemonia – frisse citrus parfums
 • Elegantia – verfijnde en poederige parfums
 • Sedux – zoete en fruitige parfums
 • Sensuali – oriëntaalse parfums met vanille en amber
 • Arborath – houtachtige, rokerige, aromatische parfums
 • Grasslands – aardeachtige, droge en kruidige parfums
 • Aguamondo – oceaanfrisse, zuurstofrijke parfums

Daarnaast is er de ‘Pure’ collectie, welke bestaat uit rijke, pure geuren, waaronder lavendel, neroli, sandelhout, patchoeli, rozen, amber, witte muskus en lelietje-van-dalen.

Otentic Perfumes

Bij Otentic Perfumes helpen de stylistes je graag met het maken van een keuze, het zijn allemaal echte experts op dit gebied. Maar natuurlijk kun je ook gewoon zelf op je gemakje rondkijken en vooral ruiken en beleven; interactieve schermen in de winkel helpen je bij het maken van een keuze. Maar vooral: neem je tijd en ontdek het verschil tussen de 8 stijlen, en vind uiteindelijk het parfum wat helemaal bij jou past!

Je vindt Otentic Perfumes aan de Keizersgracht 233 in Amsterdam. Meer informatie over het concept en de parfums vind je op de website.

3 Comments on Otentic Perfumes: een nieuwe belevenis in Amsterdam

 1. Miranda Aerts
  6 mei 2016 at 07:42 (6 jaren ago)

  Dat klinkt weer heerlijk voor de parfum liefhebber (zoals ik) 🙂

  Beantwoorden
 2. chucky1012
  5 mei 2016 at 17:16 (6 jaren ago)

  Fijn concept dat ik niet ken.
  Geweldig dat men zich er niet door de diverse verpakkingen kan laten afleiden.
  Ik ben er ontzettend benieuwd naar.
  De namen zijn zo mooi.
  Goed artikel.
  Als ik een keer een dag in de hoofdstad ben zal ik er langs gaan.

  Xoxo

  Beantwoorden
 3. Daisy
  5 mei 2016 at 14:11 (6 jaren ago)

  Oh, my, God…nee, hey…ik word nog arm van je!!!!! AAARRRGH!!!! DIT VIND IK ZOOOO GAAF, ben alle “chemische” geurtjes zoooo zat! En het aller, aller gaafste van dit soort natuurlijke geuren? De geur past zich aan op ieder zijn huid…dus iedere geur ruikt uniek op iedere dame, en daar word ik nou heeeel happy van 🙂 🙂 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.